به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، نشست «امام (ره) به کدام تفسیر» با حضور محمدحسین صفار هرندی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در تالار صدر دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اصفهان برگزار شد.
صفارهرندی در این نشست با تاکید بر اینکه در عصر حاضر به دلیل دسترسی به آنچه یک شخصیت در زمان حیاتش باقی گذاشته است، تفسیر به رأیها نباید وجود داشته باشد، گفت: کسانی نسبت های نچسب به امام می زنند که با روح امام، گفتار و عمل امام سنخیت ندارد. ممکن است کسی تشکیک ایجاد کند که امام در خلوت این نکات را گفته اند، که در این میان صحیفه سیاسی و اجتماعی امام مطرح میشود.
وی افزود: مایه تعجب است که چه طور امامی که جزئیات صحبت های ایشان ثبت شده، تحریف می شود؛ چراکه در صحیفه امام همه مطالب مربوط به امام از جمله حکم عزل و نصب ها، وجوهات و شرح سخنرانیها بیان شده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: یکی از موارد تحریف ها، بیان موافقت امام راحل با حذف شعار «مرگ بر آمریکا» در اواخر عمر پربرکتشان از سوی برخی از افراد است، اما وقتی محتوای مواضع امام را بررسی می کنیم، شعار مرگ بر امریکا تا روز آخر در زندگی ایشان بوده است و نه تنها با این مسئله مخالفت نشده، بلکه همراهی هم کرده اند.
صفارهرندی ادامه داد: امام صحبتی در دو سال آخر داشتند که این صحبت امام اوج گیری مواضع ضد امریکایی امام است و مواضع ضدآمریکایی و ضداستکباری در جای جای زندگی حضرت امام راحل مشهود و مشخص است.
وی با تاکید بر اینکه امام خمینی (ره) معتقد به عدالت بودند، افزود: این عدالت هم جنبه شخصی شامل عدالت بین اعضای خانواده و هم جنبه اجتماعی را در بر میگیرد و عدالت یعنی قرار گرفتن هر چیزی در جایگاه خودش.
عضو مجمع تشخیص مصلحت با بیان اینکه خط امام را باید مبتنی بر یکسری مبانی تحلیل کرد؛ بیان داشت: به تعبیر مقام معظم رهبری سه پایه اصلی خط امام راحل عقلانیت، معنویت و عدالت است و امام به معنای واقعی کلمه انسان معنویگرا بود.
صفارهرندی تصریح کرد: مخالفتی که امروز با فناوری هستهای ایران صورت گرفته، بر اساس تضییع حقوق از سوی استکبار است؛ غرب نمیتواند بپذیرد که کشوری مانند ایران توانسته با دستیابی به فناوری هستهای نان آنها را آجر کند؛ چراکه سالها این بحث مطرح بود که مرحله نهایی فناوری هستهای فقط در غرب انجام میشود.
وی با بیان اینکه امروز برخی افراد به راحتی منافع ملی را به جهان غرب میبخشند، بیان داشت: این در حالی است که این افراد حتی حاضر نیستند یک جفت کفش خود را به این راحتی دست دزد بسپارند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در موضوع فناوری هستهای یک روز عقلانیت ما را به جایی برد که همه درهای فناوری هستهای خود را بستیم و ۱۰ سال بعد از آن نیز عقلانیتی دیگر اینگونه بود که در مقابل سلطهگر و زورگو بایستیم و تعداد سانتریفیوژهای خود را افزایش دهیم.
صفارهرندی تاکید کرد: عقلانیت صحیح حکم میکند در مقابل فشار ایستادگی کرد و این همان عقلانیتی است که امام راحل به ما آموخت که چنانچه خواستار راحتی جان هستید باید قوی شوید.
وی با بیان اینکه پسابرجام از برجام مهم تر است، افزود: چه بسا با خوش خیالی این آدم های صالح فریب بخوریم.
در بخش پایانی جلسه، صفار هرندی به برخی از سئوالات دانشجویان که به صورت کتبی و شفاهی پرسیده شده بود، پاسخ داد.