به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، رضا امیرزاده در نشست پرسش و پاسخ طرح «امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه فردوسی» در دانشکده ادبیات این دانشگاه، بیان کرد: متاسفانه مدیران دانشگاه امر به معروف و نهی از منکر را با یک مسئله دیگر اشتباه گرفتهاند.
وی افزود: امر به معروف فریضه مقدس الهی است که آن را بسیار راحت میتوان از منابع فقهی استخراج کرد؛ اما متاسفانه مدیران دانشگاه ضمانت اجرایی احکامی را که اسلام به صورت اختیاری به افراد توصیه کرده است را با برخوردهای شدید در نظر گرفتهاند.
نماینده تشکل انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش، تاکید کرد: این به هیچ عنوان امر به معروف و نهی از منکر نیست و چنانچه اساتید مصداقی دارند که در طول تاریخ اسلامی چنین برخوردهایی صورت گرفته به ما ارائه دهند.
امیرزاده ادامه داد: حجت الاسلام اورعی در میان سخنان خود از عدم تعهد دانشجویان در رابطه با پایبند بودن به آیین نامههای دانشگاه گلایه کردند، این در حالی است که پیش از این نیز نظر وی را در رابطه با رفع چالشهای کلان کشور شنیدهایم که گفتهاند« ما آنقدر قانون را درست اجرا میکنیم که تا همه بفهمند که این قوانین چقدر ضعف دارد تا آن را اصلاح کنند»، حال سوال اینجاست که آیا ما باید چوب منازعات سیاسی قانونی و حقوقی را بخوریم و آیا ما باید آنقدر این قانون نادرست را اجرا کنیم که همه کلافه شوند و صدایشان درآید؟.
این فعال دانشجویی ادامه داد: آقای اورعی از خلف وعده دانشجویان در رابطه با امضا کردن آیین نامههای دانشجویی سخن گفتند. این در حالی است که چه کسی زمان ثبت نام وعده داده که جوراب بپوشد یا نپوشد؟ چه کسی وعده داده که رنگ جورابش چه باشد؟ چه کسی وعده داده که بوی عطرش را باید مدیران دانشگاه تعیین کنند؟ این حرفها دروغی است که به دانشجویان گفته میشود.
امیرزاده خطاب به اعضای شورای فرهنگی دانشگاه، خاطرنشان کرد: این خلف وعده مگر تنها از سوی دانشجویان و آن هم در زمینه عفاف و حجاب است این همه خلف وعده در کار تشکیلاتی در طول دو سال گذشته از شما دیدیم که چنانچه بخواهیم مصداق بیاوریم زمان بسیاری را باید از دانشجویان بگیریم.
وی ادامه داد: چنانچه این سوء استفاده از موقعیتی که شما به عنوان یک مدیر در آن قرار گرفتهاید، نیست، پس چیست؟ چنانچه این سوء استفاده از قانون برای به اسارت گرفتن دانشجو نیست، پس چیست؟.
نماینده تشکل انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش با اشاره به این نکته که رویکرد تربیتی امروز مدیران دانشگاه برای من محرز است، گفت: در دورههای قبل مدیران دانشگاه به بهانههای مختلف برای دانشجویان حکم انضباطی صادر میکردند و تنها منتظر یک بهانه بودند و خوبی این دوره این است که نسبت به گذشته رویکردها تغییر کرده و حکم کمتر صادر میشود.
لازم به ذکر است که جلسه از «گذشته تا هنوز» که به پرسش و پاسخ طرح «امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه فردوسی مشهد» میپرداخت با حضور بیش از 100 دانشجو در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد که در اواخر جلسه جمع کثیری از دانشجویان در پی اعتراض به این طرح ( نحوه برخورد مسئولان بر اساس طرح با دانشجویان و همچنین با توجه به اینکه این طرح را در شان دانشجو و دانشگاه نمیدانستند) جلسه را ترک کرده و در انتهای جلسه تعداد دانشجویان حاضر در نشست به کمتر از 10 نفر رسید.
اسلامی