به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محسن نعمتی دیروز در نشست خبری پیشگیری از دیابت در سالن شورای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: راهی برای بشر جزء ایجاد تغییر در سبک زندگی جهت کنترل بیماریهای غیر واگیر از جمله دیابت وجود ندارد.
وی ادامه داد: بر اساس آمار اعلام شده در پایگاههای آماری معتبر در جهان، تا سال ۲۰۳۵ ، ۵۹۲ میلیون نفر در جهان مبتلا به بیماری دیابت خواهند بود که تعداد این بیماران در ایران در آن زمان به شش و نیم میلیون نفر خواهد رسید.
دانشیار تغذیه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بخش اعظم مبتلایان به بیماری دیابت در جهان را بین ۴۰ تا ۶۵ سال دانست و متذکر شد: در ایران سن ابتلا به بیماری دیابت به ۳۰ سال نگرانیهای زیادی برای ما ایجاد کرده است که نشان می دهد مردم در سنین پایین در کشور مبتلا به این بیماری میشوند.
نعمتی به اجرای برنامه جامع پیشگیری و کنترل دیابت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره داشت و تصریح کرد: برنامه دیابت روستایی در تمامی خانههای بهداشت استان در قالب دو مرحله کار خود را دنبال کرده است که منجر به شناسایی بیست هزار بیمار دیابتی شده است.
وی ادامه داد: برنامه دیابت شهری از سال ۸۲ آغاز شده است و توانستهایم تا این لحظه ۴۲۰ هزار نفر را غربالگری کرده و تعداد ۴۵ هزار بیمار را شناسایی کرده و در قالب ۴۰ واحد دیابت در مشهد تحت مراقبت قرار دادهایم.
دانشیار تغذیه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به هفته دیابت اشاره کرد و تصریح کرد: چهارشنبه روز دیابت و رسانه، پنج شنبه روز دیابت و مشارکتهای بین المللی، جمعه روز دیابت و ورزشهای همگانی، شنبه روز دیابت و سازمانهای مردم نهاد، یکشنبه روز دیابت و آموزش و پرورش، دوشنبه روز دیابت و مشارکتهای اجتماعی و سه شنبه روز دیابت و کودک و نوجوان است.
نعمتی به عوارض ساکت دیابت اشاره داشت و بیان داشت: ما نگران عوارض حاد دیابت مانند کمای دیابتی نیستیم بلکه عوارض خاموش این بیماری بسیار خطرناک تر است.
وی هدف از اعلام آمار در کشور را پیشگیری مردم از بیماری دیابت دانست و افزود: ما چاره ای نداریم تا مردم را در چگونگی تغذیه شان به این فرهنگ برسانیم که باید تحرک و ورزش در زندگی را لحاظ کرده و حداقل در هفته ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشند.
نعمتی در ادامه با بیان این نکته که اختلالات چربی و فشار خون بالا در ابتلا به دیابت تاثیر دارد، بیان داشت: دیابت تیپ یک قابل پیشگیری نیست و افراد زیادی را در بر نمیگیرد؛ اما دیابت تیپ دو قابل پیشگیری و با وجود این امتیاز در میان مردم جدی گرفته نمیشود.
دانشیار تغذیه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انتقاد از مصرف داروهای خودسرانه مردم و رشد بیماری دیابت، گفت: متاسفانه مصرف داروی کورتون از سوی ورزشکاران و یا برخی مردم برای چاق شدن خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.
وی به دیابت بارداری و افزایش آن در کشور اشاره داشت و تاکید کرد: بر اساس آمار جهانی هفت درصد زنان باردار به دیابت بارداری دچار هستند که در ایران نیز تعداد این بیماران در حال افزایش است.
نعمتی به اهمیت استفاده از میوه و سبزی جات در پیشگیری از دیابت اشاره داشت و بیان کرد: متاسفانه استان خراسان رضوی در استفاده از میوه و سبزی جات رتبه بسیار پایینی در کشور دارا می باشد که باید با فرهنگ سازی مصرف این دست مواد تامینی بدن را در این استان رشد دهیم.
دانشیار تغذیه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خیار، هویچ، گوجه، چغندر، نخود سبز، فلفل دلمهای و غیره سبزی به شمار میروند و در صورت مصرف یک وعده در روز از هر کدام از این مواد نیاز بدن شما به سبزی جا به بهترین شکل انجام شده است.