به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، کلالی امروز در افتتاحیه طرح تحول بهداشت دهان و دندان استان خراسان رضوی که از صبح امروز در دبستان امام حسن (ع) این شهر در حال برگزاری است، بیان داشت: ارتقای شیوه زندگی سالم با تغذیه سالم و مراقبت های مورد نیاز از سنین دانش آموزی امکان پذیر است.
وی ادامه داد: طرح تحول سلامت دهان و دندان در استان خراسان رضوی از سال گذشته در حال پیگیری می باشد که توانسته ایم در طول این مدت ۶۷۳ هزار دانش آموز را تحت پوشش این طرح قرار دهیم.
مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: استان خراسان رضوی دارای یک میلیون و ۱۳۸ هزار و ۸۸۸ دانش آموز می باشد که به دلیل ظرفیت بالای تعداد دانش آموزان خود اکثر طرح های بزرگ وزارت بهداشت و آموزش و پرورش در دانش آموزان این استان اجرایی و آغاز می شود.
کلالی با بیان این موضوع که در بحث ارتقای سلامت دانش آموزان گام های خوبی را در کشور برداشته ایم افزود: برنامه سلامت دهان و دندان براساس تلاش وزارت بهداشت و آموزش و پرورش در مقطع دبستان در حال برگزاری است که براساس مستندات وزارت بهداشت اکثر فرزندان ۵ تا ۶ ساله ما دارای ۶۵ دندان پوسیده می باشند که این موضوع جهت داشتن دندان های دائمی و سالم ایجاد مشکل اساسی می کند.
وی به ۲۳ بند همکاری میان آموزش و پرورش استان خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره داشت و تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تربت حیدریه، نیشابور، فریمان و سبزه وار همکاری های خوبی با آموزش و پرورش داشته اند که در جلسات شورای سلامت استان به افزایش اهتمام این همکاری ها میان این دو نهاد تاکید داریم.
مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: هدف ما از برگزاری طرح تحول بهداشت دهان و دندان ارائه معاینات رایگان در سلامت دندان دانش آموزان در مقطع ابتدایی می باشد که بر این اساس هر شش ماه یکبار معاینات دقیق پزشکی در دندان دانش آموزان تحت پوشش انجام خواهد شد.
کلالی از اسکان ۳۰ دستگاه پایگاه بهداشتی سیار در مناطق دارای شرایط لازم در مدارس خبر داد و گفت: ۳۰ دستگاه پایگاه سیار بهداشت دهان و دندان در استان در مدارس دارای شرایط اسکان این پایگاه ها ثابت خواهند شد که در طول هر شش ماه معاینات پزشکی بر دندان دانش آموزان را انجام خواهند داد.
وی از ارجاع دانش آموزان دارای مشکل دهان و دندان به مراکز درمانی دولتی و کم هزینه خبر داد و در پایان یادآور شد: متاسفانه در حال حاضر هر دانش آموز در سن 12 سالگی دو دندان پوسیده دارد که ما تلاش داریم در طول اجرای طرح تحول بهداشت دهان و دندان در طول سه سال کاهش پوسیدگی دهان و دندان دانش آموزان به ۳۰ درصد را دنبال کنیم.