به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سومین نشست ساختار منطقهای ضدتروریستی سازمان همکاری شانگهای به ریاست «ژن سن فن» و با حضور هیئتی از جمهوری اسلامی ایران و کشورهای چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، هندوستان، بلاروس، پاکستان، افغانستان و مغولستان در شهر تاشکند برگزار شد.
این نشست در حالی برگزار میشود که منطقه خاورمیانه، آسیای غربی، جنوبی و مرکزی با تهدید اقدامات بیثبات کننده گروههای تروریستی بینالمللی روبرو هستند.
در این نشست نمایندگان کشورهای شرکت کننده یکپارچه بر ضرورت اتخاذ گامهای عملی در عرصه مقابله با تامین مالی و فکری گروههای تروریستی، مقابله با تحرکات این گروهها در فضای سایبری و توجه بیشتر به جوانان تاکید کردند.
نمایندگان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در این نشست تاکید کردند: تامین ثبات و امنیت در منطقه به تعمیق همکاریهای منطقهای و تحکیم همکاریهای عملی در زمینه مبارزه با تروریسم و افراطیگرایی کمک خواهد کرد.
«علی رضا شهبازی» رئیس هیئت ایرانی شرکت کننده در این نشست بر لزوم مقابله با گروهها و اقدامات تروریستی آنها در جهت ایجاد صلح و ثبات و رشد اقتصادی کشورهای منطقه تاکید کرد.
«شهبازی» وجود برخی پدیدههای سیاسی و اجتماعی مانند فقر، استبداد، بیسوادی و ناآگاهی دینی و در عین حال نقش برخی کشورهای سلطه گر در استفاده ابزاری از گروههای تروریستی را از دلائل رشد افراط گرایی دانست.
وی با اشاره به طرح «جهان علیه خشونت و افراطیگری» که از سوی «حسن روحانی» رئیس جمهور اسلامی ایران در نشست 2 سال پیش سازمان ملل متحد مطرح و تصویب شد، لزوم تصویب یک طرح جامع برای مقابله با پدیده تروریسم در منطقه و جهان را مورد تاکید قرار داد.
«شهبازی» همچنین از برخی دولتهای منطقه و همسایه خواست تا در برخورد با مسلمانان و گروههای معتدل اسلامی به گونهای عمل نکنند که منجر فعالیت آنها به صورت زیرزمینی و پنهان شوند.
رئیس هیئت ایرانی مهمترین رویکرد در مقابله با تروریسم را نه صرفا همکاری سرویس های امنیتی، بلکه تقویت عناصر و بسترهای فرهنگی و باورها و ارزشهای اسلامی و مقابله با بیسوادی در کنار رفع محرومیتهای اقتصادی دانست.
در پایان از سوی شرکت کنندگان سومین نشست ساختار منطقهای ضدتروریستی سازمان همکاری شانگهای بیانیه مشترک صادر شد.
«علی رضا شهبازی»، «داود میرمحمدی»،«امیر حسین هاشمی فر» و «حمید رضا انوری» اعضای هیئت اعزامی جمهوری اسلامی ایران در این نشست را تشکیل میدادند.
ساختار منطقهای ضدتروریستی مستقر در شهر تاشکند یکی از نهادهای اصلی سازمان همکاری شانگهای است.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در تاریخ 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.
در تاریخ 19 تیر ماه سال 1394 (10 ژوئیه سال 2015 میلادی) هندوستان و پاکستان نیز عضو سازمان همکاری شانگهای شدند.
اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند.
ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج نیز از تاریخ 19 تیر ماه سال 1394 (10 ژوئیه سال 2015 میلادی) به صف ترکیه و سریلانکا پیوستند و شریک گفت وگو با این سازمان شدند.