به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر سعید قماشی، مدیر گروه حقوق دانشکده علوم انسانی دانشگاه کاشان در نشست آموزشی جرمشناسی و اعتیاد کارکنان در دانشگاه کاشان، نقش خانواده را در تربیت فرزندان و کاهش جرم و آسیبهای اجتماعی بسیار موثر دانست و گفت: سه عامل تربیتی، روانی و اجتماعی موجب میشود که شخص به مواد مخدر روی آورد.
وی با بیان اینکه خانواده بهترین پایگاه مبارزه با جرم است، افزود: مجرمان و معتادان امروز کودکان دیروز اند که زیر پر و بال شما تربیت شدهاند.
عضو هیات علمی دانشکده علوم انسانی دانشگاه کاشان تصریح کرد: فرد معتاد بیمار است نه مجرم ،که باید با ارائه راهکارهای اخلاقی به دنبال درمان و راه حل برای او باشیم.
قماشی مواد مخدر را به سه دسته سستیزا، توهمزا و نیروزا تقسیم کرد و گفت: فرد یا به دلیل عواملی همچون تناسب اندام، نیروزایی و توانافزایی، کمخوابی و گاهی اوقات نیز به خاطر تنوعطلبی گرایش به مواد مخدر پیدا میکند.
وی با بیان اینکه مجازات راهحل رفع اعتیاد نیست، بیان داشت: اگر دولت بخواهد با مصرف مواد مخدر در جامعه برخورد کند، باید نیاز به اعتیاد را در جامعه از بین ببرد.
عضو هیات علمی دانشکده علوم انسانی دانشگاه کاشان تاکید کرد: اگر مجازات را تشدید کنیم، گروههای سازمان یافته بیشتر ایجاد میشود.
قماشی مناطق مهاجر نشین و محل تجمع جوانان را از محیطهای آسیبپذیر برای گرایش جوانان به مواد مخدر نام برد و افزود: از آنجا که دانشگاه محل تجمع جوانان است باید با ارائه برنامههای متنوع سعی شود تا جوانان به مواد مخدر گرایش پیدا نکنند.
وی عامل زیستی را از دیگر موارد گرایش به مواد مخدر بیان کرد و گفت: همانگونه که ویژگیهای جسمی از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود خصلتهای رفتاری و روانی نیز پایگاههای ژنتیکی دارند و از طریق ژن از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود.