به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران اسلامی در مناظره ای که امروز در دانشکده رسانه خبرگزاری فارس تحت عنوان از تسخیر تا نفوذ برگزار شد اظهار داشت: در خصوص واژه نفوذ باید دید کسی که در مقام نفوذ است چه منافعی برای خود متصور است نظام سیاسی ایران کشوری با اقتدار در خاورمیانه محسوب می شود که می تواند منشا تحولات مهمی در آینده این منطقه باشد همچنان که در گذشته نیز منشا تحولات بزرگی بوده است به طور کلی کشوری که قصد نفوذ دارد به دنبال تامین منافع خود در کشور دیگر است.
وی با بیان اینکه نفوذ به طور نسبی مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرد تصریح کرد: زمانی که سخن از نفوذ می شود باید دید از منظر چه کسی خوب و از منظر چه کسی بد تلقی می شود امروز اگر ایران تلاش می کند با حضور معنادار خود در خاورمیانه از اصول انقلاب در منطقه حمایت کند در سوریه و لبنان نفوذ کند این نفوذ، نفوذی خوب است یا بد؟
عطریانفر پاسخ سوال خود را این طور بیان کرد: این نفوذ البته که نفوذی شایسته است اما همین اقدام ما در منطقه برای کسانی که منافع خود را در کشورهای نام برده شده در خطر می بینند اقدامی مزاحم است.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران اسلامی تصریح کرد: اقدام و نفوذ آمریکایی ها از منظر آنها در کشور ما خوب بوده است اما از منظر من ایرانی انقلابی مسلمان مسئله ای منفی محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه اگر تمام اتفاقات تاریخی را تحت عنوان نفوذ رد یا تایید کنیم کفایت نمی کند ادامه داد: اساسا نفوذ نسبت روشنی با منافع ملی پیدا می کند ما تا نتوانیم تعریف دقیقی از منافع ملی یک ملت ارائه دهیم و در جایی مراقب منافع ملی خود نباشیم به نظر می رسد آنکه بگوییم فلان گروه قصد دست یازی به منافع ما را دارند کفایت نکند.
عطریانفر در ادامه این نشست در واکنش به معرفی جریان های نفوذی متعدد توسط سراج وی را مخاطب قرار داد و گفت: شما چرا این قدر دشمن تراشی برای ایران می کنید نظام جمهوری اسلامی آن قدر مقتدر است که از منظر من فقط یک دشمن دارد و آن آمریکای جنایتکار است.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران اسلامی اضافه کرد: اینکه شما انجمن حجتیه، جریان مهدی هاشمی و جریان نفاق را آنچنان بزرگنمایی می کنید با واقعیت منطبق نیست.
دشمن برای نفوذ در جان یک ملت از نارضایتی ها و اختلافات موجود در آن جامعه بهره می برد
وی با تبیین این موضوع که دشمنان هر نظام با بهره گیری از خلاهایی موجود در آن کشور به پیشبرد منافع خود اهتمام می ورزند تصریح کرد: وقتی دشمنی قصد نفوذ دارد از نارضایتی ها، اختلافات، مناقشات و دسته بندی ها استفاده می کند و با تحریک لایه های مخالف آن جامعه در برابر نظام منافع خود را سامان می دهد. من اعتقاد دارم که جریان منافقین بازیچه ای برای نفوذ قرار گرفت و البته قابلیت و فاعلیت باید در کنار هم قرار گیرند و به غیر از آمریکا که پس از فروپاشی رژیم شاهنشاهی همچنان هوشیار به دنبال تغییر فرازهایی از این نظام به نفع خود بود به اعتقاد من تمام محورهای بیان شده به عنوان جریانات نفوذ قطعاتی از پازل خود ملت ماست که در شرایطی مورد سوءاستفاده قرار گرفتند و البته این سوءاستفاده به دلیل جاه طلبی و قدرت طلبی خود آنها بود.
عطریانفر با تاکید بر اینکه من برخی فرازهای تاریخی از جمله انتقادات شما به منتظری را مخدوش می دانم در قضیه منتظری من به اعتبار سن بیشتر اطلاعات وسیع تری نسبت به آقای سراج دارم در این روند مهدی هاشمی کسی است که در بیت منتظری برای تطمیع روح جاه طلبی خود از این بستر سوءاستفاده کرد در این روند (روند قائم مقامی منتظری) کسی که از قائم مقامی شخص منتظری به جد دفاع می کرد شخص مقام معظم رهبری است حتی در برابر این اظهارنظر که منتظری عنوان می کرد میلی به این جایگاه ندارم فرمایش آقا این بوده است که موضوع اصلا شخص منتظری نیست.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران اسلامی داستان را از منظر خود این چنین تعریف کرد: پس از اعلام امام برای انتخاب منتظری به عنوان قائم مقام رهبری، منتظری اعلام کرد علاقه ای به این عنوان برای خود در آینده نظام ندارم بلافاصله بعد امام خمینی نام منتظری را که به عنوان ابزار دست امام شنیده می شد اما اطرافیان وی می خواستند از موقعیت منتظری سوءاستفاده کنند سبب شد امام بنا به شناختی که از شخص منتظری داشت وی را مناسب این موقعیت نداند. زمان شکل گیری مجلس خبرگان برخی از افراد مثل شخص بنده تشکیل و ایجاد مجلسی تحت عنوان خبرگان را تضعیف موقعیت امام خمینی و رهبری می دانستیم و امام در این شرایط با ما مخالفت و عنوان کرد این مجلس برای تثبیت رهبری در نظام ضروری است.
وی عنوان کرد: جلسه خبرگان با این سازوکار تشکیل و قرار می شود عده ای به نمایندگی از مجلس خبرگان نزد امام بروند و برای طرح موضوع قائم مقامی منتظری با امام صلاح و مشورت کنند. امام عنوان می کنند منتظری تمایلی به انتصاب این جایگاه ندارد و بنده هم وی را برای این جایگاه مناسب نمی دانم شما بدون اشاره به نام و نظر بنده این مطلب را مدنظر قرار دهید. مذاکرات مجلس خبرگان به صورت زنده از رادیو پخش می شود و نام منتظری به عنوان قائم مقام رهبری اعلام می شود امام این جلسه را استماع می کنند و عده ای از هیئت رئیسه را به حضور می طلبند و عنوان می کنند که نظر من این بود که منتظری به عنوان قائم مقام رهبری معرفی نشود اما چون این انتصاب از تریبون مجلس خبرگان پخش شد چیز دیگری اعلام نکنید. براین اساس مبنا و رویکرد امام تربیت منتظری برای این منسب بود که البته این عزم امام به نتیجه نرسید.
عطریانفر در ادامه با مخاطب قرار دادن سراج تصریح کرد: من هیچ گاه نگفتم سهل اندیش باشید بلکه از شما می خواهم واقع بین باشید من عرض می کنم تمام سرفصل های نفوذ، نفوذ ایالات متحده است که در برابر ایران دشمنی بزرگ و اصلی محسوب می شود و سعی بر آن دارد که از همه بسترهای خود در کشور استفاده کند وقتی حرف از منافع ملی می شود مسئله این است که این منافع به هیچ عنوان قابل مذاکره نیست ما باید بدانیم در تراز منافع ملی کسی که در راس نظام است تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهد کرد.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران اسلامی ادامه داد: جناب سراج در بحث نخبگانی من هم می توانم از ادبیات قدیسان زمان خود استفاده کنم فرمایشات امام خمینی و مقام معظم رهبری در تاریخ ثبت است پس به جای اینکه پشت این گفته ها پنهان شویم بهتر است خودمان بحث کنیم متاسفانه ما در حال حذف حوزه نخبگان از روابط سیاسی کشور هستیم.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری سال گذشته تذکر مهمی به امثال من و آقای سراج دادند تصریح کرد: معظم له فرمودند افراد منتظر نباشند ببینند رهبری چه می گوید و آن را تکرار کنند ما در اصل مبارزه با امثال جناب سراج هم سنگریم اختلاف ما در چگونگی مبارزات است.
راه عملی برای پیاده ساختن سخنان مقام معظم رهبری کدام است؟ آیا فقط تکرار سخنان کافی است؟
عطریانفر تصریح کرد: حوزه نخبگان باید به این سازوکار فکر کند یک راه تکرار سخنان رهبر است اما برای عملیاتی شدن سخنان آقا چه باید کرد وظیفه امثال من و سراج چیست خیلی مهم است که ما بتوانیم به این اصول کلی چیزی اضافه کنیم تکرار این مسائل و سخنان وظیفه ما را لغو نمی کند.
اینکه موسوی از ابتدا نفوذی بوده است را قبول ندارم
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران اسلامی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه شما جزو ستاد قیطریه بودید آیا وقایع 88 را مصداق نفوذ دشمن می دانید یا نه گفت: من هیچ گاه جزو ستاد قیطریه نبودم این ستاد متشکل از جماعتی بود که دوستداران خاتمی که علاقه مند به همکاری با موسوی نیز بودند و در ستاد موسوی چندان به حساب نمی آمدند در آن فعالیت می کردند. من همواره در همه انتخابات ها فعال بودم بر این اساس موسسه ای به نام ایوان سحر که زیر نظر وزارت اطلاعات به خبرنگاران خارجی سرویس ترجمه می داد بنا به تشخیص مسئولان و با محوریت و نظارت این موسسه از من خواستند که با خبرنگاران خارجی مصاحبه کنم من نیز در ذیل تدابیر دولت احمدی نژاد با خبرنگاری که پاسپورت فرانسوی داشت مصاحبه ای انجام دادم بعد معلوم شد وی اسرائیلی بوده و این مصاحبه در شبکه اسرائیل انعکاس داده شد بنده از این روند بی اطلاع بودم و اعتقاد دارم ممکن است در حوادث 88 از این قبیل بسترها استفاده شده باشد ولی اینکه تصور کنیم موسوی از ابتدا فتنه گر و نفوذی بوده است چنین چیزی را قبول ندارم.
وی تصریح کرد: ما تا نسبت نفوذ و منافع ملی را روشن نکنیم نمی توانیم به مصداق های نفوذ پاسخ های مناسب دهیم قدرت نفوذ و بهره گیری از مسیر نفوذ مسئله مهمی است در دنیای امروز تمام کشورها در کشورهای دیگر سفارتخانه و دفتر دارند و این دفاتر مصداق نفوذ محسوب می شوند همه کشورها برای توسعه حوزه امنیتی خود می خواهند وسیع تر شوند.
عطریانفر سخنان خود را با طرح این سوال مطرح کرد که چرا ما با اسرائیل علی رغم اینکه هم مرز نیستیم می جنگیم و پاسخ را این طور مطرح کرد: ما با رژیم صهیونیستی مرزهای عقیدتی داریم.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران اسلامی در ادامه گریزی به سخنان امام خمینی در خصوص مسئله آمریکا زد و گفت: امام عنوان کردند اگر آمریکا آدم شود ما مشکلی با آن نداریم این در حالی است که ما موظفیم در این جزایر کشورها مرزهای خود را صیانت کنیم و از وقایعی که می تواند این اتفاقات را دامن بزند جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه ما از حد فاصل بعد از جنگ تحمیلی تا امروز واقعیتی را به دنیا و به ویژه آمریکا تحمیل کردیم تصریح کرد: آن واقعیت این بود که ایران کشوری مستقل با آرمان های انقلابی است نگاه دنیای غرب به ما در ابتدای جنگ با آنچه در پایان جنگ رخ داد متفاوت بود.
عطریانفر رفاه را یکی از مولفه های امنیت ملی عنوان کرد و گفت: ما به تناسب شرایط و زمان موظفیم در زمان تصمیم بگیریم و در این روند تنها یک میزان سنجش داریم و آن کسی جز مقام معظم رهبری نیست و در این عرصه مهمترین و شایسته ترین فرد برای تفسیر خط رهبری شخص مقام معظم رهبری است.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران اسلامی سخنان خود را این طور پایان داد که زمانی که ما در حفظ منافع ملی حرکت می کنیم باید به توصیه رهبری و قبل از آن توصیه عقل عمل کنیم من نوعی به عنوان یک دانشمند اقتصاددان فعال سیاسی وظیفه دارم بیندیشم ولو اینکه خطا کنم.