کد خبر:۴۶۰۰۱۲
مدیر سلامت خانواده معاونت بهداشتی علوم پزشکی مشهد:

نرخ رشد باروری در خراسان رضوی ۳.۲ درصد است

مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشتی علوم پزشکی مشهد از نرخ رشد جمعیت در خراسان رضوی به ۳/۲ خبر داد و گفت: درحال حاضر خراسان رضوی از نرخ جایگزینی جلوتر رفته است که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری به دنبال رشد کیفی جمعیت در این استان هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، احمدیان امروز در کارگاه تربیت مدرس ازدواج مناسب در جوانان که در بیمارستان قائم مشهد برگزار شد، با بیان این نکته که وضعیت ازدواج طلاق و باروری بسیار دارای اهمیت است، گفت: مقوله جمعیت طی دهه های گذشته نه تنها در ایران اسلامی بلکه در تمام جهان در حال افزایش است و به یک توسعه چالش برانگیز تبدیل شده است.

 

احمدیان به اشاره به مولفه‌های اصلی جمعیت در کشور، گفت: مولفه‌های مختلفی برای بحث جمعیت وجود دارد که علاوه بر تولد، وفات و مهاجرت مبحث باروری از دیگر موارد تاثیر گذارتر و دارای اهمیت بیشتری است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه عوامل مختلفی را در بحث فرزندآوری دارای اهمیت دانست و افزود: عوامل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی همه در بحث جمعیت تاثیر گذار هستند و البته برخی کشورها به دنبال عوامل سیاسی در این مقوله مهم می‌باشند.

 

مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بالا رفتن سن دختران در ازدواج و خطر باروری در سنین بالا اشاره کرد و افزود: بر طبق آمار زنان تا سن ۳۵ سالگی توان بارداری را دارند و می‌توانند فرزندآوری داشته باشند که متاسفانه با بالا رفتن سن ازدواج توان باروری زنان نیز دچار مشکل و تنها یک یا دو فرزند در زنان دارای سنین بالا به دنیا می‌آیند.

 

وی به آمار طلاق و ازدواح در کشور اشاره کرد و بیان داشت: بر طبق آمار اخذ شده در سال ۱۳۹۳ ازدواج با کاهش ۶.۵درصدی و طلاق با رشدی ۵.۳ درصدی روبه رو بوده است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال ۸۹ را اوج رشد ازدواج در کشور دانست و گفت: این در حالی است که سال ۹۳ بیشترین کاهش در رشد ازدواج در کشور را تجربه کرده‌ایم.

 

احمدیان به آمارگیری نرخ میزان ازدواج به طلاق اشاره داشت و تصریح کرد: در سال‌های دهه ۱۳۶۰ میزان ازدواج بر طلاق از هر هشت ازدواج یک عدد بود که این میزان در سال‌های اخیر از هر چهار ازدواج به یک طلاق رسیده است.

 

مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم  پزشکی مشهد بر افزایش سن ازدواج اشاره کرد و افزود: سن ازدواج نیز از ۱۸ سال در دختران به ۲۳ سال و در پسران از 22 به 27 سال افزایش پیدا کرده است.

 

وی به اهمیت سن حوانی در کشور بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره داشت و تاکید کرد: در سال ۱۳۹۳ نیاز سنجی در میان جوانان در کشور بر روی جمعیتی بیش از ۱۲ هزار نفری صورت گرفت که میانگین سن جامعه هدف ما 24 سال بوده است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مهارت های زندگی، سلامت اجتماعی و مهارت‌های انتخاب همسر اولویت بندی درخواستی خدمات مشاوره‌ای از سوی جوانان را در این نظر سنجی نشان داد.

 

احمدیان دریافت مشاوره‌های مهارت‌های انتخاب همسر را مهمترین گزینه این نظر سنجی از سوی جوانان دانست و تصریح کرد: برنامه اجرایی ازدواج سالم در سطح دانشگاه‌ها رقم خورده است و ما در سال گذشته با همکاری وزارت بهداشت برنامه‌های خود را در خصوص رشد ازدواج دانشجویی و برنامه‌های مشاوره‌ای ادامه دادیم.

 

مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم  پزشکی مشهد با انتقاد از ارگان‌هایی که منتظر هستند تا جوانان به سراغ آنان بیایند، گفت: کار اولی که ما باید انجام بدهیم رفتن به سراغ جوان‌ها است و نباید انتظار داشت آنان به سراغ ما آمده و نیاز خود را بیان کنند، بلکه باید به محل اجتماع جوانان که فضاهایی مانند دانشگاه و پادگان‌ها می‌باشد، رجوع کنیم.

 

وی ادامه داد: ما در وزارت تلاش کرده‌ایم تا جلساتی را با همکاری ادارات و نهادهای دیگر برگزار کنیم و این جلسه اولین جلسه از این دست است که باید در کنار این روش موضوعات مطرح در میان جوانان و نحوه تعامل و تعیین اولویت مداخله اموزش را نیز دنبال کنیم.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بحث سلامت جسمی و روانی ازدواج سالم را بسیار مهم تلقی و خاطر نشان کرد: در دهه ۴۰ نرخ رشد جمعیت در ایران ۱.۳ شد که این نرخ در دهه ۵۰ به چهار رسید و در سال ۱۳۹۰ به کمتر از ۱.۲ کاهش یافت.

 

مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم  پزشکی مشهد از نرخ رشد جمعیت در خراسان رضوی به ۲.۳خبر داد و گفت: درحال حاضر خراسان رضوی از نرخ جایگزینی جلوتر رفته است که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری به دنبال رشد کیفی جمعیت در این استان هستیم.

 

وی ادامه داد: این در حالی است که خواف دارای نرخ جایگزینی ۴.۶ و تایباد دارای نرخ جایگزینی ۳.۴ است که باید بر اساس سیاست‌های کلی جمعیتی بر ارتقای پویایی و بالندگی جمعیت، بحث رفع موانع ازدواج، تسهیل فرهنگ ازدواج و تشکیل خانواده را در میان مردم متمرکز شویم. 

 

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار