علی اسداللهی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در حاشیه سمپوزیوم شبکههای مغزی در دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص معرفی مرکز رایان این دانشگاه گفت: این مرکز پنج ماه گذشته با همکاری گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه و مهندسی پزشکی دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی شکل گرفته و پژوهشهای خود را با هدف بررسی عملکرد سیستم عصبی و بیماریهای مغزی شروع کرده است.
وی از همکاری هفت استاد دانشگاه در رشتههای علوم اعصاب شناختی، فیزیولوژیک و مهندسی پزشکی و نیز ۲۰ دانشجو در مقطع دکتری و ۴۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در این مرکز خبر داد و افزود: بنا داریم جهت ارتقای پژوهشها و فعالیتهای خود تعداد اعضای این مرکز را افزایش دهیم.
مدیر مرکز اعصاب و رفتار رایان دانشگاه فردوسی مشهد به فعالیت چندین آزمایشگاه از جمله آزمایشگاه علوم اعصاب محاسباتی، آزمایشگاه خواب و نیز آزمایشگاه مهندسی پزشکی در این مرکز اشاره کرد.
اسدللهی بیان داشت: در مرکز رایان تحقیقات و مطالعات در خصوص مبحث خواب و مکانیزم و اختلالات مربوط به آن در حال انجام است.
وی ادامه داد: مطالعه و پژوهش در خصوص بیماری آلزایمر و نیز ثبت مغز میمون و بررسی رفتارهای عصبی جوندگان از دیگر پروژههای این مرکز میباشد.
مدیر مرکز اعصاب و رفتار رایان دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه ما در زمینه مغز و اعصاب نوپا هستیم و تولید علمی کمتری در این زمینه داشتهایم و یا تولیدات علمی ما متناسب با توانمندی کشورمان نبوده، بیان داشت: متاسفانه نیروی انسانی، زیر ساخت، امکانات و بودجههای جاری پژوهشی ما بسیار اندک است که باید وزارت علوم نسبت به این مبحث مهم توجه ویژه داشته باشد.
اسداللهی خاطرنشان کرد: در کشور ما دانشگاهها در دهه اول و دوم انقلاب بر مباحث آموزشی و تربیت نیروی انسانی متمرکز بودهاند و روی مباحث پژوهشی بسیار ضعیف عمل کردهاند.