حسن طاهراحمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو دراراک ، به مناسبت هفته ملی دیابت گفت: هفته ملی ديابت، فرصتی براي يادآوری مخاطرات بيماری ديابت و ضرورت بسيج همگانی برای مبارزه با اين بيماری است.
طاهر احمدی با اشاره به اینکه ۴۰۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به بیماری دیابت هستند، اظهار داشت: پیش بینی می شود تا ۱۵ سال آینده این رقم به ۶۰۰ میلیون نفر افزایش یابد و در این میان سالانه پنج میلیون نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.
وی افزود : در ایران ۴.۵ میلیون نفر دیابت دارند که تا دو سال آینده به شش میلیون نفر افزایش مییابند و این در حالی است که ۵۰ درصد این افراد از دیابت خود خبر ندارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی با اشاره به اینکه ۸.۴ درصد جمعیت استان مرکزی به این بیماری مبتلا هستند افزود: در تمامی شهرستان های استان، کلینیک دیابت با حضور پزشک دوره دیده دیابت ، پرستار ، کارشناس تغذیه و روانشناس فعال هستند و به بیماران دیابتی خدمات درمانی لازم را ارائه می کنند.
وی با بيان اينکه در سال ۹۳ وزارت بهداشت يک ميليون بيمار ديابتي را شناسايي کرده است، گفت: دیابت، شایعترین بیماری غیرعفونی در ایران و بیماریای خاموش و خزنده است، به ویژه دیابت نوع ۲ که در غفلت کامل میزبان پیشروی میکند و حتی در موارد بسیاری وقتی بهطور کامل فرد را مبتلا میسازد، هیچ صدایی و علامتی از خود بروز نمیدهد.
طاهر احمدی تصریح کرد: همه افراد بخصوص افراد بالای ۴۰ سال باید با مشورت پزشک خود آزمایش دیابت بدهند و در صورت عدم ابتلا در دورههای معینی که متخصص تعیین میکند، این آزمایش را تجدید کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی با میزان شاخص توده بدنی مساوی یا بیشتر از۲۵ کیلوگرم و افراد دارای زندگی بی تحرک و سابقه مثبت دیابت درخانواده درجه یک بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه، تحقیقات پیش بینی کرده است که شمار بیماران دیابتی به علت گسترش پدیده چاقی همراه با شیوه های ناسالم زندگی، به طور چشمگیری رو به افزایش است و توصیه میکند هماستانیها با رعایت الگوی تغذیه مناسب، کاهش مصرف قند، نمک و چربی و استفاده از پنج وعده سبزی و میوه در روز، و ورزش از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند.