به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، پرفسور ارشیدر قوام زاده، دقایقی پیش در چهاردهمین کنگره سراسری مدیکال انکولوژی و هماتولوژی و کنفرانس سالانه پرستاری سرطان که به طور همزمان در هتل همای شماره 1 مشهد به همت دانشگاه علوم پزشکی این شهر در حال برگزاری است، گفت: مشکل اساسی امروز جهان داروهای جدید درمان سرطان است.
وی ادامه داد: علاوه بر ایران این مشکل در آمریکا نیز موجب سرگردانی مسئولان مربوطه شده است که البته در این کشور تصمیم گیری بر این مبنا صورت گرفته که وزارت بهداشت و بیمه کشور آمریکا قیمت گذاری بر داروهای سرطان را براساس میزان اثرگذاری آن دارو در درمان بیماران تعیین کند.
این استاد دانشگاه با بیان این موضوع که باید در ایران نیز قیمت گذاری بر داروهای جدید سرطان برمبنای اثرگذاری این داروها بر درمان بیماران سرطانی صورت بگیرد، تصریح کرد: انجمن بهداشت، پزشکان انکولوژی و هماتولوژی و شرکت های بیمه گر باید با همکاری یکدیگر در خصوص قیمت گذاری بر داروهای جدید بیماران سرطانی بر مبنای اثرگذاری آن وارد عمل شوند.
قوام زاده به رشد رشته هماتولوژی و انکولوژی در ایران در طول دوران پس از انقلاب اشاره و تاکید کرد: در حالی که در ابتدای انقلاب تنها یک متخصص انکولوژیست در ایران وجود داشت؛ اما امروز باید با افتخار اعلام کرد پس از 36 سال بالغ بر 270 متخصص مدیکال انکولوژی و هماتولوژی در کشور در حال خدمت رسانی هستند.
این محقق و پژوهشگر هماتولوژی و انکولوژی ایران به اولین کنگره سراسری انجمن مدیکال انکولوژی و هماتولوژی در کشور اشاره و بیان داشت: اولین کنگره خود را در بابلسر با حضور متخصصان این رشته به خوبی برگزار کردیم و امروز چهاردهمین کنگره سراسری انجمن مدیکال انکولوژی و هماتولوژی ایران را در مشهد ادامه خواهیم داد و باید مقدمات را جهت برگزاری کنگره پیوند مغز و استخوان و سلول های بنیادین در دی ماه سال جاری در تهران فراهم کنیم.
قوام زاده رشته فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی در ایران را اولین رشته مصوب شده وزارت بهداشت دانست و خاطرنشان کرد: در سال 62 رشته فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی به عنوان اولین رشته مصوب وزارت بهداشت کار خود را آغاز کرد و در سال 72 به صورت رسمی در کشور تاسیس شد.
بنیانگذار رشته هماتولوژی در ایران اولین پیوند مغز و استخوان در کشور را در سال 69 دانست و با تاکید بر تکامل این رشته در کشور گفت: بر مبنای تکامل رشته هماتولوژی و انکولوژی در ایران در سال 69 در بیمارستان شریعتی اولین پیوند مغز و استخوان را به سرانجام رساندیم و با تاسیس مرکز انکولوژی و هماتولوژی در سال 70 و اولین پیوند سلول های بنیادین از خون بند ناف مسیر تکاملی خود را ادامه دادیم.
این استاد دانشگاه در پایان به افتتاح بخش پیوند اطفال اشاره کرد و گفت: درمان پیوند در بیماران سرطانی ارزان ترین درمان در کشور است و باید گفت حدود 67 درصد از بیماران پیوندی در کشور پس از انجام عمل پیوند به زندگی خود ادامه خواهند داد که این موضوع موجبات خرسندی را در پی دارد.