کد خبر:۴۵۱۳۲۵
در نشست نقد و بررسی« از گذشته تا هنوز» مطرح شد:

صابری: نگاه قالب منشور بیش از این که فرهنگی- اجتماعی باشد نگاه امنیتی است/ باقری: دانشگاه‌ها برای رسیدن به اهداف خود به امر به معروف و نهی از منکر توجه کنند

نشست پرسش و پاسخ طرح «امر به معروف و نهی از منکر» با حضور جمعی از اعضای شورای فرهنگی دانشگاه فردوسی و دانشجویان در دانشکده ادبیات این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، انسیه صابری امروز در نشست پرسش و پاسخ طرح «امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه فردوسی» در دانشکده ادبیات این دانشگاه، بیان کرد: امر به معروف و نهی از منکر از اموری است که به صراحت در قرآن به آن تاکید شده و معنای گسترده و وسیعی داشته که نیازمند اولویت بندی و توجه به معروف در کنار منکر است.

 

این فعال دانشجویی با اشاره به این مطلب که امر به معروف و نهی از منکر نباید تنها محدود به یک سری راحت طلبی‌ها و مسائل عبادی شود، گفت: این که مسئله امر به معروف و نهی از منکر به صورتی درآید که منجر به بیزاری مردم شود نتیجه‌ای جز  فراموشی آن نخواهد داشت.

 

وی تاکید کرد: متاسفانه در مسئله امر به معروف و نهی از منکر به جای این‌که حسن نیت و علاقه به سرنوشت افراد مطرح باشد، خشونت و رفتارهای قهر آمیز مشاهده می‌شود.

 

صابری افزود: همچنین به جای این‌که از بیان‌های روشن و پند آموزاستفاده کنیم از موعظه‌های تحکم آمیز استفاده می‌شود و در نهایت در مرحله عملی نیز به جای تبلیغ علمی تنها اعمال زور را می فهمیم.

 

نماینده تشکل انجمن اسلامی دانشجویان با بیان این مطلب که تنها توجه زیاد به گفتن و عدم توجه به عمل باعث تغییر شکل در افکار خواهد شد، در رابطه با نقاط ضعف منشور امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه فردوسی، گفت: در این منشور هیچ تعریف مشخصی از معروف و منکر ارائه نشده است و با توجه به این‌که یکی از راه‌های تثبیت این دو فریضه در کنار عقل و شرع، عرف اجتماعی نیز می‌باشد باید توجه داشت که معروف و منکر از منظر مسئولان دانشگاه باید از نظر عرف اجتماعی هم به عنوان معروف و منکر پذیرفته شود.

 

وی ادامه داد: این طرح بسیار کلی و غیر قابل اندازه‌گیری می‌باشد و راه را برای ابراز سلیقه شخصی باز گذاشته و وجود تیم‌های داوطلب «یاوران معروف» موجب تشدید شکاف بین طیف‌های دانشجویی می‌شود.

 

صابری ضمن تاکید بر این‌که در نحوه اجرای طرح، هیچ توجهی به شرایط روحی دانشجو به عنوان یک جوان نشده و دانشجو به عنوان عنصر اصلی این طرح هیچ نقشی در ساختارهای آن نداشته است، خاطرنشان کرد:  این با شعارهای ابتدای دوره ریاست معاونت فرهنگی دانشگاه که از مشارکت دانشجو سخن می‌گفتند سنخیت ندارد.

 

این فعال دانشجویی تصریح کرد: نگاه قالب طرح بیش از این که فرهنگی- اجتماعی باشد نگاه امنیتی است که مسئولان باید بدانند عملکردهای این چنین نتیجه معکوس خواهد داشت.

 

دانشگاه‌ها باید برای رسیدن به اهداف علمی خود به امر به معروف و نهی از منکر توجه کنند

 

در ادامه باقری، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: امر به معروف و نهی از منکر مهمترین محور و مسئله دینی ماست که برای آن خداوند تمام پیامبران را برانگیخته است و چنانچه به آن عمل نشود سستی و جهل همه جا را فرا خواهد گرفت.

 

وی افزود: دانشگاه به عنوان یک اجتماع بزرگ علمی برای رسیدن به اهداف عالی خود که همان علم جویی و دانش پژوهی است باید به مسئله امر به معروف و نهی از منکر اهمیت دهد چرا که مبنای دانشگاه‌های ما مبانی اسلام است و عدم توجه به این فریضه ممکن است ما را از اسلام واقعی دور کند و بی بندو باری را در دانشگاه افزایش دهد.

 

این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد:  گستره معروف شامل مسائل ارتباطی، اخلاقی، خانوادگی و غیره و گستره منکر شامل مسائلی چون منکرات اعتقادی، اخلاقی، فرهنگی، جهل، نادانی و غیره است.

 

باقری با تاکید بر این‌که چنانچه حدود در جامعه رعایت نشود بی‌بند و باری همه جا را فراخواهد گرفت، ابراز داشت: استعمار درصدد است سبک زندگی خود را که مبتنی بر شهوات و لذات است به جامعه ما تسری دهد.

 

وی یادآور شد: البته توجه به مسائلی همچون حجاب تنها مختص دانشگاه‌های ایران نیست، بلکه حتی در دانشگاه‌های پیشرفته دنیا نیز مانند انگلستان شاهد توجه به این قبیل مسائل هستیم به طوری که در دانشگاه آکسفورد انگلستان پوشیدن لباس چسبان، استفاده از کفش‌هایی با پاشنه‌های نامتعارف و لباس آستین کوتاه برای بانوان ممنوع است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار