به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، تقی زاده امروز در نشست خبری اصحاب رسانه با رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی در سالن شورای ساختمان مرکزی این دانشگاه گفت: در حال حاضر دانشگاه پیام نور خراسان رضوی دارای 31 واحد و مرکز دانشگاهی میباشد.
وی ادامه داد: تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور خراسان رضوی 220 نفر است که از این تعداد 200 نفر عضو تمام وقت و استخدام شده ما میباشند و ما بقی عضو متغیر هستند که از دیگر استانها به خراسان رضوی آمدهاند.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی گفت: از میان 200 عضو هیات علمی دانشگاههای پیام نور خراسان رضوی 148 نفر مرد و 72 نفر خانم میباشند که بر 78 رشته در مقطع کارشناسی و 33 رشته در مقطع کارشناسی ارشد نظارت دارند.
تقی زاده از اضافه شدن شش رشته در سال تحصیلی جدید به دانشگاههای پیام نور خبر داد و تصریح کرد: امسال شش رشته به رشتههای دانشگاهی دانشگاههای پیام نور افزوده شده است که عمده این رشتهها در دانشگاه پیام نور مرکز مشهد تدریس میشوند.
وی به برگزاری کلاسهایی به صورت الکترونیکی از سال تحصیلی جدید در برخی دانشگاههای پیام نور اشاره داشت و بیان داشت: از مهرماه سال تحصیلی جدید 31 رشته در دانشگاههای پیام نور استان به صورت الکترونیکی در آمده است که به دلیل شرایط خاص این کلاسها، اجباری بر ارائه این دروس به این شکل برای دانشجو وجود ندارد.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی ادامه داد: تحصیل الکترونیکی در 31 رشته عنوان شده در دانشگاههای پیام نور کشور، به دلیل عدم دسترسی همه دانشجویان به امکانات مورد نیاز به صورت اختیاری میباشد و دانشجو میتواند مانند سابق درکلاس درس حضور یابد.
تقی زاده دانشگاه پیام نور خراسان رضوی را قطب چهار رشته از مجموع 31 رشته تحصیلی الکترونیکی دانست و متذکر شد: دانشگاه پیام نور خراسان رضوی در رشته گرایشهای علوم اجتماعی، جامعه شناسی و شیمی به صورت الکترونیکی قطب است.
وی ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاههای پیام نور خراسان رضوی در سال تحصیلی جدید را ۹۰۰۰ نفر دانست و افزود: در سال تحصیلی گذشته ظرفیت پذیرش دانشجو در این دانشگاه 11 هزار نفر بود که این تعداد در سال تحصیلی جدید به 9 هزار نفر کاهش پیدا کرده است.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی تعداد دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز مشهد را 18 هزار نفر دانست و متذکر شد: میانیگن دریافت دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد 20 نفر و در مقطع دکتری هفت نفر میباشد که در مجموع در استان خراسان رضوی حدود چهار هزار نفر دانشجو در این دو مقطع تحصیل میکنند.
تقی زاده به ظرفیت خالی دانشگاههای پیام نور استان اشاره داشت و گفت: برخی واحدهای دانشگاهی ما در برخی شهرستانها با کاهش ظرفیت روبه رو است که در این خصوص در نظر داریم رشتههای کمتر از 500 دانشجو را در واحدهای همجوار تجمیع کنیم.
وی به مقاومت نمایندگان مجلس و مسئولان استانی این واحدهای دانشگاهی اشاره داشت و تصریح کرد: متاسفانه برخی از این دوستان به تحمیل هزینهها به دولت توجه ندارند و در برابر این تصمیم موضع گیری میکنند، در حالی که میتوان با تجمیع این رشتهها در وقت دانشجو و هزینههای دولت صرفه جویی کرد.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی، ادامه داد: از مجموع صد درصد دانشجوی دریافتی دانشگاه پیام نور مشهد حدود 60 درصد ثبت نام قطعی شدهاند که از این تعداد 80 درصد بدون شرکت در آزمون سراسری و تنها 20 درصد از طریق کنکور وارد این دانشگاه شدهاند.
تقی زاده میزان اعتبار عمرانی دانشگاه پیام نور خراسان رضوی را شش میلیارد و 300 میلیون تومان دانست و افزود: از این مقدار حدود 50 درصد جهت استفاده عمرانی پروژهای مشهد به کار خواهد رفت که بر این اساس پروژه ساختمان تربیت بدنی دانشگه پیام نور مرکز مشهد تا سه ماه دیگر افتتاح میشود.
وی به پروژه ساختمان فرهنگی دانشگاه پیام نور مشهد اشاره داشت و افزود: جهت تکمیل این پروژه حدود چهار میلیارد تومان کسری اعتبار داریم که فاز دوم کار به دلیل مشکلات موجود وارد مناقصه نخواهد شد.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی به کاهش اعتبار فرهنگی دانشگاه پیام نور مرکز مشهد اشاره داشت و افزود: سال گذشته اعتبار فرهنگی دانشگاه پیام نور مرکز مشهد 160 میلیون تومان بوده است که با توج به کاهش ظرفیت پیش آمده این اعتبار به 140 میلیون تومان کاهش پیدا کرده است.
تقی زاده میزان افزایش شهریه دانشجویی را 15 درصد دانست و تصریح کرد: بر طبق اساس نامه مصوب دانشگاه پیام نور مرکزی هر سال 15 درصد افزایش شهریه متغیر و ثابت را خواهیم داشت.
وی تعداد کانونهای فرهنگی دانشگاه پیام نور خراسان رضوی را 188 کانون دانست و گفت: 87 انجمن علمی و 30 تشکل دانشجویی (بسیج دانشجویی و انجمن اسلامی) در دانشگاههای پیام نور خراسان رضوی فعال هستند.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی در پایان در پاسخ به خبرگزاری دانشجو در خصوص سهمیه دانشجویان در خصوص دریافت غذای دانشجویی، یادآور شد: به دلیل نبود بودجه تنها دانشجویان فعال در تشکلها و کانونهای فرهنگی دانشگاه که مدت زمان بیشتری را در دانشگاه هستند حق دریافت غذای سهمیهای را دارا میباشند.