آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۱۴۶۶
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی:

مدل مناظرات امام رضا (ع) باید مورد تدریس و توجه قرار گیرد

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره با ضرورت برقراری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه‌‌ها گفت: مدل مناظره امام رضا (ع) یک مدل اسلامی قوی است که باید مورد تدریس و توجه قرار گیرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیت الله محسن مجتهد شبستری، ظهر دیروز در نشست مناظرات دانشجویی، اظهار داشت: پروردگار متعال در قرآن کریم خطاب به پیامبر اکرم(ص) می فرماید: ادعُ إِلى سَبیلِ رَبِّکَ بِالحِکمَهِ وَالمَوعِظَهِ الحَسَنَهِ  وَجادِلهُم بِالَّتی هِیَ أَحسَنُ، با حکمت و اندرز نیکو، به راه پروردگارت دعوت نما و با آنها به روشی که نیکوتر است، استدلال و مناظره کن.

 

وی افزود: جدل در علم معانی، بیان و منطق عبارت از این است که انسان در مقام مناظره آن مطالب مورد قبول مخاطب را به رخش بکشد و با استفاده از آن مطالب و اضافه کردن ادله به آن مطلب خودش را اثبات کند.

 

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، با اشاره به مناظرات امام رضا(ع)، افزودند: یکی از امتیازات امام رضا(ع) این است که معروف به عالم آل محمد(ص) هستند و این به خاطر تشکیل جلسات فراوان مناظره با ادیان و مکاتب جهان بود.

 

ایشان، با بیان اینکه این مناظرات از طرف مامون به خاطر تضعیف امام تشکیل می‌شد، افزود: علمای سایر ادیان انتظار داشتند تا امام از طریق قرآن و مطالب آن و بدون اشاره به کتب آنان و ادله عقلی مناظره کنند، اما ایشان فرمودند با استفاده از کتب خودتان با شما بحث کنم که تعجب آنان را در بر داشت.

 

رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه مناظرات امام رضا(ع) با سران ادیان جهان تعجب همگان را بر می‌انگیخت، گفت: مدل مناظره ایشان یک مدل اسلامی قوی است که باید مورد تدریس و توجه قرار گیرد.

 

آیت الله مجتهد شبستری بیان کرد: کرسی‌های آزاد اندیشی باید در دانشگاه‌ها تشکیل شود، چرا که این مساله مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و دارای ثمرات و فواید فراوانی است اما باید سعی شود که این کرسی‌ها و مناظرات اولا در چارچوب نظام جمهوری اسلامی و قانون و شرع باشد و ثانیا، با استدلال، منطق و برهان باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار