به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از خبرگزاری فرانسه ؛ پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیه ای که روز پنجشنبه منتشر شد، به اتفاق نگرانی عمیق خود را از شرایط کنونی و تنش های شدید در بیت المقدس اعلام کردند و خویشتنداری طرفهای دخیل و خودداری آنها را از اقدامات یا اظهارات تحریک آمیز خواستار شدند. شورای امنیت در بیانیه خود همچنین بر ضرورت حفظ وضعیت فعلی مسجدالاقصی در حرف و در عمل تاکید کرد.
اعضای شورای امنیت در این بیانیه رعایت کامل قوانین بین المللی و حقوق بشر را در بیت المقدس خواستار شدند و از طرفهای مناقشه خواستند برای پایان دادن به تنشها و توقف خشونتها در بیت المقدس به ویژه مکانهای مقدس همکاری کنند.
اسرائیل شرق بیت المقدس را پس از جنگ ژوئن سال هزار و نهصد و شصت و هفت اشغال و آن را ضمیمه خاک خود کرد اما جامعه جهانی این اقدام اسرائیل را هرگز به رسمیت نشناخته است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل پنجشنبه شب به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد اطمینان داد که اسرائیل مصمم است وضعیت فعلی درباره مسجدالاقصی را به طور دقیق به اجرا گذارد. با این حال فلسطینیان بیم آن دارند که اسرائیل بخواهد وضعیت فعلی در خصوص مسجدالاقصی و قوانین و مقرراتی را که از سال هزار و نهصد و شصت و هفت برای اداره این مکان مقدس اجرا می شود، تغییر دهد.
بر اساس وضعیتی که از سال هزار و نهصد و شصت و هفت در خصوص مسجدالاقصی در بیت المقدس برقرار شده، اردن حافظ این مکان مقدس محسوب می شود. وضعیت موجود به مسلمانان فلسطینی اجازه می دهد شبانه روز در هر ساعتی به صحن مسجد الاقصی دسترسی داشته باشند و یهودیان نیز در برخی ساعات می توانند وارد این مکان شوند اما حق برگزاری مراسم مذهبی را ندارند.
خشونتهای جدید میان فلسطینیان و نیروهای پلیس اسرائیل در اطراف صحن مسجد الاقصی در حالی اتفاق افتاده است که تنشها میان اسرائیلیها و فلسطینیان در بخش اشغالی شرق بیت المقدس و همچنین بخش اشغالی کرانه باختری رود اردن، همچنان بالا است و هیچ چشم اندازی برای حل و فصل مناقشه کنونی وجود ندارد.