به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، دکتر حسینی دقایقی پیش در هفتمین یادمان روز جهانی غذا در هتل ثامن طرقبه مشهد که به همت دانشگاه علوم پزشکی این شهر در حال برگزاری است با بیان اینکه بخش عمده بیماری ها در کشور در حال حاضر بیماری های غیرواگیر هستند خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت هزینه بسیار زیادی جهت رفع بیماری های غیرواگیر متقبلم می شود که منشا عمده این بیماری ها غذا می باشد.
وی ادامه داد: بیماری های قلبی و عروقی و همچنین دیابت از جمله عمده بیماری هایی هستند که به دلیل نوع مصرف غذا در کشور افزایش چشمگیری از خود نشان داده است و نیازمند توجه جدی مردم به کاهش مصرف مواد غذایی دارد که عامل تشدیدکننده این بیماری ها می باشد.
حسینی غذا را یکی از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در بیماری های غیرواگیر دانست و متذکر شد: مصرف نمک در کشور ما روزانه 12 گرم برای هر فرد است که استاندارد جهانی مصرف نمک که مانع از پرفشاری خون می شود تنها 5 گرم است.
مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی وزارت بهداشت گفت: در ارتباط با چربی ها نیز استاندارد مصرف چربی در روز برای یک فرد براساس آمار جهانی 35 گرم است که متاسفانه مصرف چربی در میان مردم ما در کشور به حدود 50 گرم در روز می رسد.
وی ضمن تاکید بر این نکته که به طور متوسط ایرانی ها بیست درصد بیش از انرژی مورد نیاز خود را در هر روز دریافت می کنند به معضل چاقی اشاره و تاکید کرد: یکی از بحث های بسیار مهم ما در امر سلامت مردم چاقی بیش از حد در میان کودکان نوجوانان و بزرگسالان است.
حسینی دریافت بیش از اندازه شکر در رژیم غذایی ایرانیان را بیش از حد نیاز بدن دانست و متذکر شد: براساس استاندارد جهانی هر فرد در طول روز باید تنها چهل گرم شکر دریافت کند که متاسفانه در ایران هر فرد حدود 51 گرم شکر در روز دریافت می کند که این میزان برای بدن مضر و موجب چاقی می شود.
مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی وزارت بهداشت سه فاکتور نمک، شکر و چربی را از جمله عوامل رشد بیماری های غیرواگیر در کشور دانست و گفت: وزارت بهداشت در راستا حذف مشکلات عمده این سه ماده غذایی در رژیم غذایی مردم کشور تلاش دارد تا برنامه هایی را تبیین و عملیاتی کند.
حسینی ادامه داد: تلاش داریم در وزارت بهداشت درصد نمک بسیاری از محصولات را کاهش داده و نمک موجود در محصولاتی مانند نان و پنیر را که در درصد بالایی قرار دارد از این پس کاهش چشمگیری بدهیم.
وی به نوشیدن های دارای قند بالا نیز اشاره کرد و افزود: ما در وزارت بهداشت در نظر داریم تا یک درصد از شکر نوشابه های گازدار را کاهش داده و به جای آن پنج درصد به آب میوه و مطلوبیت این ماده نوشیدنی بیافزاییم.
مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در حال حاضر نوشابه های گازدار که در شرکت های تولیدی در ایران به بازار عرضه می شوند دارای یازده درصد شکر می باشند که در مسیر تغییر استانداردهای مواد غذایی که وزارت بهداشت به دنبال اجرایی کردن آن می باشد این میزان شکر نوشیدنی های گازدار به نه درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
حسینی به تغییر استانداردها در تولید مواد غذایی در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت در سیاست اصلی خود تلاش دارد تا جهت کاهش مضرات مواد غذایی تولیدی در کشور که سه فاکتور نمک شکر و چربی آنان برای سلامت مردم مضر است تغییر استاندارد را داشته باشد.
وی به نشانگرهای تغذیه ای و درج آنان بر محصولات غذایی اشاره کرد و بیان داشت: از دیگر برنامه های ما درج نشانگرهای تغذیه ای با سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که مطلوبیت هشدار و ممنوعیت وجود مواد غذایی مضر در یک محصول را به خریدار نشان می دهد.
حسینی در پایان با بیان اینکه خداوند در قرآن به غذایی که می خوریم اشاره کرده است و طیب و پاک بودن مواد غذایی را بسیار مهم خوانده است یادآور شد: علمای اسلام در ابعاد روحی و جسمی آنچه که می خوریم و می نوشیم در طول زندگی ما تاکید دارند که این مهم نشان می دهد در بحث غذا و سلامت آن نمی توان بی توجهی کرد.