به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی اراک، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: تلاش حوزه سلامت استان در دولت تدبیر و امید تقویت تعامل با همه اقشار جامعه منجمله مردم، مدیران دولتی و رسانه ها در پیگیری و حل مسائل این حوزه است که خوشبختانه دستاوردهای خوبی در پی داشته است.
حسن طاهراحمدی در نشست مشترک خیرین و سمنهای حوزه سلامت و هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی اراک با قائم مقام وزیر بهداشت در امور مشاکت های مردمی افزود: شبکه سمن های سلامت استان ۱۶ نهاد غیر دولتی را شامل می شود که عملکرد مطلوب هر یک در حوزه های مختلف سلامت، بار بزرگی را از دوش دانشگاه علوم پزشکی برداشته است.
وی بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی اراک با تشکیل شورای سیاستگذاری رسانه ها و مشارکت های اجتماعی در ذیل کمیته اطلاع رسانی خود توانسته به گفتمان مشترک و برنامه هدفمندی در عرصه اطلاع رسانی و فعالیت های اجتماعی و فرهنگ سازی دست یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: مدیریت شهری اراک و حلقه مسئولان اجرایی نیز با همراهی خود در حوزه سلامت بیشترین همگرایی را ایجاد کرده اند به گونه ای که شرایط فعلی، در هیچ زمانی برای پیگیری مسائل این حوزه وجود نداشته است.
وی تشکیل مجمع خیران سلامت استان مرکزی را منشا خیر در تکمیل و بهره برداری از بسیاری از طرح های سلامت و خرید و جبران نیازهای تشخیصی استان عنوان کرد و گفت: اگرچه این مجموعه ارزشمند خدمات شایانی داشته، اما باید فعالیت های آن بیش از پیش توسعه یابد.
طاهراحمدی در پایان عنوان کرد: در چند سال اخیر خیران استان مرکزی ۲۶۰ میلیارد ریال به دانشگاه علوم پزشکی اراک کمک کرده اند و هم اینک چندین پروژه خیرساز نظیر بیمارستان شهرستان فراهان، بیمارستان شهرستان خنداب و چندین درمانگاه در میلاجرد و نراق و همچنین ساخت طرح توسعه مرکز آموزشی درمانی آیت الله خوانساری(ره) اراک از جمله آن است.
رئیس هیات مدیره خانه سازمان های مردم نهاد استان مرکزی نیز در این نشست گفت: هم اکنون ۴۲۰ سمن در قالب هشت شبکه در استان مرکزی فعالیت دارند و تفکر فعالیت های مردمی و جمعی در این استان به خوبی جا افتاده است.
محمدحسین محمدی افزود: حضور یک نماینده از سمن های سلامت در شورای عالی سلامت کشور می تواند در انتقال دیدگاه های کارشناسی مردم و تصمیم سازیها مفید باشد و مطالبه گری حقیقی مردمی را در بخش های مختلف سلامت منعکس کند.
دبیر شبکه تشکل های سلامت استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۱۶ سمن سلامت استان بیش از هفت هزار بیمار را زیر پوشش خدمات خود دارند و علاوه بر مشارکت در روند درمان و جبران هزینه ها در بخش پیشگیری و هدایت درمانی نیز فعالیت های ارزشمندی داشته اند.
احمد قربانی افزود: شاخص کار سلامت در خیریه ها باید اولویت بندی شود و با هماهنگی در این حوزه از هدر رفت سرمایه ها و موازی کاری پرهیز شود. وی توضیح داد: تغییر نگرش جامعه در رفتارهای زیستی از مسائل مهم و حساسی است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تنهایی از عهده آن برنمی آید و باید با برنامه جامع و هدفمند تکالیف این بخش را با همراهی سمن ها و رسانه ها به انجام رساند.
دبیر شبکه تشکل های سلامت استان مرکزی در پایان بیان کرد: سمن های استان مرکزی در مقوله طب تسکینی به خوبی وارد شده اند و باید این مهم با حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دایره وسیع تری بگیرد.
مدیرعامل انجمن بیماران کلیوی استان مرکزی نیز در این نشست خواستار حمایت جدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ایجاد بخش پیوند کلیه در این منطقه شد.
داود نوروزخانی افزود: برخی از خیران استان با کمک سمن ها اقدام به ایجاد درمانگاه های تخصصی کرده اند، اما در تامین نیروی تخصصی پزشک و پرستار مشکل دارند و باید برای حل مشکلات این بخش چاره اندیشی موثری شود.
نماینده رسانه های جمعی در حوزه سلامت نیز در این نشست گفت: اطلاع رسانی هدفمند در عرصه سلامت راهبردی است که می تواند بسیاری از چالش های این بخش را حل کند و باید از تمامی امکانات رسانه های نوشتاری، دیداری و فضاهای مجازی به بهترین شکل در فرهنگ سازی و ارتقای مشارکت بهره برد.
مژگان حیدری گفت: هم اینک ۴۴ نشریه و ۹ سایت رسمی مجازی در استان مرکزی فعالیت رسانه ای دارند و سیاست خوب دانشگاه علوم پزشکی اراک این است که با تشکیل کمیته تخصصی رسانه و سلامت توانسته برنامه هدفمندی را در پیگیری مسائل این حوزه، مساله شناسی بهداشتی و درمانی و هدایتگری افکار عمومی به سطوح پیشگیری و اهمیت آن ایجاد کند.
لازم به ذکر است، جدی گرفتن سمن ها در فعالیت های پژوهشی و سهیم کردن آن ها در اعتبارات سه درصدی این حوزه، تسهیل قوانین برای مشارکت بیشتر خیران در برنامه های سلامت، پیگیری معافیت خیران از مالیات، ساماندهی و تقویت نظارت بر فعالیت سمن های سلامت از مباحث مطرح شده در این نشست بود.