به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، ابراهیم باقری امروز در کنگره بین المللی فناوری ارتباطات و دانش در دانشگاه آزاد مشهد، با بیان اینکه شبکه های مجازی در حال گسترش اند، گفت: در حال حاضر فیس بوک و یوتیوپ هر کدام دارای دو میلیارد کاربر می باشند، بنابراین مشاهده میکنید که حجم بسیاری از اطلاعات توسط کاربران بدون ساختاری خاص در این شبکه ها تولید میشود.
وی ادامه داد: مطالعاتی که بر روی شبکه های اجتماعی شده، نشان از این دارد که توزیع سنی تولیدکنندگان اطلاعات در این شبکه ها تنها مربوط به قشر جوان نیست.
استاد دانشگاه رایرسون کانادا یادآور شد: در سال ۱۹۹۸ مطالعه ای در رابطه با سلامت جسمی کودکان در آمریکا انجام و این مطالعه ۱۰ سال بعد نیز تکرار شد. ۱۰ سال بعد برروی ۳۵۰ کودک ۱۰ ساله تکرار شد که نشان میداد قدرت دست این کودکان حدود شش درصد و قدرت مچ آنان حدود هفت درصد کاهش یافته است.
باقری خاطرنشان کرد: طبق این تحقیق در سال ۱۹۹۸ میلادی حدود پنج درصد از کودکان نمی توانستند عمل بارفیکس را انجام دهند که این میزان حدود ۱۰ سال بعد به ۱۰ درصد افزایش یافته بود.
وی با بیان اینکه تکنولوژی علاوه بر مزایای بسیاری که دارد، تاثیر مستقیمی بر کاهش سلامت افراد دارد، یادآور شد: بیشتر کاربران شبکه های اجتماعی کسانی هستند که به اصطلاح مخاطبان خاموش لقب می گیرند به این معنا که تنها از محتوای فضاهای مجازی بهره می گیرند.
سلامت الکترونیک در حوزه بهداشت و درمان مطرح شده است
در ادامه محمدعلی خلیل زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مشهد در رابطه با سیستم های سلامت همراه تصریح کرد: امروز سلامت الکترونیک در حوزه بهداشت و درمان نیز مطرح شده است و بحث فناوری های همراه جایگاه ویژه ای را در حوزه بهداشت و درمان به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: بسیاری سلامت را تنها در حوزه تشخیص و درمان می دانند این در حالی است که سلامت تنها محدود به این مسئله نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مشهد در ادامه به میزان هزینه های بیماری های مزمن اشاره و خاطرنشان کرد: حدود ۸۴ درصد هزینه های درمان در کشور آمریکا مربوط به بیماری های مزمن می باشد که این میزان آمار قابل توجهی را از بودجه این کشور به خود اختصاص میدهد.
خلیل زاده کم تحرکی، مصرف دخانیات، چاقی و کلسترول بالا را زمینه افزایش بیماری های مزمن برشمرد و گفت: میزان هزینه های ناشی از چاقی در کشور آمریکا در سال ۲۰۰۸ حدود ۲۰۰ میلیون دلار بود که تخمین زده می شود این میزان در سال ۲۰۳۰ به حدود ۹۰۰ میلیون دلار افزایش یابد.
خلیل زاده در ادامه بیان کرد: طبق مطالعاتی که در سال ۲۰۱۲ انجام شد مشخص شد که افرادی بالای ۸۵ سال به صورت محسوسی در حال افزایش هستند که این مسئله نشان میدهد حوزه بهداشت و درمان باید بودجه هایی را در رابطه با سلامت افراد مسن اختصاص دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مشهد بیان داشت: امروز بحث سلامت الکترونیک بسیار مطرح میشود، این مسئله طیف های وسعیی از موضوعات را شامل میشود که اهدافی مانند بالا بردن سطح کیفی و کمی سلامت جامعه، دسترسی مستقیم افراد در تمام دنیا به امکانات تشخیصی، مشاوره ای سلامت، پیشگیری و کاهش مراجعات به مراکز درمانی را دنبال میکند.
خلیل زاده در پایان به سیستم های همراه سلامت اشاره کرد و گفت: قابل حمل بودن، نصب بر روی لباس و حداقل محدودیت در زندگی عادی از جمله ویژگی های یک سیستم سلامت همراه می باشد.