به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد کافی شب گذشته در نشست رسانهای شبکه جامع دانشگاهها و مراکز علم و فناوری استان خراسان رضوی در دانشگاه فردوسی مشهد ضمن عرض تسلیت به خاطر حادثه منا به سابقه آموزش عالی در کشور اشاره کرد و گفت: سابقه آموزش عالی در ایران از مرز ۸۰ سال گذشته و برخی از دانشگاههای ما مانند فردوسی بیش از ۶۶ سال سابقه فعالیت دارند.
وی افزود: این دانشگاهها در طول فعالیت خود ماموریتهای مختلفی برایشان ترسیم شد؛ که در دوره اول تربیت نیروهای اداری و کارشناسان مورد نیاز دولت را برعهده داشتند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه با اعلام این مطلب که اتفاق صورت گرفته در فعالیت دانشگاه های دولتی سوق یافتن ماموریت آنها از جامعیت به محوری است، گفت: اتفاق دیگر دهه ۶۰ جدا شدن دانشگاه علوم پزشکی از دانشگاههای جامع به منظور یککاسه شدن ماموریتهای آنها میباشد.
کافی ضمن اشاره به این نکته که بخش غیردولتی بعد از انقلاب وارد آموزش عالی کشور شد که قبل آن وجود این دانشگاهها کم بود، تصریح کرد: دانشگاههای دولتی در جهت تامین نیرو و مطابق با سیاست دولت پیش میرفت، در صورتی که دانشگاه و موسسات غیر دولتی بر اساس نیازهای بازار ضمن در نظر گرفتن سیاستهای دولت حرکت میکنند که این خود باعث ایجاد چالشهایی شد.
وی افزود: علاوه بر این دانشگاهها و آموزش عالی کشور به عنوان ابزار سیاسی مورد استفاده قرار گرفتند، این عوامل باعث آسیبهای جدیدی در آموزش عالی کشور و توسعه سرطان گونه در آن شد که یک نظارت و مدیریت حساب شده را میطلبد.
رئیس دانشگاه فردوسی با بیان این مطلب که طرحهای زیادی از این استان سرچشمه گرفته و در سطح کشور اجرایی شده است، تصریح کرد: برای حل این چالشها و معظلات استان تصمیم به تاسیس شبکه جامع دانشگاهها گرفته شد تا از حداکثر توان دانشگاهها استفاده کنیم.
کافی ادامه داد: علاوه بر توسعه خراسان رضوی، از طریق این شبکه به دانشگاههای کوچک نیز کمک میکنیم و تمام توان تخصصی دانشگاههای استان در خدمت به این دانشگاهها باشد.
وی در خصوص افزایش موسسات غیر انتفاعی گفت: در مدت یکسال و هشت ماه بر تعداد این موسسات افزوده نشده است. در دولت قبل ما شاهد مجوز گرفتن موسسات غیر انتفاعی در استان بودهایم.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: برای توسعه استان تفاهم نامهای با سازمانهای متولی، استانداری و دانشگاهها امضاء کردهایم که پایان نامهها و پروژههای دانشگاهی به سمت حل معضلات و چالشهای مشهد و استان سوق یابد.
کافی با اشاره به عملکرد خوابگاههای خودگردان گفت: یکی از مشکلات ما در خصوص خوابگاههای خودگردان بود که کسی در این رابطه پاسخگو نبود و دانشگاه فردوسی هم به تنهایی توانایی نظارت و ساماندهی به آنها را نداشت در همین خصوص یکی از اعضای هیات مدیره شبکه جامع دانشگاهها ماموریت ساماندهی این خوابگاهها را بر عهده گرفته که در این زمینه توفیقات خوبی داشته است.
وی گفت: در بحث رویدادهای منطقهای و ملی درصددیم تا این شبکه را درگیر کنیم مثلا در هفته پژوهش امسال در استان این شبکه متولی برگزاری آن خواهد بود.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص تاثیر این شبکه بر نقشه جامع علمی کشور گفت: نقشه جامع علمی کشور و شرکتهای دانش بنیان مبحثی استراتژیک است که در جلساتی که داشتهایم یک کارگروه مامور حل مشکلات شرکتهای دانشبنیان شد.
کافی ضمن اشاره بر این مطلب که یکی از مباحث مهم که از مطالبات مقام معظم رهبری است، تولید علم و شتاب در آن میباشد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر اطلاعات دقیقی از سهم استان در تولید علم در کشور نداریم که با وجود این شبکه میتوان میزان، سهم خراسان رضوی را در تولید علم کشور شناسایی کنیم.