به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، هفتمین کنفرانس ملی خلأ ایران با حضور بیش از 200 نفر از اندیشمندان، صاحبنظران و علاقهمندان به حوزه فناوری خلا با هدف ارتقاء و توسعه فناوری خلأ و ارايه آخرین دستاوردهای پژوهشی و فناورانه در حوزههای مختلف علوم، فناوری و صنعت روز گذشته در دانشکده علوم پایه دانشگاه مازندران برگزار شد.
تبرید و انجماد، کریستالیزاسیون، خشککردن، اسمز، طراحی و ساخت قطعات، تجهیزات و سامانه های خلأ، مواد مناسب و پایداری آنها در خلأ، فرآیندهای تشکیل و تولید نانو ساختارها، لایه های نازک، سطوح و فصل مشترک، اندازهگیری و پدیده شناسی در خلأ، مدل سازی وشبیهسازی رفتار مواد، ادوات تحت خلأ، کاربردها ودیگر زمینههای مرتبط، پلاسما و کاربردهای آن، کاربرد فناوری خلأ در حوزه علوم زیستی و پزشکی محورهای این کنفرانس را تشکیل میداد.
سخنراني اساتيد صاحبنظر، ارائه مقالات علمي و پژوهشي، ارائه كارگاه هاي آموزشي متناسب با نياز كارشناسان، برپايي نمايشگاه هاي تخصصي، انتشار مجموعه مقالات و لوح فشرده كنفرانس، از دیگر برنامه های این کنفرانس بود.
علم خلاء در حدود هشت سالی است که در کشور ما ظهور کرده و رشدسریعی داشته است. این علم جایگاه بسیار مهمی را در کشورهای بزرگ دارد.
ما جزو 34 کشور دارای این علم و فناوری هستیم به گونه ای که اکنون جزو معدود کشورهایی هستیم که در آسیا بر این علم تسلط دارد.