به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد رفیعی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در سال جاری 200 عنوان تحقیقی در این دانشگاه کلید خورده که بیش از 50 عنوان موضوع آلاینده های محیطی و تاثیرات آن بر سلامت زیستی را شامل می شود.
وی افزود: کلانشهر اراک در سه دهه گذشته روند توسعه نامتوازن را در بخش های مختلف تجربه کرده که نتیجه آن با بروز آلایندگی در منابع پایه هوا، آب و خاک هویداست و به دلیل اثرگذاری مستقیم این آلاینده ها بر کیفیت زیستی و سلامت مردم، این حوزه به عنوان یکی از موضوعات محوری در دستور کار پژوهشی دانشگاه است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اراک هدف از انتخاب این موضوع محوری را آماده سازی بستر مداخلات علمی برای ساماندهی مشکلات حاد زیستی اراک و استان مرکزی عنوان کرد.
رفیعی تصریح داد: بودجه تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی اراک امسال 24 میلیارد ریال است که نسبت به مدت مشابه قبل آن بیش از سه برابر شده است.
وی در ادامه افزود: 15 میلیارد ریال نیز امسال از محل یک درصد درآمد و اعتبارات به منظور تقویت حوزه تحقیقاتی اختصاص یافته که کمک قابل توجهی برای کیفی سازی و سرعت بخشی به امور پژوهشی است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه اتاق تمیز تحقیقات به عنوان یک راهبرد مهم تحقیقاتی از برنامه های موفق وزارتخانه است، گفت: این راهبرد پژوهشی در حال حاضر در دانشگاه های تیپ ۱ شروع شده است؛ اما دانشگاه علوم پزشکی اراک با وجود قرار داشتن در دانشگاه های تیپ 2 به دلیل داشتن مراکز تحقیقات قوی در حوزه بایو تکنولوژی و کشت سلولی آمادگی و پتانسیل ایجاد اتاق تمیز را دارد.
رفیعی افزود: حوزه تحقیقات این دانشگاه در دو سال اخیر رشد محسوسی داشته و آمارهای موجود بیانگر اعتقاد به مطالعات پایه در حوزه سلامت و عملیاتی کردن بحث کارشناسی است که دولت بر آن تاکید ویژه دارد.
وی تصریح کرد: سرانه انتشار مقالات علمی اعضای هیات علمی این دانشگاه از یک و 99 درصد در سال 91 به سه و 29 صدم درصد رسیده و مقالات منتشر شده نیز از 371 عنوان در سال 91 به 766 عنوان ارتقا یافته است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان داشت: تعداد مقالات ISI این دانشگاه در سال 2012، 52 عنوان بود که در سال 2014 به 114 عنوان رسیده و گریدهای مختلف پژوهشی این دانشگاه نیز رشد محسوسی دارد.
رفیعی افزود: ارزش چاپ مقالات علمی و ضریب تاثیر آن ها در مجلات داخلی و خارجی نیز افزایش داشته؛ به طوریکه در مقالات کوچک زیر IF2 از 98 مقاله در سال 91 به 128 مقاله در سال 93 و در IF دو تا چهار نیز در سال های قبل تحقیق انجام نشده بود که در سال 93 در این حوزه 48 عنوان مقاله ارایه شد.
وی در پایان، مقالات با IF چهار تا هشت را نیز در مجموع 12 عنوان اعلام کرد.