آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۴۶۴۲

مراسم شعر و ادب «سرو چمان» برگزار شد

 دومین مراسم شعر و ادب «سرو چمان» دوشنبه ۴ آبان ماه با حضور شاعران و اهالی ادبیات و با معرفی کتاب «ضربان ذات» قربان ولیئی در فرهنگسرای سرو برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای سرو؛  قربان ولیئی در این مراسم که دوشنبه 4 آبان ماه در فرهنگ سرای سرو برگزار شد، ضمن تقدیر و تشکر از شاعران و اهالی و دوست داران ادبیات که به منظومه عاشورایی وی با عنوان «ضربان ذات» توجه نشان دادند، گفت: شاید این مجموعه برای خودم اثری ارزشمند و بزرگ باشد، اما کلام و سخنم برای ائمه و واقعه عاشورا ناچیز و کوچک است.


وی ادامه داد: ویتگنشتاین، فیلسوف اتریشی می گوید: چیزی که نمی‌توان درباره آن سخن گفت، نباید درباره‌اش سخن گفت. مولانا نیز در یکی از غزلیاتش به چنین مضمونی اشاره داشته است. بنابراین باید گفت که هر چه درباره تجلی خداوند در ائمه و اولیاء اش سخن بگوییم راه به جایی نمی‌برد. حتی سخن گفتن درباره سخنانی که برای ائمه و معصومین گفته شده است نیز راه به جایی نخواهد برد.


ولیئی خاطرنشان کرد: رویدادهایی که بر اولیا به شکل تاریخ‌مند می‌گذرد، تاویل پذیر است و تمام کسانی که با سوز دل به تبیین و تشریح وقایعی همچون عاشورا می‌پردازند و تلاش داشته اند به این واقعه نزدیک شوند، درست گفته‌اند؛ چرا که امام حسین (ع) جامع است و در بیانی کلی تر، اولیاء خداوند به نحو بالفعل تمام سطوح را دارا هستند.


این شاعر، پژوهشگر و استاد دانشگاه با بیان این که نزدیک شدن و پرداختن به واقعه عاشورا چند سطح دارد، گفت: پایین ترین سطح به اعتقاد من شریعت است و اینکه بخواهیم مقتل بگوییم و واقعه را روایت کنیم. سطح بعدی طریقت است که به کنش‌های ذهنی حواریون و اولیای خداوند نزدیک می‌شویم و در گنجینه الاسرار عمان سامانی می بینیم که شاعر به کنش‌های باطنی اولیای خداوند نزدیک شده است. بالاتر از این‌ها این است که به حقیقت رویداد نزدیک شویم. و مرحوم دولابی سخن زیبایی در این زمینه داشتند که می‌گفتند: اصل واقعه هم بی شباهت به تعزیه نیست.


سید علی اکبر میرجعفری شاعر آئینی کشورمان در این مراسم گفت: مجموعه شعر سپیدی که با مضمون شعر عاشورایی سروده‌ام از معدود مجموعه هایی است که با قالب شعری سپید و در زمینه این واقعه عظیم و حماسی سروده شده است. البته شاعران بسیاری در شهرستان‌های کشور هستند که اطمینان دارم در این حوزه فعالیت داشته‌اند.


سعید بیابانکی نیز در این رابطه خاطرنشان کرد: البته کتاب «گنجشک و جبرئیل» نخستین مجموعه ای بود که در قالب سپید و با موضوع عاشورا توسط مرحوم سید حسن حسینی سروده شد.


سودابه مهیجی بانوی شاعر کشورمان نیز با اشعار عاشورایی خود حال و هوایی دیگر به این برنامه داد.


قاسم صرافان شاعر آئینی کشور نیز در این مراسم با بیان این که شعر پر از عجایب است، گفت: گاهی آثار فنی و ادبی که توسط شاعران سروده می‌شود، مخاطبان را جذب نمی کند و در عوض اثری که شاید خود شاعر هم توجه خاصی به آن نداشته، به اصطلاح گل می کند و بر سر زبان‌ها می افتد.


وی همچنین گفت: سال‌هاست که می‌بینیم شعر «بر مشامم می‌رسد هر لحظه بوی کربلا» در هیات های مذهبی و در بین مردم خوانده می‌شود و مورد استقبال قرار گرفته است در حالی که اگر این شعر را به لحاظ تکنیکی بررسی کنیم، می بینیم که حتی مشکل وزنی و مشکل قافیه دارد.صرافان همچنین اشعار عاشورایی خود را قرائت کرد.


تکنوازی «نی» عماد خان‌کشی نیز از دیگر بخش‌های این برنامه بود. خان‌کشی نیز در سخنانی با تاکید بر نواها و موسیقی‌هایی که در تعزیه و نوحه‌خوانی های قدیم کشورمان وجود داشته است، گفت: وقتی تعزیه‌های قدیمی و شیوه اجرایی آن را مشاهده‌ می‌کنیم، می توانیم بسیاری از نواها، ملودی‌ها و موسیقی‌های بکر و زیبا را از دل آن بیرون بیاوریم تعزیه منبع غنی از موسیقی در کشورمان را دارا ست.


در این مراسم همچنین سعید بیابانکی منظومه گنجینه الاسرار «عمان سامانی» را به مخاطبان معرفی کرد.
علیرضا لبش نویسنده و شاعر کشورمان نیز دیگر مجری برنامه بود که در کنار سعید بیابانکی تا پایان مراسم حضور داشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار