به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر محمد اسماعیل اکبری در نشست خبری کنگره بین المللی ثبت سرطان و هشتمین کنگره آسیا و اقیانوسیه در بیمارستان شهدای تجریش افزود: یکی از عوامل خطر ساز در بروز سرطان پروتئین های حیوانی مانده است که سوسیس وکالباس در این میان بیشترین درصد پروتئین های مانده را دارند.
وی ادامه داد: نمک با ایجاد تغییرات یونی در دیواره دستگاه گوارش، دخانیات و درنهایت لوازم آرایشی سایر عوامل بروز سرطان در کشور ما هستند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با بیان اینکه این کنگره مرتبط با سرطان و تغییرات ژنی در بدن است گفت: تعداد 70 کشور در اقیانوسیه قرار دارند که با توجه به افزایش سرطان در جهان هر دو سال یکبار این کنگره در یکی از کشورهای آسیا و اقیانوسیه برگزار می شود و امسال ایران میزبان هشتمین کنگره آسیا و اقیانوسیه با هدف کمک به کنترل سرطان در منطقه است.
اکبری افزود: 54 مهمان خارجی و 90 مدیر داخلی کنترل سرطان در کشور در این کنگره سه روزه که از فردا آغاز می شود حضور دارند و امیدواریم ایران بتواند نقش خود را در کنترل سرطان در منطقه ایفا کند.
وی ادامه داد: ثبت سرطان یعنی اینکه چه تعداد سرطان در سال بروز می کند، ابتلا و میزان پیشرفت سرطان و در نهایت مرگ و میر آنها به چه صورت است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: در 15 سال گذشته بیش از 1 میلیون بیمار سرطانی در کشور ثبت شده اند که این آمار بسیار نگران کننده است.
وی افزود: نقاط ضعف زیادی در پایه های ثبت سرطان داریم چرا که اغلب ثبت داده ها در این زمینه مربوط به اطلاعات آزمایشگاهی است در حالیکه ممکن است بیماری مبتلا به سرطان باشد و قبل از رسیدن به بیمارستان و انجام تست های آزمایشگاهی فوت کند.
اکبری با بیان اینکه سرطان در کشور ما حدود 140 در 100 هزار نفر بروز دارد گفت: میزان بروز سرطان در زنان 4 تا پنج درصد کمتر از مردان است، اما روند روبه رشد سرطان در ایران به حدی بالاست که کمتر کشوری رشد سرطان به این حد دارد.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان افزود: در برخی از سرطان ها رشد شش درصدی داریم به خصوص سرطان پستان بالاترین رقم ابتلا را دارد به گونه ای که سالانه 10 هزار مورد سرطان پستان به ثبت می رسد که 25 درصد آن ها منجر به فوت می شود.
وی تاکید کرد: احتمال می دهیم در 15 سال آینده مرگ و میر ناشی از سرطان به مشکلی بزرگ مبدل شود.
اکبری گفت: یکی از عوامل تشدید کننده بروز سرطان، سن است که باتوجه به روند پیر شدن جمعیت کشور احتمال ابتلا به سرطان نیز افزایش می یابد.