آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۶۱۰۱

آغاز انتخابات پارلمانی ترکیه در سایه تدابیر شدید امنیتی

دومین انتخابات پارلمانی ترکیه طی پنج ماه گذشته در بحبوحه تدابیر امنیتی شدید در سراسر این کشور آغاز شده است.

به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، به گفته یالچین آکدوغان، معاون نخست‌وزیر ترکیه حدود 385 هزار نیروی امنیتی وظیفه تامین امنیت انتخابات را بر عهده خواهند داشت.

 

آکدوغان اعلام کرد حدود 255 هزار نفر از این نیروهای امنیتی، افسران پلیس و 130 هزار نفر نیز نیروهای ژاندارمری خواهند بود.

 

انتخاباتِ امروز (یکشنبه، 10 آبان) در حالی برگزار می‌شود که انتخابات پارلمانی قبلی در ماه ژوئن نتوانست به تشکیل دولت تک حزبی منجر شود.

 

ترکیه در ماههای اخیر صحنه درگیری نیروهای دولتی با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) و همچنین چند حمله و انفجار مرگبار بوده است.

 

حزب حاکم عدالت و توسعه در انتخابات قبلی با کسب 41 درصد آرا، 258 کرسی از مجموع 550 کرسی مجلس ملی کبیر ترکیه را به دست آورد.

 

با این وجود، این حزب برای اولین بار پس از روی کار آمدن در سال 2003، نتوانست اکثریت مطلق آرا را برای تشکیل دولت به دست آورد و در تشکیل دولت ائتلافی نیز ناکام ماند، از این رو ناچار به برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام شد.

نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد اگرچه کار حزب عدالت و توسعه به رهبری احمد داوود اوغلو، نخست وزیر ترکیه برای به دست آوردن مجدد اکثریت در پارلمان دشوار خواهد بود، اما احتمالا از انتخابات ماه ژوئن رای بیشتری کسب خواهد کرد.

 

بیش از 54 میلیون نفر در داخل ترکیه و حدود 2 میلیون و 900 هزار تن از اتباع این کشور در خارج از آن واجد الشرایط شرکت در این انتخابات هستند.

 

رای‌گیری از ساعت 7 صبح امروز (به وقت محلی) در 175 هزار حوزه رای‌گیری در سراسر این کشور آغاز شده است.

 

احزاب برای ورود به پارلمان ترکیه باید دست کم 10 درصد آرا را کسب کنند. شانزده حزب با بیش از 8400 نامزد در این انتخابات با یکدیگر رقابت می‌کنند اما تنها چهار حزب شانس کسب کرسی در پارلمان را دارند؛ افزون بر این، 21 نفر نیز به طور مستقل در این رقابت شرکت خواهند کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار