به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سالار آملي در نشست مشورتي معاونان و مديران بين الملل دانشگاه ها كه آن را مهم ترين جلسهي مشورتي در بالاترين سطح دانشگاهي معرفي كرده بود، گفت: فرصت هاي بيكراني براي بهره مند شدن از آن، در انتظار ماست كه شرايط بسيار مثبت بين المللي در راس آن قرار دارد.
وي دارا بودن نيروي انساني توانمند را يكي از موارد مهمي دانست كه كشور ما از آن بهره مند است و از لحاظ علمي در جايگاه بسيار خوبي در سطح دنيا قرار داريم.
رئیس مركز همكاري هاي بين المللي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، آمادگي مردم و مسئولان و گيرايي بسيار بالا را از ديگر فرصت هاي در اختيار عنوان كرد و افزود: اين آگاهي باعث شده در بسياري از دانشگاه هاي بزرگ كشور نظير دانشگاه تهران، اميركبير و بين المللي امام خميني(ره) قزوين، دفتر همكاري هاي بين الملل در حد يكي از معاونت هاي رييس دانشگاه فعاليت كند.
آملی در ادامه تعيين تكليف بازار را به عنوان يكي از راهكارهاي حل چالشهاي پيش روي معرفي كرد و گفت: بازار، مادري است كه ماهرانه كار مي كند و به نفع مردم تصميم گيري مي كند. دست نامرئي بازار آزاد تا حدي تعيين كننده است اما نقش دولت ها را نمي توان دست كم گرفت.
وي سپس به دانشگاه ها، مراكز تحقيقاتي، دانشگاه آزاد و غيرانتفاعي توصيه كرد: در جهت علم حركت كنند، زايش علمي داشته باشيد و نياز جامعه را برطرف كنيد، در غير اين صورت سعي كنيد از لحاظ اقتصادي روي پاي خود بايستيد و اگر نتوانستيد به اين مهم دست يابيد بايد اعلام ورشكستگي كنيد.
قائم مقام وزير علوم در امور بين الملل، يكي ديگر از راه حل هاي تبديل تهديد و چالش به فرصت را بين المللي كردن دانشگاه ها عنوان كرد و با اشاره به موافق بودن مسئولان با اين راهكار، خطاب به معاونان و مديران حاضر در نشست افزود: اين شما هستيد كه بايد كمك كنيد، فكر و ايده بدهيد، كار كنيد، نقاط ضعف را برطرف نماييد و نقاط قوت را تقويت كنيد.
سالار آملي در پايان سخنانش، بها دادن به آموزش نيروي انساني، عامل انگيزشي، مشخص كردن كشورهاي هدف، دارا بودن حوزه نفوذ در دانشگاه ها، شناسايي ايرانيان خارج از كشور از طريق هر استان و برقراري ارتباط با آن ها، تاسيس شعبهي دانشگاه در خارج از كشور حتي به صورت مشترك و انعقاد تفاهم نامه هاي يكساله و شش ماهه با دانشگاه هاي خارجي را از جمله مراحل عملياتي شدن قضيه بين المللي كردن دانشگاه ها مطرح كرد و گفت: دانشگاهي ميتواند در آينده نجات پيدا كند كه بينالمللي شود كه قطعا با انجام اين مهم، عصاره علم دنيا را مي توان به كمك ديگران به داخل كشور انتقال داد.