به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین دهقانی سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در مجمع عمومی این سازمان در خصوص مسایل سیاستهای اقتصاد کلانMacroeconomic Policy Questions سخنرانی کرد.
وی در بخشی از سخنرانی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است اعمال تحریمهای یکجانبه اقتصادی به عنوان ابزار اعمال فشار سیاسی و اقتصادی بر کشورهای در حال توسعه نقض آشکار حقوق بینالملل و اهداف مصرح منشور ملل متحد میباشد. بویژه آنکه چنین اقداماتی ناقض حق کشورها در دستیابی به صلح و توسعه و امنیت بوده و اصول همزیستی مسالمت آمیز بین کشورها را نقض میکند.
دهقانی افزود: چنین اقداماتی تهدیدی دائمی نسبت به ثبات کشورها بوده ضمن آنکه حق دستیابی مردم به آزادی تجارت و مقررات نظام تجاری چند جانبه را نیز خدشه دار میکند.
وی با ابراز نگرانی از توسل به اقدامات زورمدارانه یکجانبه فزاینده بویژه تحریم اقتصادی و مالی و توجیه ناپذیر بودن سوء استفاده از ابزارها و اقدامات اقتصادی برای اعمال فشار بر دیگر کشورها، اظهار داشت: تحریمهای اقتصادی یکجانبه به دلیل تبعات منفی عمده بر مردم عادی کشورها، به طور گستردهای سوال برانگیز است.
سفیر کشورمان با اشاره به واقعیتهای دوره کنونی نظام اقتصادی بینالمللی و ضرورت مشارکت بیشتر کشورهای در حال توسعه در ساز و کارهای اقتصادی و مالی بینالمللی عنوان کرد: جمهوری إسلامی ایران، به عنوان یک کشور در حال الحاق به سازمان جهانی تجارت، أهمیت نظام تجاری چند جانبه، را مورد توجه قرار داده و معتقد است که الحاق به سازمان جهانی تجارت میتواند در خدمت توسعه باشد. در همین چارچوب، الحاق به این سازمان باید بر مبنای قواعد مشخص و تعریف شده بوده و از کشورهای در حال الحاق نباید تعهداتی فراتر از سطح توسعه آنها مطالبه شود و این نکته نیز حائز أهمیت أساسی است که روند الحاق باید بدون مانع سیاسی انجام و تسریع شود.