به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد شهریاری امروز در اولین همایش ملی تجلیل از خیرین سلامت کشور در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه استفاده از خیرین در حوزه سلامت خواسته مقام معظم رهبری بود که در مجلس هفتم به ما در این خصوص تاکید کردند، گفت: در هیچ کجای دنیا کشورهای ثروتمند نتوانستند مشکلات درمانی خود را به دلیل مشکلات زیاد حوزه درمان حل کنند.
وی به تلاش کاندیداهای ریاست جمهوری در جهان جهت کسب رای پیروزی با دادن وعده های بهداشتی و درمانی اشاره کرد و متذکر شد: خوشبختانه این امر به کشور ما نیز سرایت کرده و دولت روحانی برخلاف دولتهای گذشته در حوزه سلامت تلاش ویژه ای داشته است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: گلایه ما از تمام دولت های قبل از دولت یازدهم به دلیل بی توجهی به حوزه سلامت بوده است؛ زیرا دولتهای سابق جمهوری اسلامی ایران فکر میکردند حوزه سلامت و آموزش و پرورش برای دولت هزینه بر است.
شهریاری محور توسعه در کشور را انسان سالم دانست و خاطرنشان کرد: این امر دارای اهمیت است که ما در کشور دارای انسان های سالم از نظر جسمی و توان بالا در خصوص رفع مشکلات اقتصادی کشور باشیم.
وی با بیان اینکه ۸۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی در حوزه سلامت در سال جاری داشته ایم، تصریح کرد: علاوه بر گردش مالی در حوزه سلامت در حوزه دارو نیز گردش مالی به حدود 11 هزار میلیارد تومان رسیده است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به ظرفیتهای تکمیل بودجه درمانی کشور اشاره کرد و متذکر شد: دولت یازدهم با مصوبه مجلس شورای اسلامی ۱۰ درصد از هزینه های هدفمند شدن یارانه ها و یک درصد از ارزش افزوده را به مجلس میدهد تا در خصوص گردش مالی در حوزه سلامت در مجلس، تا حدودی مشکلات رفع شود.
شهریاری با انتقاد از دولت احمدی نژاد خاطرنشان کرد: دولت احمدی نژاد اعتقادی به دادن ۱۰درصد از درآمد هدفمندسازی یارانه ها به مجلس شورای اسلامی با وجود قانونمند بودن این خواسته نداشت؛ اما دولت یازدهم حدود ۴۸۰۰میلیارد تومان از محل هدفمندسازی یارانه ها و سه هزار میلیارد تومان در بخش یک درصد ارزش افزوده را قبول کرده که به مجلس تقدیم کند.
وی به طرح تحول سلامت در دولت یازدهم اشاره کرد و ضمن تقدیر از این طرح تصریح کرد: در حال حاضر بیماران در مراجعه به بیمارستان های دولتی در شهرها حدود شش درصد از هزینه درمان خود را پرداخت می کنند که این مبلغ در روستاها به سه درصد رسیده است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس رفع هزینه های جاری دولت را نیازمند کم شدن پرداختی از جیب مردم در درمان بیماری ها دانست و متذکر شد: در صورتی که دولت نتواند هزینه های خود را رفع کند نخواهد توانست خدمات درست در بیمارستانهای دولتی به مردم ارائه دهد و پرداختی از جیب مردم در بحث درمان به مشکل خواهد خورد.
شهریاری به بیمه ها و بیمارستان های دولتی اشاره کرد و افزود: متاسفانه بیمه ها و بیمارستان های دولتی پرداختی های خود را از سه تا شش ماه عقب انداخته اند که این امر موجب گرایش از بخش دولتی به خصوصی میشود.
وی با انتقاد از نگاه درمان محور در کشور، گفت: ما به دنبال مراجعه بیماران به بیمارستان های دولتی نیستیم؛ بلکه امیدواریم مردم با پیشگیری از بیماریها به جای درمان به فکر بیمار نشدن باشند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اولویت بهداشت بر درمان را با فرهنگ سازی در میان مردم امکان پذیر دانست و خاطرنشان کرد: اصلاح سبک زندگی در میان مردم که از فرمایشات مقام معظم رهبری است، بر همین اساس می باشد؛ زیرا بزرگترین مشکل امروز ما فست فودهایی هستند که سلامت جوانان را تهدید می کنند.
شهریاری ادامه داد: هفت تا ۱۰ درصد مردم به بیماری دیابت دچار هستند و این نشان میدهد که ما به جای ساخت بیمارستانها باید به تغییر در ذائقه خود و نوع زندگی مان بپردازیم.
وی با انتقاد از نبود نظارت در سازمانهای بیمه گر کشور بیان داشت: متاسفانه نظارت کافی در چگونگی استفاده از سازمان های بیمه گر و دفترچههای بیمه وجود ندارد به نحوی که پزشک بدون انجام معاینه بالینی با تجویزهای نادرست، مدام از دفترچههای بیمه شرکت های بیمه استفاده میکند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در بخش پایانی صحبت های خود با بیان اینکه نبود نظارت درست و مدیریت کافی موجب بروز مشکلات بسیار در عرصه سلامت در بخش های مختلف در کشور شده، یادآور شد: متاسفانه در بحث قلیان و مواد دخانیاتی با وجود قانون جامع مبارزه با مواد دخانیاتی که به تصویب مجلس رسیده، می بینیم دولت ها به صورت سلیقه ای در این خصوص عمل میکنند و ما امیدواریم خیرین سلامت جهت پیشگیری از دچار شدن به بیماری در بخش سلامت ورود پیدا کنند.