کد خبر:۴۵۰۷۳۷
دبیر همایش شکاف لب‌ و‌کام:

سالانه ۷۰۰ کودک بیمار مبتلا به شکاف لب و کام در مشهد درمان می‌شود

دبیر همایش شکاف لب و کام گفت: سالانه حدود ۷۰۰ کودک مبتلا به بیماری شکاف لب و کام( کودکان لب شکری) در بیمارستان دکتر شیخ دانشگاه علوم پزشکی مشهد درمان می‌شوند که در این خصوص نیازمند توجه بیش از پیش مسئولان هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مهران هیرادفر امروز در همایش شکاف لب و کام کودکان( کوکان لب شکری) که در بیمارستان دکتر شیخ دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، گفت: طی سه روز برگزاری این همایش در نظر داریم تا دانش خود در درمان  کودکان مبتلا به بیمار لب و کام را ارتقاء دهیم.

 

وی به دشواری کار و پیچیدگی‌های بیماری شکاف لب و کام در کودکان اشاره داشت و تاکید کرد: اهمیت درمان این بیماری در آینده کودک تا به آن جا نمود دارد که تلاش داریم با برگزاری کارگاه‌های آموزشی و عملی جهت رشد توان پزشکان مربوطه در این حوزه قدم برداریم.

 

دبیر علمی همایش شکاف لب و کام به تعداد بالای کودکان دچار به این بیماری اشاره داشت و افزود: متاسفانه تعداد این بیماران در استان خراسان رضوی و در تمامی نقاط کشور آمار بالایی را به خود اختصاص داده است که نشان می‌دهد باید جهت رفع مشکلاتی که این بیماری خصوصا در بزرگسالی بر بیمار می‌گذارد به صورت جدی وارد عمل شویم.

 

وی کودکان دچار به بیماری شکاف لب و کم را دارای ذهن و مغزی سالم دانست و بیان داشت: نوزاد مبتلا به شکاف کام و لب عمدتا دچار چهره‌ای متفاوت با دیگر نوزادان هستند که تمام تلاش ما رساندن چهره به زیبایی خود جهت ادامه زندگی ورود به دنیای نوجوانی و جوانی است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشکلات گفتاری در این کودکان را نیز از دیگر معظلات آنان دانست و افزود: متاسفانه به دلیل شکاف کام برخی از این کودکان ناتوان در گفتار هستند که ما به دنبال رفع مشکل و ایجاد توان گفتاری مناسب در این کودکان هستیم.

 

هیرادفر به مشکلات و معضلات اجتماعی این کودکان در نوجوانی و جوانی اشاره داشت و گفت: متاسفانه کودک دارای شکاف لب و کام یا همان کودکان لب شکری در آینده به دلیل چهره‌ و ناتوانی گفتاری که به آن دچار شده‌اند از سوی همسالان خود پذیرفته نمی‌شوند که این موضوع دارای ابعاد خاص خود در سرنوشت آینده این کودکان است.

 

دبیر علمی همایش شکاف لب و کام، ادامه داد: در صورتی که ما بتوانیم اقدامات خود را به هنگام و در زمان مناسب خود به انجام رسانیم، خواهیم توانست عمده مشکلات این کودکان و خانواده‌های آنان را رفع کنیم.

 

وی کار درمانی بر کودکام بیمار شکاف لب و کام را از هنگام جنینی این کودکان دانست و بیان داشت: عمده تلاش ما پس از تولد کودک کار جراحی و گفتار درمانی است؛ اما تلاش ابتدایی متخصصین بر روی این کودکان قبل از تولد و در دوران جنینی اتفاق می‌افتد.

 

هیرادفر به رفتار مادر پس از مطلع شدن از ابتلای جنین مبتلا به شکاف لب و کام اشاره داشت و خاطر نشان کرد: در دوران قبل از فارغ شدن مادر، باید کادر درمانی، مادر را از نظر روحی جهت قبول فرزند دارای شکاف لب و کام آماه کرده و این مشاوره تا پس از تولد و در طول مراحل درمان ادامه دارد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیماری شکاف کام و لب کودکان را یک بیماری مادرزادی دانست و افزود: کودک دارای  مشکل (کلف لیو و کلف پلت) یک کودک دارای بیماری مادرزادی است که باید درمان بر روی آن به صورت تیمی انجام گیرد.

 

دبیر علمی همایش شکاف لب و کام، متذکر شد: کار درمان این کودکان به صورت تیمی متشکل از مددکار اجتماعی، پرستار متخصص، جراحان متخصص، گفتار درمان و غیره است که تماما تلاش دارند تا چهره زیبای یک کودک طبیعی همره با لبخندی دلنشین را به این بیماران و خانواده آنان هدیه دهند.

 

هیرادفر علت ابتلای نوزادان به بیماری شکاف کام و لب را متفاوت دانست و تصریح کرد: عوامل ابتلای به این بیماری مختلف است که می‌توان به مسائل ژنتیکی، تاثیر مصرف دارو بر مادران باردار، کمبود اسید فولیک مادران باردار، مصرف سیگار و دخانیات، اعتیاد به مواد مخدر مثل ماری جوانا و غیره اشاره داشت.

 

وی منذکر شد: البته تقدیر نیز در این میان نقش تعیین کننده دارد؛ زیرا برخی اوقات هیچ کدام از والدین دارای عوامل شکل‌گیری این  بیماری نیستند؛ اما خداوند نوزادی دارای بیماری شکاف لب و کام را به آنان هدیه می‌کند.

 

دبیر علمی همایش شکاف کام و لب ادامه داد: احتمال درمان این نوزادان بسته به تیم درمانی امری امکان پذیر است که در طول سه روز برگزاری این همایش تلاش داریم تا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مانند آن‌چه در جهان اتفاق افتاده است (تیم درمانی بیماری شکاف لب و کام) را ایجاد کنیم.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بالا بودن هزینه درمان این کودکان اشاره داشت و افزود: در طول سه روز برگذاری این همایش تلاش داریم تا حضور خیرین را در این حوزه با خود به همراه داشته باشیم و سازمان دهی خیرین جهت کمک به خانواده‌های کم بضاعت را به سرانجام برسانیم.

 

هیرادفر ادامه داد: پروسه درمانی کامل این کودکان دارای هزینه بالایی است که در صورت ناتوانی والدین احتمال ارائه نامناسب خدمات وجود دارد، که در این راستا از اهداف دیگر برگزاری سیمنار، کم هزینه تر کردن روال درمانی این بیماری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

 

وی شیوع این بیماری به لحاظ جغرافیایی در استان خراسان رضوی را متفاوت دانست و گفت: از لحاظ مناطق شایع این بیماری در استان می‌توان به شهرستان کاشمر به دلیل بالا بودن ازدوج‌های فامیلی اشاره کرد؛ اما در تمام استان خراسان رضوی کودکان مبتلا به این بیماری کم و بیش متولد می‌شوند.

 

دبیر علمی همایش شکاف لب و کام در پایان به بالا بودن تعداد این بیماران و تلاش کادر درمانی در بیمارستان دکتر شیخ اشاره داشت و یادآور شد: سالانه حدود ۷۰۰ کودک مبتلا به بیماری شکاف لب و کام( کودکان لب شکری) در بیمارستان دکتر شیخ مشهد درمان می شوند که در این خصوص نیازمند توجه بیش از پیش مسئولان هستیم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار