به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، عبدالله بهرامی امروز در اولین کنگره بین المللی طب سنتی و مکمل که به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هتل پارس این شهر برگزار شد، بیان داشت: پرداختن به طب سنتی و مکمل امروز در جهان دارای جایگاه است.
بهرامی به بالا بودن هزینههای درمان در طب نوین اشاره داشت و افزود: سالانه 800 هزار میلیارد ریال در ایران صرف امور بهداشتی و درمانی میشود که 110 هزار ریال از این میزان صرف تهیه ساخت و دارو میشود.
وی ادامه داد: این در حالی است که استفاده از روشهای طب سنتی و مکمل هزینه بالایی ندارد و به دارو و تجهیزات گران قیمت وابسته نیست؛ اما متاسفانه نگاه به این طب به صورت تخصصی در ایران شکل نگرفته است.
رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران به بیماریهای لاعلاج در جهان اشاره داشت و تصریح کرد: در حال حاضر هشت هزار بیماری در جهان شناخته شده است که در جهان تنها میتوان دو هزار بیماری را معالجه کرد و دیگر بیماران به دلیل نتیجه نگرفتن، ممکن است در مراکز درمانی و داروخانهها دچار سرگردانی شوند.
بهرامی طب سنتی را درمان بسیاری از بیماریها دانست و گفت: راه درمان بسیاری از این بیماریها را میتوان از طب سنتی و مکمل جستجو و پاسخهای مناسبی را هم دریافت کرد.
وی تاکید کرد: برنامههای پیشگیری از بروز بیماریها از جمله دیابت، فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی تاکنون در کشورمان موفقیت چندانی نداشته است و این در حالی است که میتوان با استفاده از طب سنتی و مکمل در زمینه پیشگیری از بیماری اقدامات موثری داشت.
رئیس کنگره طب سنتی و مکمل گرایش روز افزون مردم به طب سنتی را به فال نیک گرفت و خاطرنشان کرد: مردم در کشور به صورت روزافزون در حال گرایش به طب سنتی هستند و از سویی با افزایش دانش آموختگان و علاقه پزشکان عمومی جهت آموزش طب سنتی، میتوان زمینه ساز برنامه ریزیهای اصولی در خصوص طب سنتی در کشورمان باشد.
بهرامی در پایان به ساماندهی رشته طب سنتی و مکمل در کشور و جلوگیری از هم گسیختگی طب سنتی و مکمل تاکید کرد و یادآور شد: هم اکنون هیچ یک از بیمههای کشور هزینههای درمان با استفاده از طب سنتی را نمیپردازند و این یکی از چالشهای مهم به شمار میرود.