به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از همدان، صبح امروز مناظره ای با عنوان «رابطه با آمریکا پس از برجام» به همت بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا همدان در سالن شهید چمران برگزار شد و ایمان اسدی، دانشجوی ارشد دانشگاه تهران؛ مجتبی عرب مازار، مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف؛ داوود دشتبانی، دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران و مهدی نجفی خواه، دبیر سیاسی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران به بیان نظرات خود در این رابطه پرداختند.
آمریکا همچنان رفتار خصمانه دارد
ایمان اسدی با بیان اینکه بعد از انقلاب و بعد از تسخیر لانه جاسوسی همواره رفتار آمریکایی ها در برابر ما خصمانه بوده است، گفت: واکاوی رفتار آمریکایی ها نشان می دهد که هیچ گونه تغییری در رفتارشان صورت نپذیرفته و ما باید در تاکتیک ها به دنبال تغییر از سوی آنان باشیم.
وی تصریح کرد: در توافق برجام مشاهده می کنیم آن امتیازاتی که ایران به وسیله آن قدرت چانه زنی داشت و طرف مقابل را پای میز مذاکره می کشید، از بین رفته است.
اسدی با بیان اینکه از 20 هزار کلاهک هسته ای، 10 هزار تای آن در اختیار آمریکا است، اظهار داشت: آمریکایی که متهم به استفاده از سلاح هسته ای است، ایران را به استفاده از بمب هسته ای متهم می کند و به خاطر آن ایران را تحت سخت ترین فشارهای تحریم قرار می دهد.
وی همچنین ادامه داد: در توافق نامه برجام مشاهده می کنیم که تحریم های سنگین کنگره آمریکا علیه ایران بعد از هشت سال و با شرایطی خاص حذف می شود.
اسدی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای از سال 82 تا 84 نیز عضو تیم مذاکره کننده بوده اند، ابراز داشت: در آن زمان چون چیزی در اختیار نداشتند به نتیجه ای نرسیدند و در آن زمان اجازه کوچکترین فعالیت هسته ای را آژانس به ما نمی داد.
وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری با ۹ شرط اجازه اجرای برجام را دادند و در اولین بند به صراحت به حذف تحریم ها اشاره شده است.
اسدی با بیان اینکه ما تا ۱۰ سال آینده نیز در ذیل بند هفت قطعنامه هستیم، ادامه داد: تحریم های بانکی نیز بعد از هشت سال برداشته می شود و در برجام مقرر شده تا این مدت تحریمی اضافه نشود.
وی تصریح کرد: به گفته حمید ابوطالبی او جزو پیروان خط امام نبوده و در زمان تسخیر لانه جاسوسی فقط مترجم بوده و این برای کشور ما تحقیر است که به وی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل ویزا داده نشد، ما عقب نشینی نمودیم و فرد دیگری را معرفی کردیم.
اسدی کنترل و امنیت منطقه را مدیون رشادت های سردار سلیمانی و سردار همدانی دانسته و ابراز داشت: عقب راندن داعش و تروریست های منطقه به خاطر رشادت های این عزیزان است نه به خاطر جلسه های دیپلمات ها در کمیته های مختلف.
سال 57 نقطه اوج ایران بود
داوود دشتبانی، دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران نیز در ادامه با اشاره به اینکه بعد از دوران رنسانس ایران و آمریکا دو مسیر متفاوت را پیش گرفتند، ابراز داشت: بعد از این دوران آمریکا که از قدرت و توانایی بالایی برخوردار نبود، شروع به رشد و توانمندتر شدن کرد و در مقابل ایران که جزو ابرقدرت های جهان به شمار می رفت، شروع به افول نمود.
وی با بیان اینکه موقعیت ژئوپولتیک ایران این اجازه را می دهد که جزو قدرتمندان منطقه باشد، افزود: من سال 57 را نقطه اوج کشور می دانم و اعتقاد دارم که ما از یک کشور تحت نفوذ آمریکا و انگلیس جدا شدیم و در عرصه های مختلفی از جمله اقتصادی و نظامی رشد کردیم و این امر به رهبری امام خمینی (ره) صورت پذیرفت.
دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران با بیان اینکه هر کشوری به دنبال منافع خود هست و به هیچ یک کشوری نباید اعتماد کرد، اظهار داشت: در دولت گذشته مشاهده کردیم که افرادی که از روابط بین الملل چیزی نمی دانند و توانایی برقراری رابطه بین المللی بر اساس اصول را ندارند، کشور را اداره میکردند و در این دوران ایران از صحنه بین الملل حذف شد و مشکلات اقتصادی زیادی ایجاد شد.
وی تصریح نمود: در برجام توان هسته ای به رسمیت شناخته شد و درست نیست که در مورد آن سیاه نمایی کنیم؛ چراکه مجلس و رهبری نیز آن را تایید نموده اند و این کار توهین به آنان است و باید توجه داشته باشید که ما به دنبال راضی کردن آمریکا نیستیم.
دشتبانی با اشاره به اینکه در دولت قبل دیپلماسی خارجی تعطیل بود، ابراز داشت: در آن دوران فقط دانشمندان ما مشغول به کار بودند و این ربطی به دولت نداشت و دولت نتوانست کاری به پیش ببرد.
وی تصریح کرد: تاکنون سابقه نداشته کشوری وارد فصل هفت شود و بدون جنگ خارج شود، ولی تیم دیپلماسی دولت فعلی این هنر را انجام داد و در حالی که قطعنامه های سازمان ملل لازم الاجرا است، ما آنان مجاب کردیم که حقوق هسته ای ایران را بپذیرند و به آن مشروعیت دادند.
دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران با بیان این که ما جزو معدود کشورهایی هستیم که بر سر منافع باهم اختلاف داریم، ادامه داد: بحث گفتگوی تمدن ها که رئیس دولت اصلاحات مطرح کرد، برگ برنده ما در عرصه بین الملل و وظیفه ما این است که فقط به منافع ملی کشور خودمان فکر کنیم و پشتیبان مسئولان نظام باشیم.
وی گروه های افراطی و دلواپسانی همچون کریمی قدوسی را بی سواد برشمرد و افزود: رئیس دولت اصلاحات هیچگاه ادعای سواد در حوزه بین الملل را نکرد و این امر را به کارشناسان واگذار نمود ريال ولی احمدی نژاد در همه حوزه ها خود را صاحب نظر می دانست.
روحانی به دنبال راضی کردن آمریکایی ها است
در ادامه مجتبی عرب مازار، مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه از ابتدای انقلاب امام خمینی (ه) فرمودند ما در جهان با پدیده ای به نام شیطان بزرگ رو به رو هستیم، اظهار داشت: نامگذاری آمریکا به نام شیطان بزرگ و استکبار که بنای آمریکا استکبار است نشان از هوشمندی امام راحل داشت.
وی تصریح کرد: تقابل دو سیستم و دو جریان تغییری نخواهد کرد و اگر هم این دو در مراحلی به هم نزدیک شدن به خاطر تغییر در تاکتیک ها می باشد.
مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه اولین کشوری هستیم که با دستان خودمان رای به تضعیف کشورمان در عرصه هسته ای دادیم، افزود: ما با دشمن بین المللی مواجه هستیم و وقتی روحانی از بازی برد برد اسم می برد، یعنی ما به دنبال راضی کردن آمریکا هستیم.
وی تصریح کرد: امثال روحانی در دهه شصت در همان جناح راستی بودند که امام فرمودند آنها توان اداره کشور را ندارند و من این را قبول ندارم که امروز با دادن چند آبنبات بخواهند در چند سال آینده ما را به عقب برانند.
عرب مازار هدف از برنامه جامع که از سالها پیش تدوین شده بود را تضعیف ایران دانسته و افزود: ما از سال 88 که آمریکایی می گفتند این کشور باید ساقط شود، به جایی رسیدیم که امروز پای میز مذاکره با ایران می آیند.
امروز دولت باید مشکل احزاب و نشریات را حل کند
مهدی نجفی خواه در ابتدا با بیان اینکه باید همه گروه ها و اندیشه ها بتوانند در دانشگاه بوعلی سینا فعالیت کنند و تفکرات گروهی مانع از فعالیت سایر اندیشه ها نشود، ابراز داشت: با توجه به شرایط کنونی نمی توان به صورت موافق صرف رابطه با آمریکا یا مخالف با آن صحبت کرد.
وی تصریح کرد: پایه تمامی فعالیت های مدنی از گذشته تا به امروز برقراری قانون و عدالت بوده است و یکی از دلایلی که دائما از تریبون ها شعار آزادهی خواهی سر داده می شود، حاکی از این موضوع است.
دبیر سیاسی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران افزود: همانطور که در قرآن آیاتی مبنی بر مبارزه با استکبار وجود دارد، آیاتی نیز وجود دارد که تاکید بر گفتگوی عقلانی دارد و ما باید این را بپذیریم که با آمریکایی مواجه هستیم که از صد سال گذشته جزو ابرقدرت های جهان به شمار می رود.
وی ادامه داد: ما اگر بخواهیم با آمریکا مقابله و رقابت کنیم باید دارای یک پشتوانه منطقی و قوی باشیم ؛ که این امر علوم انسانی نشات می گیرد که متاسفانه در کشور ما توجهی به علوم انسانی نمی شود.
نجفی خواه با اشاره به اینکه راه حل مقابله با غرب، دشمنی و خصومت همانند هشت ساله گذشته نیست، بلکه مقابله بر اساس اصول و علوم انسانی است اظهار داشت: رئیس دولت اصلاحات با مطرح کردن بحث گفتگوی تمدن ها به دنبال ارائه یک راهکار درست و منطقی در رابطه بین الملل بود و ما اگر امروز آن راه را ادامه می دادیم نیازی به این همه هزینه برای رفع تحریم های سنگین و تاثیرگذار نبود و مشکلات اقتصادی و اجتماعی زیادی همچون امروز ایجاد نمی شد.
وی با بیان اینکه تیم مذاکره کننده هسته ای با علوم و روابط بین المللی که از غربی ها آموخته بود توانست آمریکا را پای میز مذاکره بنشاند و آنها را شکست دهد، اظهار داشت: مردم در سال 92 به این دلیل به روحانی رای دادند که در دولت قبل سرمایه ملی کشور به یغما رفت و دولت گذشته با اختلاس های کلانی که انجام دادند مردم بسیار آسیب دیدند.
دبیر سیاسی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران تصریح کرد: در برجام این توانایی را بدست آوردیم که به صورت مشروع و بدون مشکلی از مردم فلسطین حمایت نماییم.
وی توجه به مسائل زیست محیطی را مهم برشمرد و ادامه داد: امیدوارم الان که دولت از مسائل هسته ای فارغ شده به حل مشکلات داخلی بپردازد و مشکلات احزاب و نشریات موجود را حل کند.