به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، عبدالله دوم در این مصاحبه که امروز(پنجشنبه) از این شبکه تلویزیونی پخش شد در پاسخ به این پرسش که چگونه می توان با گروه های تندرو و افراطی تروریستی همچون داعش مقابله کرد؟ گفت: ما در اسلام درک مشترکی داریم و این افراد را 'خوارج' می نامیم، این مساله کانون دین ما (اسلام) را تهدید می کند.
شاه اردن افزود: این چالشی ا ست که ما با غربی ها داریم که بارها از ما پرسیده اند که آیا شما یک مسلمان میانه رو و یا مسلمان تندرو هستید، (و پاسخ من این است) نه من یک مسلمان هستم، این افراد خوارج هستند.
عبدالله دوم به یورونیوز گفت: تصور می کنم که مشکل به تفسیرهای طرف غربی است که به نوعی ایجاد رعب و وحشت می کنند.
شاه اردن افزود: آنچه که این گروه های (داعش) با هم دین های مسلمان خود روا می دارند برای همه ما شوکه کننده است، چنانچه به تاریخ اسلام نگاهی دوباره بیاندازید، خوارج هیچگاه دوام نیاوردند و به محض آنکه مردم (مسلمانان) بفهمند آنها که هستند، تنها یک چشم برهم زدن طول خواهد کشید.
وی دربخش دیگری از این مصاحبه مبارزه علیه تروریسم و گروه های تروریستی را یک جنگ جهانی سوم اما از نوع و سبکی دیگر خواند.
عبدالله دوم هجوم پناهجویان آواره بخصوص پناهجویان سوری به مرزهای اروپا را یک زنگ خطر و بیدار باش دانست.
شاه اردن گفت که کشورهای اروپایی علاوه بر بحران پناهجویان آواره با دیگر آشوب ها همچون جنگجویان خارجی دست به گریبان هستند، سوریه نیز با چنین مشکلی اما به میزان بیشتری روبرو است.
وی در ادامه گفت: آنچه تاکنون درمورد آن بحث می کردیم آشکارا جنگ علیه تروریسم بود، اروپایی ها با مشکل جنگجویان خارجی مواجه اند و این مساله ای بود که از دو سال پیش خواهان گفت و گو درمورد آن بودیم، از دیدگاه من این یک جنگ جهانی است، جنگ جهانی سوم با سبکی دیگر.
عبدالله دوم گفت: اگر نگرانی اروپایی ها جنگجویان خارجی است، این نگرانی برای سوریه دو برابر است و سوریه نیز با جنگجویان (تروریست های) خارجی مشکل اساسی دارد.
شاه اردن افزود که عملکرد کشورهای درگیر در سوریه باید یکی شود و باید به دور هم جمع شد و به یکدیگر کمک کرد.
وی درگیر شدن روسیه در سوریه را فرصتی دانست که بتوان این عملکردها را علیه تروریست ها (داعش) هماهنگ کرد.
عبدالله دوم به یورونیوز گفت: اما متاسفانه بی اعتمادی زیادی بین شرق و غرب وجود دارد و برای آنکه بتوانیم با این جنگ جهانی سوم به مقابله پرداخت، باید این اختلافات را پشت سر گذاشت.
شاه اردن خواستار رفع مشکلات گذشته تاریخی (بین روسیه و غرب) و ایجاد روابط جهانی شد تا بدین وسیله به تشکیل ائتلافی جدید دست یافت تا با مناقشه ای که وی آنرا جنگ جهانی سوم خواند، روبرو شد.