به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سناتور مایک لی عضو جمهوری خواه سنای آمریکا از ایالت یوتا در سخنانی در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح آمریکا با موضوع راهبرد نظامی آمریکا در خاورمیانه در چند روز پیش گفت:«کاخ سفید پیامهای متفاوت و گاهی هم پیامهای ضدو نقیضی درباره تحولات منطقه خاورمیانه(غرب آسیا) منتقل می کند و اینکه منافع آمریکا در این منطقه چیست و چه تهدیدهایی را درباره رویدادهای این منطقه احساس می کند.
به نظر بسیاری از آمریکایی ها، راهبرد کنونی آمریکا در منطقه شبیه سیاستهای گذشته واشنگتن است بطوریکه تسلیحات و منابع مالی آمریکا در همه جاهایی استفاده می شود که بحرانی در آنجا رخ بدهد. وضع منطقه خاورمیانه(غرب آسیا) بسیار پیچیده و مشکلی بسیار غامض است. اما از منظر تاریخی باید گفت که این مسئله برای چنین منطقه ای اصلا تازگی ندارد. در یکصد و پنجاه سال گذشته ، این منطقه تحت سلطه قدرت های خارجی یا افراد مستبد داخلی بوده است که سبب نابودی نهادهای فرهنگی و مختل شدن توسعه طبیعی این جوامع شده اند. تمرکززدایی قدرت در این کشورها در کنار عامل اسلام گرایی افراطی و دلخوری های فرقه ای دیرینه ، سبب شده است مناقشه و بی ثباتی در این منطقه شکل بگیرد که در حال حاضر در این منطقه شاهد آن هستیم و تهدیدی برای امنیت ما به شمار می رود.
در چنین شرایطی، گزارشهای ضدونقیضی درباره تلاشهای جاری آمریکا برای تربیت و مجهز کردن نیروهای امنیتی عراق منتشر می شود. وقتی می پرسیم چرا تصور می شود این بار، روند آموزش دادن مذکور نتیجه بخش خواهد بود و نتیجه ای متفاوت از گذشته را سبب خواهد شد، مقامات دفاعی آمریکا می گویند که در حال حاضر، شریک سیاسی بهتری در بغداد داریم و هم اکنون در عراق، فردی در مسند قدرت است (حیدر العبادی) که نمی خواهد اشتباههای نخست وزیر قبل از خودش (نوری المالکی) را تکرار کند. اما این پاسخ قانع کننده نیست زیرا می دانیم که نهادهای سیاسی و محاسبات سیاسی در منطقه خاورمیانه(غرب آسیا) به سرعت تغییر می کند بویژه در شرایط کنونی که این تغییرات بسیار سریع است.»
وی در ادامه افزود:« در یکصد سال گذشته ، تمامیت ارضی و یکپارچگی عراق و مرزهای ترسیم شده این کشور به دست فرانسه و انگلیس محفوظ بوده است و این کار با اعمال قدرت پادشاه مورد حمایت غرب یا دیکتاتور بعثی (صدام) انجام شده است. اما سئوال مطرح این است که آیا این وضع همچنان برای عراق محفوظ خواهد ماند؟ باید از تدوین سیاستها درباره منطقه خاورمیانه(غرب آسیا) به اوضاع این منطقه توجه کرد و سیاستی وضع شود که به حضور نظامی نامحدود آمریکا در منطقه منجر شود آنهم برای حمایت از حکومتهای ضعیف که به صورت ساختگی ایجاد شده اند و در داخل مرزهایی حیات دارند که ناپایدار هستند.»
وی گفت:« برنامه وزارت دفاع آمریکا برای حمایت و آموزش دادن به نیروهای مخالف سوری کاملا شکست خورده است. کنگره و دولت آمریکا برای آموزش دادن به این نیروها، شرایطی را مشخص کرد تا این افراد بررسی صلاحیت شوند. کنگره این شرایط را لحاظ کرد زیرا به شدت نگران این بوده است که چه کسانی دریافت کننده این کمکهای آمریکایی باشند و از این کمکها برای چه اهدافی استفاده کنند. شکست برنامه مذکور نشان می دهد نیروی زمینی و میدانی جدی و کارآمد برای سوریه به گونه ای که مالیات دهندگان آمریکایی تمایلی به حمایت از آنها داشته باشند عملا وجود خارجی ندارد. این وضع تأسف آور است.»