به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، مناظرهای با عنوان «مرزهای ایران بعد از برجام کجاست»، با حضور حمیدرضا اکبری، کارشناس امور بینالملل نهاد ریاست جمهوری و محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد دولت دهم توسط بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان در این دانشگاه برگزار شد.
اکبری در این مناظره با اشاره به دلایل تمایز منطقه خاورمیانه از سایر مناطق اشاره کرد و گفت: یکی از این دلایل وجود ویژگیهای حائز آن است و ایران به عنوان یک قدرت تاریخی که بسیاری از طرحهای منطقه بدون حضور آن اجرایی نیست، به عنوان قدرت منطقه مطرح است.
وی افزود: تئوری انقلاب اسلامی، تئوری حق و باطل است و ایران در منطقه به دنبال جنبش آزادی خواه و دایر کردن حکومت اسلامی و مبارزه با مستکبرین به عنوان دال انقلاب اسلامی بوده است.
کارشناس امور بینالملل نهاد ریاست جمهوری ضمن تاکید بر اینکه آمریکا در منطقه به عنوان منظر ظلم است، بیان داشت: حضور نیروهای آمریکا و صهیونیستی در منطقه خوشایند نیست و همانند غده چرکینی در منطقه میباشند که همیشه در مقابل معادلات منطقه و جمهوری اسلامی قرار داشته اند.
اکبری: موضوع هستهای برای کنترل قدرت ایران در منطقه مطرح شده است
اکبری تصریح کرد: موضوع هستهای و مذاکره برای کنترل قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه مطرح شده است و حضور آمریکا در منطقه برای دستیابی به اهداف فرامنطقهای و حفظ امنیت رژیم صهیونیستی میباشد.
وی نهایت هدف آمریکا را براندازی جمهوری اسلامی دانست و افزود: ما با تکیه بر اولویتهایی که در منطقه داریم به دنبال کاهش تنش با قدرتهای مختلف درون منطقه، در کنار افزایش قدرت ایران هستیم.
کارشناس امور بینالملل نهاد ریاست جمهوری لازمه راهیابی به اهداف را فراهمسازی ابزار دانست و گفت: هنگامی که جامعه از لحاظ مالی تامین نباشد، جایی برای حل مسائل داخلی نمیماند که بخواهیم برای آنها برنامهریزی کنیم و هنگامی که فشار اقتصادی از یک طرف وارد شود، چیزی که از طرف دیگر خارج میشود، ایمان است.
اکبری تصریح کرد: مذاکره در دورههای قبل هم بود، ولی اتفاقی که در آن زمان رخ نداد، امروز صورت گرفته و تابوییکه امریکا ایجاد کرده بود که ایران اهل مذاکره و گفتگو نیست شکسته شد، ولی کشورهایی در این میان هستند که هراس رواج گفتمان و منطق ایرانی در جهان را دارند، که با مذاکرات مخالفت میکنند.
وی خاطر نشان کرد: مذاکره با آمریکا ممنوع است، ولی در جاها و شرایط مختلف مذاکره به کار میآید. همانطور که میان کشورهای جهان مراکزی برای مذاکره و تبادل اطلاعات وجود دارد.
کارشناس امور بینالملل نهاد ریاست جمهوری در پایان مذاکرات هستهای را فرصتی خواند که دولت در صورت عدم استفاده از آن، زیر سوال میرفت و تاکید کرد: آن چیزی که روشن است استفاده از دیدگاههایی است که نسبت به دولتهای قبلی تغییر کرده و توانسته مذاکرات را به نتیجه برساند تا از تنشها و مشکلات اقتصادی مردم بکاهد.
رامین: راهبرد آمریکا تخریب و ایجاد عقب ماندگی در جهان اسلام
محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد دولت دهم نیز در این مناظره با بیان اینکه گاهی اوقات مرزبندی براساس قومیت و ملیت است، گفت: این مرزبندی حدودی مشخص دارد ولی بعضی مواقع موقعیتی که برای آن میخواهیم مرزی در نظر بگیریم، محدودکردن و مرزبندی نمیشناسند، هنگامی که از یک اندیشه و جهانبینی صحبت میشود که از سی و هفت سال پیش به عنوان یک برنامه و مرام زندگی تعیین شده است، مرزبندی معنایی ندارد.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی دینی را مورد قبول قرار داده که محدود به قومیت و پیشینه گذشتگان نمیباشد و هر جا که یک مسلمانی است، وجودش را وابسته به امت اسلامی میداند و خود را پیوسته به جمهوری اسلامی؛ مرز ایران یک مرز اعتقادی وابسته و پیوسته به امت اسلامی است.
معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد دولت دهم انقلاب اسلامی را به عنوان انقلابی که به دنبال ایجاد امت اسلامی است خواند و افزود: هویت منطقه، هویتی اسلامی است و شرط ورود هر حکومتی در منطقه دارا بودن اسلام در بطن آن است.
دولت منتخب برای کاهش تنشها کلید قفلهای خود را به کدخدا واگذار کرد
وی بیان کرد: با توجه به اینکه بیداری اسلامی فورانی از ملتهای اسلامی بود که بعد از انقلاب اسلامی تمام ملتهای اسلامی آرزوی دستیابی به چنین جایگاهی را داشتند، راهبرد آمریکا نیز تخریب و ایجاد عقبماندگی در جهان اسلام قرار گرفت.
رامین نداشتن شناخت کافی از ماهیت استکبار را مشکل دولتمردان دانست و تصریح کرد: زمانی که دولت منتخب مردم بدون کوچکترین برنامهریزی در مسائل داخلی وارد مسائل دیگری میشود که برای کاهش تنشها حاضر میشود کلید قفلهای خود را به کدخدا واگذار کند و خدا را نادیده گیرد نتیجه آن برجامی بدون فرجام است و تا زمانی که ماهیت استکبار را نفهمیم نمیتوانیم برخورد درستی در مواجه با مستکبران داشته باشیم.
فاجعه منا اولین سیلی بعد از برجام
معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد دولت دهم عمده فعالیت وزارت امور خارجه در دو سال اخیر را مذاکرات دانست و بیان داشت: وزارت امور خارجه خود را موظف به پیگیری مذاکرات میداند، به نحوی که در دو سال اخیر از بخشهای دیگر بازمانده است.
رامین فاجعه منا را اولین سیلی بعد از برجام خواند و تصریح کرد: کشتار ۸۰۰۰ نفری مسلمانان در منا که از جمله دلایل این گونه برخورد با مسلمان آن وجود حالت انفعالی در مقابله ایران با مسائلی مانند برجام است که فرصت را برای غرب و دشمنان اسلام مهیا ساخت.