به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، «ایپاس» عنوان نمایشگاهی می باشد که چهارده سال است در هفته نیروی انتظامی در تهران برگزار می شود. در این نمایشگاه هر ساله آخرین تولیدات انتظامی، حفاظتی، ایمنی و امنیتی برای مخاطبان ارائه می شود. نمایشگاه چند سالی است که در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار می گردد، از اینرو به نمایشگاه محل برگزاری آمدیم تا در جریان این رخداد حوزه انتظامی امنیتی قرار بگیریم.
امسال همانند سال های گذشته مهم ترین و شاخص ترین شرکت های دولتی و خصوصی در این حوزه محصولات خود را جهت ارائه به مخاطبان خاص خود که عمدتا بخش «حراست» سازمان ها، نهادها و حتی شرکت های خصوصی هستند به نمایشگاه آورده و در فرصت 4 روزه برگزاری نمایشگاه یعنی از دوشنبه 13 مهرماه تا پنج شنبه 16 مهرماه در معرض عموم قرار دادند.
در غرفه ها از آخرین فناوری ها در امور نظارت و دوربین های نظارتی گرفته تا تسلیحات و تجهیزات انتظامی به چشم می خورد.
اما بخشی که در نمایشگاه امسال نظرها را به خود جلب می نمود بخش «VIP» بود. این بخش تحت عنوان «طرح بازدید تخصصی به صورت VIP (ویژه) از نمایشگاه ایپاس» نخستین باری است که جهت ارائه خدمات ویژه به مخاطبان خاص یعنی مدیران سازمان ها و نهادها و حتی مهمانان خارجی مانند رایزنی های نظامی و مسئولین امنیتی سفارت خانه های مقیم تهران در این نمایشگاه فعالیت می کند.
ایده این کار متعلق به ماهنامه «سیبا شهر» است که خود فعال در زمینه انتشار نشریات تخصصی در حوزه انتظامی، ایمنی، حفاظتی و امنیتی است و سال ها در این حوزه حضور فعال داشته و با بسیاری از این شرکت ها و مشتریان آن ها (یعنی نهادها و سازمان ها) ارتباط گسترده و فراگیری دارد.
ایده ماهنامه «سیبا شهر» که برگرفته از تجربه چندساله در این حوزه تخصصی است در واقع ایجاد پلی موثر برای ارتباط بین شرکت های ارائه دهنده در این حوزه و مشتریان آن ها است تا آن ها بتوانند بدون هیچ واسطه ای آن هم به شکل تخصصی و در محیطی کاملا ویژه با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند.
اما چه اقدامات و فعالیت هایی در این بخش صورت می گیرد که این بخش را به قسمتی متمایز تبدیل می کند؟
مدیران سازمان ها و نهادها و حتی مسئولان سفارتخانه ها پیش از آغاز نمایشگاه از طریق اطلاع رسانی دقیق ماهنامه «سیبا شهر» در سامانه ای اینترنتی که برای این بخش طراحی شده ثبت نام کرده اند و به طور دقیق غرفه های مورد علاقه جهت بازدید و مدیران مدنظر برای برقراری ارتباط نزدیک و جلسه را در هنگام ثبت نام تعیین نموده اند. در پایان پس از تعیین روز بازدید از نمایشگاه ثبت نام نهایی شده و کارت ورود برای فرد مورد نظر صادر و برای وی ارسال می گردد.
حال این افراد در روزهای از پیش تعیین شده پس از ورود به نمایشگاه به بخش «VIP» مراجعه نموده و در آن جا در محیطی کاملا ویژه و مجزا از سالن اصلی نمایشگاه از خدماتی مانند راهنمایی های تخصصی و ارائه بروشورها و کاتالوگ های شرکت هایی که فرد از پیش تعیین کرده و همچنین پذیرایی در شان مدیران و مهمانان خارجی بهره مند می گردند.
در این بخش مدیران شرکت های ارائه دهنده خدمات و مشتریان آن ها این امکان را دارند تا در اتاق های جلسات به صورت خصوصی مذاکره نمایند.
همچنین ماهنامه «سیبا شهر» در دو روز از نمایشگاه اقدام به برگزاری سمینار تخصصی تحت عنوان «نوآوری های صنعت حفاظت الکترونیک در سال 2015» با حضور کارشناسان و مدیران حراست چند وزارتخانه مانند نفت و نیرو نموده است که با استقبال خوبی روبرو بود.
مجموع این اقدامات و خدمات بود که این بخش را به محیطی متمایز و منحصر به فرد تبدیل کرده است.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که گرچه راه اندازی چنین بخشی در نمایشگاه اقدام جدید و نوآورانهای است که همچنان جای بهبود و رفع اشکالات احتمالی دارد و همچنان گذر زمان لازم است تا سازمان ها و نهادها و مدیران آن ها به اهمیت ارائه چنین خدمات تخصصی در محیط های نمایشگاهی واقف گردند؛ اما صرف تلاشی اینگونه برای هر چه تخصصی کردن فضای نمایشگاه ها ستودنی است چرا که اولین ثمره آن فروش بیشتر برای شرکت های ارائه دهنده و خرید دقیق تر و منطقی تر برای خریداران است که از اتلاف هزینه ها می کاهد و مهم تر اینکه در طول زمان به تخصصی شدن نمایشگاه ها منجر خواهد شد که همواره جز نقاط ضعف جدی در نمایشگاه های ایران است.
اگر این اقدام به تجربه ای موفق ختم شود می تواند به عنوان الگویی مناسب برای ارائه در تمامی نمایشگاه ها که جنبه تخصصی داشته و مخاطب خاص دارند تبدیل گردد که این امر قطعا دارای ثمرات و نتایج بسیاری است.