به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، صابری دقایقی پیش در هفتمین یادمان روز جهانی غذا که به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هتل ثامن طرقبه مشهد با بیان اینکه امسال شعار سازمان جهانی غذا و دارو بسیار به سلامت غذا و به تبع آن سلامت جسم انسان نزدیک است گفت: شعار سازمان جهانی غذا و دارو در سال جاری ایمنی غذا از مزرعه تا سفره است که نشان می دهد ایمن بودن غذا تا چه اندازه بر صحت و سلامت انسان تاثیرگذار است.
وی در ادامه با اشاره به تلاشگران عرصه سلامت در کشور گفت: هر فردی که در امر تامین سلامت غذا در کشور دخالت دارد قطعا می داند که ایمنی غذا از مزرعه تا سفره نیازمند پیش زمینه هایی است که در صورت رعایت آن می توانیم با خاطر آسوده بر سر سفره هر ایرانی غذایی را داشته باشیم که سلامت جسم وی را تضمین کند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد به جشن روز جهانی غذا و دارو در مشهد اشاره کرد و افزود: هفتین یادمان روز جهانی غذا و دارو به همت سازمان ها و مسئولان تولید و تامین غذا و دارو از مزرعه تا سفره در این شهر در حال برگزاری است که امیدواریم با معرفی برندهای برتر تولید مواد غذایی در استان خراسان رضوی بتوانیم به حمایت تولیدگران موفق در این عرصه در کشور بپردازیم.
صابری با انتقاد از کسانی که مشکلات تولید مواد غذایی بر سر سفره مردم را متوجه دانشگاه علوم پزشکی می دانند تصریح کرد: ما نمی توانیم در کارخانه فرآوری محصولات غذایی اتفاقی که بر روی بذر گیاه در مرزعه افتاده است و با دست کاری ژنتیکی این بذر مشکلاتی در عرضه به مردم به وجود آورده دخالتی بکنیم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما نمی توانیم سمی را که در مزرعه به ماده غذایی منتقل شده است را در کارخانه فرآوری محصولات غذایی از ماده غذایی جدا کرده و غذایی را در اختیار مردم قرار داده که فاقد این سم و مشکلات پدید آورده آن است.
وی به پروسه بهداشتی تولید غذا و دارو از مزرعه تا سفره اشاره کرد و بیان داشت: باید پروسه بهداشتی و تولید مواد اولیه غذایی از همان ابتدا در هنگام کاشت بذر تا به هنگام فرآوری محصول در کارخانه و شرکت مربوطه مورد توجه قرار گیرد زیرا بهداشت ماده غذایی از بخش فرآوری آن با اهمیت تر است.
صابری مردم را نسبت به آنچه که می خورند محق دانست و متذکر شد: مردم مصرف کننده هستند و آن ماده غذایی را که دانشگاه و نهادهای مربوطه تایید می کند به عنوان ماده غذایی سالم می پذیرند اما این به این معنا نیست که مردم حق ندارند بدانند چه چیز را بر سر سفره خود به مصرف می رسانند.
وی توزیع کنندگان، مردم و تولیدکنندگان را جزئی از زنجیره سلامت غذا در کشور دانست و گفت: متاسفانه گاهی اوقات دولت ناچار است در خصوص مشخص کردن استاندارد یک ماده غذایی اغماض کرده و کمترین جایگاه استاندارد را برای محصول در نظر بگیرد زیرا سلامت غذا تنها یک بخش از مسئولیت ما و ایمنی غذا یعنی دسترسی به اندازه مطلوب برای مردم نیز وظیفه دیگر ما می باشد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متاسفانه گاهی اوقات دولت ناچار می شود در بحث استاندارد مواد غذایی جهت تامین ایمنی ماده غذایی اغماض کرده و کمترین سطح استاندارد را جهت در دسترس بودن ماده غذایی برای مردم در نظر بگیرد.
وی گفت: گاهی اوقات برخی محصولات غذایی پرمصرف بین مردم مانند برنج در صورت رعایت نشدن ایمنی غذا در دسترس عموم قرار نخواهد گرفت که اغماض دولت در خصوص در نظر گرفتن کمترین استاندارد مواد غذایی جهت دسترسی آسان به محصولات غذایی برای همه مردم در هر زمان و هر مکانی است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد رعایت حداقل ها جهت سلامت سفره مردم را از ملزومات تولید مواد غذایی در کشور دانست و در پایان یادآور شد: اگر به موقع اقدام نکنیم مطمئنا در سلامت سفره مردم دچار مشکلاتی خواهیم شد پس به ناچار باید کشور به سمت رعایت حداقل های سلامت ماده غذایی برای مردم حرکت کند.