به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی یوسفی امروز در نشست پرسش و پاسخ طرح «امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه فردوسی» در دانشکده ادبیات این دانشگاه با اشاره به این نکته که شمول امر به معروف و نهی از منکر گسترده است، بیان کرد: منشور اشاعه امر به معروف و نهی از منکر با هدف، اصول و ساختار اجرایی نوشته و جهت نقد و بررسی دانشگاهیان بر روی سایت دانشگاه قرار گرفته است.
وی نخستین پیوست این منشور را طرح ارتقاء عفاف و حجاب دانشگاه عنوان کرد و افزود: پیگیری این مسائل در دانشگاه یک اقدام فرهنگی و اجتماعی و مبنایی جهت افزایش رشد اخلاقی در دانشگاه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد افزایش حس شوق درونی به معروف، تقویت امنیت درونی و ارتقاء آگاهی اخلاقی را از جمله اهداف این منشور برشمرد و گفت: البته این منشور تنها در رابطه با عفاف و حجاب نیست بلکه شمولیت و گستردگی آن بسیار زیاد است .
یوسفی ضمن بیان این نکته که پذیرای انتقادات و پیشنهادات تمامی دانشگاهیان در رابطه با این منشور هستیم، تاکید کرد: هنگامی که این منشور را نوشتیم خود را برای انواع انتقادات و پیشنهادات آماده کردیم و معتقدیم که در این رابطه باید گفتمان سازی شود و جلسات عمیقتری برای شنیدن انتقادات و پیشنهادات برگزار شود.
معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه هیچ جامعهای مستثنا از نظارت اجتماعی نیست و در جوامع مختلف نظارتهای مختلفی وجود دارد، خاطرنشان کرد: حفظ سلامت جامعه یک وظیفه عمومی است که در قانون نیز به آن تصریح شده است.
وی تاکید کرد: رویکرد و ایده قالب در منشور حضور و مشارکت حداکثری قشر دانشگاهی است. این گونه نیست که در تهیه این منشور از حضور کارشناسان استفاده نشده باشد، خیر. ما از حضور جامعه شناسان و روانشناسان بهره برده و بحثهای عمیقی در رابطه با مسئله امر به معروف و نهی از منکر انجام شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این مهم که حجاب از جمله مصادیق عفاف است، تصریح کرد: بنابراین عفاف تنها منحصر به حجاب نمیشود بلکه مواردی همچون شرم، حیا، اخلاق و غیره نیز از دیگر مصادیق عفاف میشود که در این منشور به آن پرداخته شده است.
این گونه نیست که در همان مرحله نخست برای دانشجو حکم انظباطی صادر شود
یوسفی در رابطه با نحوه صدور حکم بر اساس این منشور برای دانشجویان، گفت: این گونه نیست که در همان مرحله نخست برای دانشجو حکم انظباطی صادر شود. برای صدور حکم میبایست چهار مرحله پیموده شود در چنانچه دانشجویی متخلف شناخته شد در مرحله چهارم برایش حکم صادر خواهد شد.
این استاد دانشگاه فردوسی مشهد، ادامه داد: دانشجویان در ابتدای ورود به دانشگاه تعهدنامهای را امضا میکنند که بر اساس آن میبایست به قوانین موجود در دانشگاه پایبند باشند که این منشور نیز در راستای همان تعهدنامه و در جهت افزایش رشد اخلاقی در دانشگاه است.
معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: یکی از اسناد بالا دستی نظام علمی سند اسلامی شدن دانشگاهها است که یکی از بندهای این سند احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر میباشد که من و رئیس دانشگاه و هر فردی دیگری که در دانشگاه فعالیت میکند باید در مسیر پیاده کردن آن بکوشد و چنانچه نتواند این مهم را در دانشگاه پیاده کند باید از پُستش کنارهگیری کند.
وی در پاسخ به این پرسش که برخی مورادی که در منشور آمده است مانند پوشیدن لباس رکابی توسط آقایان در دانشگاه نمود عینی ندارد پس چرا در منشور آورده شده است؟، گفت: بد نیست گزارشی از تخلفات که برای آن حکم صادر شده است را مشاهده کنید ما در دانشگاه هستیم و باید به چارچوبها توجه کنیم.
توجه به اخلاقیات در همه دانشگاههای دنیا مورد توجه است
یوسفی افزود: توجه به اخلاقیات در همه دانشگاههای دنیا مورد توجه است و حتی در دانشگاههای پیشرفته دنیا چنین الزاماتی در رابطه با پوشش مشاهده میشود و این گونه نیست که تنها در این دانشگاه شاهد این الزامات باشیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، تاکید کرد: هدف مسئولان دانشگاه ایجاد شرایطی اخلاقی و مناسب برای پژوهش و مطالعه است و دانشجویان باید بدانند چنانچه نتوانند این منشور را بپذیرند چگونه میخواهند در جامعه نیز پذیرای قانون عفاف و حجاب باشند؟!.
وی در پایان یادآور شد: تلاش خواهیم کرد و از دانشجویان نیز میخواهیم تا این نشستها را فزایش دهند تا کمکی در مسیر رفع نقایص احتمالی طرح باشد.