کد خبر:۴۵۸۷۵۶
توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛

بسيج ملي براي کاهش مصرف قند، نمک و چربي اجرا مي‌شود

بسيج ملي کاهش مصرف قند، نمک و چربي به منظور کاهش بيماري‌هاي غير واگير، در مناطق زير پوشش دانشگاه علوم پزشکي مشهد اجرا مي‌شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسيج ملي کاهش مصرف قند، نمک و چربي به منظور کاهش بيماري‌هاي غير واگير، در مناطق زير پوشش دانشگاه علوم پزشکي مشهد از ۲۹ آذر تا ۱۴ دی ماه با همکاري و مشارکت سازمان‌هاي موثر در امر سلامت همزمان با سراسر کشور در استان خراسان رضوي اجرايي خواهد شد.

 

بيماري هاي غير واگير مهمترين علت مرگ و مير در کشور به شمار مي روند و يکي از مهمترين عوامل خطر بيماري هاي غير واگير تغذيه نامناسب و مصرف زياد قند، نمک و چربي است.

 

در ايران شيوع ديابت در حدود ۱۰ درصد گزارش شده است و حدود ۵۰ درصد زنان و ۳۹ درصد مردان ۱۵ تا ۶۴ ساله در کشور دچار اضافه وزن و چاقي هستند. مصرف قند و شکر روزانه ۶۶ گرم است؛ در حالي که بر اساس سبد مطلوب غذايي مصرف روزانه قند و شکر حداکثر ۴۰ گرم  توصيه شده است.

 

سرطان پانکراس، بيماري هاي کليوي، فشار خون بالا، بيماري هاي قلبي بخصوص در زنان، نقرس، اختلال حواس و آلزايمر از ديگر عوارض مصرف زياد مواد قندي و شيرين به شمار مي رود.

 

افزايش مصرف روغن و چربي بوي‍ژه چربي هاي اشباع از طريق مصرف بي رويه فست فودها و غذاهاي چرب و سرخ شده نيز موجب افزايش شيوع بيماري هاي غير واگير شده است. سرانه مصرف روزانه روغن و چربي ۴۶ گرم است که از سبد غذايي مطلوب(۳۵ گرم) بيشتر است.

 

بر اساس مطالعات انجام شده متوسط مصرف نمک ۱۰.۸ گرم در کشور است که بيش از دو برابر مقدار توصيه شده سازمان بهداشت جهاني است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار