به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محسن علی اکبریان امروز در کنگره بین المللی پیوند اعضاء که به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هتل پردیسان این شهر در حال برگزاری است با بیان این نکته که در طول برگزاری این کنگره بیش از ۱۵۰ مقاله پیرامون پیوند اعضاء ارائه میشود، گفت: این کنگره تلاش دارد تا آخرین تکنولوژیهای علم پیوند اعضاء در جهان را با نخبگان و اساتید برجسته پیوند اعضاء در ایران و جهان تبادل کند.
وی ادامه داد: کنگره بین المللی پیوند اعضاء همزمان با کنگره جراحی خراسان با حضور افزون بر ۵۰۰ نفر از جراحان رشتههای مختلف از داخل و خارج کشور از امروز آغاز به کار کرده است و به مدت چهار روز ادامه خواهد داشت.
دبیر اجرایی کنگره بین المللی پیوند اعضاء به حضور متحصصان و جراحان پیون اعضاء از ۱۵ کشور جهان خبر داد و افزود: در این کنگره بین المللی، ۱۵ میهمان خارجی از کشورهای آمریکا، ایتالیا، اسپانیا، بلژیک، انگلستان و ترکیه حضور دارند که تلاش میشود آخرین دستاوردهای پیوند را در اختیار یکدیگر قرار دهند.
محور مقالات دریافتی انواع پیوندها و رشتههای مرتبط با پیوند بوده است
وی محور مقالات دریافتی در کنگره را شامل انواع پیوندها دانست و تصریح کرد: پیوندهای کبد، کلیه، قلب، ریه، مغز استخوان، سلولهای بنیادی، پیوند پانکراس، روده، پیوند پوست و بافت، داروها و عفونت در پیوند، اخلاق پزشکی و پزشکی قانونی محور مقالات دریافتی و قابل ارائه در این کنگره را تشکیل میدهد.
علی اکبریان به حضور متخصصان مرتبط با علم پیوند در این کنگره اشاره داشت و افزود: در این گنگره متخصصان مرتبط با پیوند اعضاء شامل رشتههای مرتبط با جراحی، اطفال، بیهوشی، عفونی، ایمونولوژی، پاتولوژی و رشتههای پیراپزشکی از سراسر کشور شرکت دارند.
دبیر اجرایی کنگره بین المللی پیوند اعضاء متذکر شد: شرکت کنندگان در این کنگره بین المللی در پنج سالن حضور داشته که به طور همزمان روزی هشت میزگرد پیرامون پیوند در هر سالن ارائه میشود.
وی تعداد کارگاههای آموزشی که در طول چهار روز برگزاری کنگره ارائه میشود را ۱۵ کارگاه عنوان کرد و افزود: برپایی کارگاه بین المللی TBM یا فراهم آوری اعضاء مهم ترین کارگاهی است که به صورت موازی در سه سالن برگزار میشود.
کارگاه جراحی زنده کلورکتال (روده بزرگ) دربیمارستان قائم مشهد انجام میشود
علی اکبریان انجام جراحی زنده کلورکتال (روده بزرگ) و چاقی را از دیگر کارگاههای آموزشی کنگره مزبور بیان و خاطر نشان کرد: این کارگاهها در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه هفته جاری در بیمارستان قائم (عج) دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار خواهد شد که تلاش میشود پیشرفتهای این تخصص مهم در ایران را در معرض دید مخاطبان خود قرار دهیم.
دبیر اجرایی کنگره بین المللی پیوند اعضاء با بیان این نکته که بحث پیوند اعضاء بحث نو و جدیدی در جهان است، بیان داشت: ما در ایران برای گسترش این علم نیازمند همت عمومی و حضور نخبگانی هستیم و بر این اساس این کنگره را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد دنبال کردهایم.
وی با اشاره به این نکته که دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال ارتقای خود در بحث پیوندها است، خاطر نشان کرد: ۲۷ سال قبل پیوند اعضاء در مشهد با پیوند کلیه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد و اکنون دو سال است که پیوند کبد در این استان در حال انجام میباشد.
علی اکبریان با اشاره به بخشهای مختلف کنگره بین المللی پیوند اعضاء، تاکید کرد: پیوند اندامها در رشته ارتوپدی، پیوند چشم در رشته چشم پزشکی، کاشت حلزون در رشته گوش حلق و بینی و علاوه بر پیوندها بحث انواع اینپلندها و کاشتنیها در جراحی ارتوپدی و فک و صورت نیز در این کنگره دنبال میشود.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای بیمارستان اختصاصی پیوند است
وی دانشگاه علوم پزشکی مشهد را جزء معدود دانشگاههای دارای بیمارستان مجزای پیوند اعضاء دانست و تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بیمارستان منتصریه این شهر عملهای بسیاری در بحث پیوند اعضاء انجام میدهد که در حال حاضر میتوان این دانشگاه را پس از دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بحث پیوند در رتبه دوم قرار داد.
دبیر اجرایی کنگره بین المللی پیوند اعضاء تصریح کرد: در حاشیه این کنگره نمایشگاهی از تجهیزات پزشکی با محور پیوند اعضاء با حضور شرکتهای مختلف داخلی و خارجی برپا است و تلاش میشود در طول برگزاری کنگره، پنلهای تخصصی و اثر بخشی را با حضور اساتید داخلی و خارجی برگزار کنیم.
علی اکبریان به برگزاری میزگردی با حضور مهمانان خارجی در این کنگره اشاره داشت وگفت: با توجه به رشد علم پیوند اعضاء در ایران و حضور اسایتد مطرح دانشگاههای پزشکی از همه جای دنیا، میزگردی با حضور این افراد در طول کنگره برگزار خواهد شد.
دبیر اجرایی کنگره بین المللی پیوند اعضاء به رشد میزان رضایت مندی مردم در اهدای عضو اعضای مرگ مغزی شده به بیماران نیازمند اشاره داشت و افزود: در حال تلاش هستیم تا در حوزه فراهم آوری اعضاء بتوانیم بر روی خانوادههای افراد مرگ مغزی شده کار کنیم، گرچه اهدای عضو در استان از سوی بیماران مرگ مغزی شده در سطح مناسبی نیست، اما در مجموع در تمام کشور اهدای عضو بیماران مرگ مغزی در حال رشد است.
این جراح پیوند اعضای بیمارستان منتصریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در حال حاضر تعداد بیماران لیست انتظار جهت دریافت عضو در استان قابل توجه است؛ اما در ایجاد رضایت مندی خانوادههای بیماران مرگ مغزی به نسبت گذشته رشد بیشتری داشتهایم.
وی تلاش دانشگاه علوم پزشکی مشهد جهت رشد پیوند اعضاء را بسیار گسترده داست و در پایان یادآور شد: تلاش داریم تا در بحث پیوند اعضاء مانند دانشگاه علوم پزشکی شیراز به موفقیتهای چشم گیر دست پید کرده و بتوانیم اساتید این علم را در مشهد تربیت کنیم.