به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسین ابدالی عضو انجمن جراحی پلاستیک ایران در نشست خبری گفت: عوارض بعد از جراحیها در دو بخش عمومی و اختصاصی تعریف میشود که بخش عمومی مانند تمام عوارض بعد از جراحی است و بخش اختصاصی آن مربوط شخص افراد میشود که در جراحی بینی شامل دفرمه شدن پوست و باقی ماندن انحراف بینی است.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک درباره میزان مرگ و میر افراد به دلیل جراحی بینی گفت: بین 10 تا 15 هزار جراحی یک نفر جان خود را از دست میدهد، حال در نظر بگیرید جراحی بینی بیشترین جراحی در ایران است البته صرف جراحی باعث فوت نمیشود بلکه ریسکهایی که در جراحیها وجود دارد آمار مرگ و میر را افزایش میدهد و فرد پس از جراحی به هوش نمیآید، بنابراین از هر 15 هزار نفر جراحی یک نفر فوت میکند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در 10 سال گذشته بیشتر خانمها برای جراحی بینی اقدام میکردند، افزود: متاسفانه هنوز یک آمار دقیق و جامع درباره جراحی بینی نداریم اما طبق آمار دو سال قبل بیشترین جراحیها به ترتیب مربوط به بینی، شکم و ساکشن بوده است.
ابدالی درباره اینکه چرا در کشور هزینههای جراحی بینی متفاوت است، گفت: پس از اجرای طرح تحول سلامت حدود 90 درصد از مراکز ملزم به اجرای قوانین و پیادهکردن تعرفههای مصوب شدند ولی در مجموع و به طور میانگین یک جراحی بینی حدود 5 تا 10 میلیون تومان هزینه میبرد زیرا هر بخش بینی دارای یک هزینه (K) است.
وی با انتقاد نسبت به عدم نظارت بر افرادی که جراح پلاستیک نیستند ولی جراحی بینی میکنند، خاطرنشان کرد: دو دسته افراد نیز هستند که نامزدهای خوبی برای جراحی بینی نیستند از جمله افرادی که پوست نازک و کلفت دارند. همچنین 4 تا 6 هفته قبل از جراحی بینی نیز افراد نباید دخانیات استعمال کنند و از مصرف برخی مواد غذایی و دارو نیز باید خودداری کنند.