گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، این روزها و با گذشت نزدیک به دو هفته از فاجعه منا، تلاشها برای تعیین تکلیف حجاج مفقود شدهی کشورمان ادامه دارد. واقعیت این است که هرچه بیشتر از آن فاجعه هولناک فاصله می گیریم، ابعاد تازه ای از جنایات سعودی ها روشن شده؛ و بر عمق فاجعه میافزاید. در حالی که این روزها هم چنان سرنوشت چند ده نفر از ایرانی های مفقود شده در صحرای منا روشن نیست، روز گذشته وزیر بهداشت با طرح سناریوهایی از جمله احتمال بازداشت شدن آنها در خاک عربستان؛ عملاً ابعاد جنایی ماجرا را تأیید کرد.
با این همه و همزمان با تشدید نگرانیها دربارهی سرنوشت حجاج مفقود شده، انتقادات مردمی از عملکرد منفعلانهی دستگاه دیپلماسی و شخص وزیر امور خارجه، در حال افزایش است. افکار عمومی با توجه به روشن شدن ابعاد جنایی فاجعه، و با افزایش احتمال دست داشتن مأموران سعودی در کشتار حاجیها؛ طبعاً از دستگاه سیاست خارجه انتظار دارند تا تحرکات بیشتری را برای پیگیری دیپلماتیک ماجرا، و تعیین تکلیف ماجرای شهروندان مفقود شده انجام دهد. با این وجود اما؛ وزیر محترم خارجه ترجیح داده تا تمام دو هفته ی گذشته را در نیویورک بماند و به دیدارهای تشریفاتی خود با دشمنان این مرز و بوم بپردازد. مطلبی که البته و با توجه به جریحهدار شدن احساسات عمومی بعد از مصیبت حج امسال؛ باعث برانگیخته شدن انتقادات پُردامنه و بعضاً تند مردمی شد. مردمی که از دیدن خنده های وزیر امور خارجهی کشورشان رو به دوربین های تلویزیونی؛ در حالی که آنها از وقوع فجایع منا دلگیر و غمگین بودند، سخت خشمگین میشدند و با راه اندازی کمپین های مختلف در شبکه های اجتماعی، خواستار استیضاح ظریف به خاطر این همه وقت ناشناسی بودند.
به هرحال و با وجود تمام انتقادات و انتظارات به حق مردم و افکار عمومی، و در حالی که آقای وزیر می توانست با استفاده از ظرفیتهای سازمان ملل به پیگیری و تعقیب حکام مرتجع سعودی به خاطر جنایات منا بپردازد؛ تنها اقدام مثبت دیپلماتیکی که از ایشان برای پیگیری این مهم دیده شد «زانو زدن» مقابل امیر کویت بود. اقدامی ذلیلانه که از اوج انفعال و بی تفاوتی دستگاه دیپلماسی کشور خبر میداد. انتشار گسترده ی تصاویر زانو زدن ظریف مقابل یکی از حکام عرب، درست در روزهایی که خشم و نفرت انقلابی ملت از حکام عربستان سعودی در منتها درجه خود قرار داشت؛ موجی از ناامیدی و ناراحتی را در بین افکار عمومی در پی داشت. آقای وزیر اما هم چنان بی توجه به مردم و افکار عمومی، به برنامه های تشریفاتی خود ادامه داد و در اقدام حساسیتزای دیگری، با ملاقات و گفتگوی با رییس جمهور شیطان بزرگ، نمک بر دلهای زخم خوردهی مردم پاشید.
برخی کارشناسان در تحلیلی خوشبینانه؛ معتقدند این رفتار ظریف و دیدار کاملاً خودجوش(!) ایشان با رییس جمهور ایالات متحده؛ ریشه در احتمالاً بنیانهای فکری و پیش فرضهای ذهنی ظریف و هوادارانش دارد، کسانی که خیال می کنند با مذاکره و «بستنِ» با کدخدا میتوانند تمام مشکلات معیشتی و غیر معیشتی مردم را حل کنند. اگرچه که تجربیات چند صد سالهی این مردم؛ خلاف این مدعا را نشان دهد. دست کم و در همین فاجعهی اخیر منا، نه دست دادن با کدخدا، و نه زانو زدن پیش پای امیر کویت، نتوانست گرهای از مشکلات مردم و قربانیان این فاجعه باز کند.
فرار رو به جلوی ظریف
اقدامات نابجای ظریف، و انفعال مفرط دیپلماتیک وزارت تحت مدیریت ایشان در پیگیری احوالات حجاج ایرانی در نیویورک؛ موجبات انتقادات تند و گستردهی مردم و مسؤلین مختلف نظام را فراهم آورده است. با این وجود اما آقای وزیر خارجه ترجیح داده تا همچنان در نیویورک بماند و بیخیال دردها و غصههای مردم؛ به ملاقاتهای تشریفاتی اش در نیویورک بپردازد.
برخی ناظران سیاسی معتقدند با توجه به حجم گسترده ی انتقاداتی که از رفتار غیر دیپلماتیک؛ منفعلانه و در عین حال هنجارشکنانهی ظریف در محافل سیاسی و افکار عمومی مردم وجود دارد، ظریف ترجیح داده تا سفر نه چندان موثر خود به مقر سازمان ملل را طولانیتر کند، تا وقتی به اصطلاح «آب ها از آسیاب افتاد» به کشور بازگردد. هرچند هنجارشکنی ها و رفتار غیرمسئولانهی آقای وزیر امور خارجه در این دو هفته؛ آنقدر بر زخمها و دردهای مردم ایران نمک پاشیده که به نظر نمی رسد به این راحتیها فراموش شود.
به هر حال اما؛ آقای وزیر خارجه دیروز و در حالی که بعد از مدتها میخواست دل از نیویورک کَنده و به ایران بازگردد؛ ضمن مصاحبه ای با خبرنگاران در مقر سازمان ملل، منتقدین خود را به خدا واگذار کرد! اقدامی که به اعتقاد کارشناسان، نوعی فرافکنی، و فرار به جلو از سوی ایشان ارزیابی میشود. به این ترتیب آقای وزیر که میدانست با توجه به سیاههی اشتباهاتش در نیویورک، در بدو ورود به کشور با چه حجمی از انتقادات و اعتراضات مردمی مواجه خواهد شد، به این وسیله کوشید تا کمی از حجم انتقادات بکاهد، و با مظلومنمایی در برابر دوربینهای تلویزیونی، افکار عمومی را از ضعف ها و کاستیهای دیپلماسی «زانو زده» و «تصادفی» خویش منحرف سازد.
به هر ترتیب ظریف امروز به ایران باز می گردد، و باید پاسخگوی هنجارشکنیهای خود در نیویورک باشد. باید دید آقای وزیر بعد از آن همه انفعالی که در پیگیری دیپلماتیک فاجعهی منا از خود نشان داد، چگونه می تواند در چشمهای داغدار بازماندگان قربانگاه منا _که امیدوار بودند حق و حقوق قانونیشان توسط وزارت خارجه پیگیری شود_ نگاه کند؟!
آخه دقیقا ریشه ی تمام مشکلاتی که تو کشور هست و شما ناراحتشی همین جاهاست.
تا این مشکلا حل نشه اون مشکلا حل نمیشه.
حالا ببینیم مغرض و دلسوز کی هست!
اعتراض شما دلواپسان. ظریف واسه ما مصدقی دیگرست. اگه مصدق هم زمان شما بود همین بلا رو سرش میاوردید. لطفا یذره شرم کنید. کشور رو دارید دچار دو دستگی میکنید
از نژاد آریایت چیزی گذشتن برات.
خب، علی آقا بفرمایید، چگونه باید از این دو دستگی جلوگیری کرد؟
توهم از این آدمهایی هستی که خودت را تمام ملت می دونی اگر اجازه بدهند به شما می گویم نظر مردم چی هست....
مجلس شورای اسلامی اقدام انقلابی
شماها کورید؟
شوروی هر غلطی کرد دیگه الان وجود خارجی نداره. نمی شه از مردم و یا حکومتی که فقط با برخی قبلی ها (البته نه همشون) نسبت نژادی دارن چیزی رو طلب کرد. حتی روسیه فعلی چیزهای که شوروی از ما کند دستش نیست که ازش بگیریم. بنابراین نمی تونیم مقصر بدونیمش. کسی که مال مارو دزدیده و پسرش الآن زنده هست ولی مال ما دستش نیست بلکه دست کسی دیگه هست، نباید نسبت بهش مدعی بشیم البته بنده حق بازپس گیری کشورهای جدا شده مخصوصا آذربایجان را محفوظ می دانم و مطمئنم روسیه هم مشکلی نداره.
نهایتا این که (اینو میگم برای اونایی که کعبه آمال و آلامشون کدخداست) مبارزه ما با آمریکا نیز تا جایی ادامه داره که اون هم به «ایالات متحده آمریکای سابق» تبدیل بشه. به نظرم اون موقع منطقی نیست از باقی موندنش که دیگه هیچی نداره و البته قطعا متفاوت از (ویا مخالف با) الآنشه ادعای غرامت میلیاردها دلار خسارتمون رو بکنیم.
هر روز عین جهنم میگذره واس ما
این چه وضعیه
خنده به دشمن و اخم به دوست
خاکککککک
وقتی رهبر رئیس جمهور انتخاب میکنن پس به رئیس جمهور صلاحیت انتخاب داده میشه،ایشون هم آقای ظریف را با این خصلتها برای وزارت خارجه انتخاب کردن،پس ظریف نماینده رهبر در امریکا هستن،اختیار این کار به ایشون داده شده، آیا شما آقای ظریف انتخاب کردید؟ پس شما نه سر پیازید نه ته پیاز.
به انتخاب رهبر احترام بگذارید،از طرف خودتون وبا نظر شخصی خودتون جانب داری نکنید.
جوون مردم از دست رفت...
کدوم دستور رهبر. اصلا سفر وزیر خارجه با رهبری هماهنگ نمی شه و زیرنظر قوه مجریه هست
رهبری در اینگونه جزییات که کی به سفر بره و کجا بره وارد نمیشن
من نمی دونم چرا یک عده هر اشتباهی از دولتی ها سر میزنه رو گردن رهبری میندازن
ای کسانی که ایمان آورده اید! غیر از مؤمنان ، کافران را ولّی و تکیه گاه خود قرار ندهید! آیا می خواهید ( با این عمل ، ) دلیل آشکاری بر ضدّ خود در پیشگاه خدا قرار دهید؟!
منافقان در پایین ترین درکات دوزخ قرار دارند و هرگز یاوری برای آنها نخواهی یافت! ( بنا بر این ، از طرح دوستی با دشمنان خدا ، که نشانه نفاق است ، بپرهیزید! )
مگر آنها که توبه کنند ، و جبران و اصلاح نمایند ، به ( دامن لطف ) خدا ، چنگ زنند ، و دین خود را برای خدا خالص کنند آنها با مؤمنان خواهند بود و خداوند به افراد باایمان ، پاداش عظیمی خواهد داد.
انسان که گاو نیست که
ماهم گاو نیستیم یا الاغ نیستیم که
اقای ظریف شما مارو چی فرض کردن نمیدونم ولی هرچی فرض کردن شاید خودشون رو توی ایینه دیدن
من به عنوان یه عضو از این کشورم مخالف برجام هستم
این برجام برای کشور ما خوب نیست ولی برای دولت خوبه چون خراجیا هواشونو دارن چون هوس دارن چون خارج میخوان برن
برای مملکتی که چندسال زجر کشید و اورانیمش رو کرد20 درصد خطر ناکه اینکار
این اقای ظریف شما به هیچ وجه صلاحیت نداشت اگرم اینجاس فقط برای پارتی بازی هست
و الهی که دشمنان و انهایی که خیر مملکت رو نمیخواهند قبل از انتخابات اینده بلایی سرشون بیادکه در اینده نباشن
شماها هم که به ملت میگید دلواپس بریدبرجام رو خودتون معنی کنید شاید شماهم دلواپس بشید
هههههههههههههههههههههه خدای کد خدا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/ از کدوم خدا حرف میزنه ؟؟؟ خدای ما میگه در مقابل استکبار باید ایستاد هر چند اونهایی که لباس دین دارن وا داده باشن !!!!
نمایندگان نباید کوتاه بیایند !!!!
آمار اموری که باید برای آن ها پاسخگو باشند ، دیگر بالا رفته !
مردم ، مسئولین ، نمایندگان !
اهمال نکنید