به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار حسین اشتری در مراسم اختتامیه "کارگاه آموزشی طرز تشکیل پرونده قضایی پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا" ضمن تسلیت ایام سوگواری آقا اباعبدالحسین (ع) و ماه صفر و همچنین سالروز شهادت حضرت رقیه (س)، گفت: از تلاش و همت ماموران مبارزه با مواد مخدر که با مقابله با این پدیده شوم باعث آرامش مردم و خانواده ها میشوند، تشکر می کنم. اگر تلاش نیروی انتظامی و جدیت در کار نبود در این عرصه شاهد وضعیت بدی در جامعه بودیم.
وی ضمن تشکر از رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در برگزاری این دوره، بیان داشت: یکی از اولویتهای ما در ناجا مبارزه با این بلای خانمانسوز هست. هرچند در این مبارزه دستگاه های دیگر نیز سهمی دارند اما اگر برخی از دستگاه ها به وظایف خود عمل هم نکنند باید ما با برنامه ریزی دقیق و محکم به وظایف خود عمل کنیم که الحمدالله این روحیه هم اکنون در ناجا وجود دارد.
فرمانده نیروی انتظامی، بر اهمیت آموزش در سازمان تاکید و تصریح کرد: به هر میزان که در تربیت و آموزش سرمایه گذاری کنیم، هزینهای که صرف کردهایم در مقابل اثربخشی که به دنبال دارد بسیار ناچیز است.
سردار اشتری، یادآور شد: هم اکنون از لحاظ نیروی انسانی و امکانات در وضعیت خوبی هستیم اما در اجرای ماموریت ها با برخی از خلاء ها روبرو می باشیم که با بررسی های انجام شده دریافتیم که برای رفع آن، آموزش باید برای تمامی پلیس ها در اولویت قرار بگیرد. به همین منظور قرارگاه جهادی آموزش را در نیروی انتظامی راه اندازی کردیم و قطعا نتایج آن را شاهد خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه میزان بهره بردن از تجهیزات بستگی به علم و آشنا بودن ما از تجهیزات دارد، گفت: ما از امکانات و تجهیزاتی برخورداریم که نمی توانیم از آنها به خوبی استفاده کنیم و از طرفی باید خسارتهای مالی ، تجهیزاتی و به خصوص جانی را کاهش دهیم که این مهم در سایه استفاده بهینه از این تجهیزات عملی می شود.
فرمانده ناجا، تاکید کرد: در سایه آموزش باید به روز و از مجرمان و تبهکاران جلو و قوی تر باشیم. از طرف دیگر تشکیل پرونده های قضایی محکم نیز موضوع مهمی است چرا که باعث می شود تا حکم مناسبی نیز از سوی قاضی صادر شود لذا باید از فرصت ها، زمان، مکان و امکانات به نحو احسن برای اجرای بهتر ماموریت ها استفاده کنیم.
به گفته سردار اشتری، باید مامور عملیاتی پلیس به تمامی تجهیزات روز آشنایی کامل داشته باشد تا ماموریت خود را به خوبی و به نحو احسن انجام دهد.
وی اهداف برگزاری دوره های آموزشی و راه اندازی قرارگاه جهادی را استفاده از روش های نوین آموزشی برای ارتقاء سطح فراگیری کارکنان، به روز رسانی سطح دانش و مهارت فرماندهان، مدیران و نیروهای عمل کننده، بهره مندی مطلوب از فن آوری و کاهش تلفات و خسارات و استانداردسازی تعالی رفتار کارکنان در تعامل موثر با مردم برشمرد.
این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: اهداف آموزشی نیز باید مبتنی بر آموزه ها و مبانی دینی، منویات حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری مدظله العالی باشد. هرچند باید از تجهیزات و تجربیات کشورهای غربی استفاده کنیم اما باید اصول و معیارمان براساس دین باشد.
وی بر برخورد مناسب با متهمان در حوزه مواد مخدر نیز تاکید کرد و گفت: باید با متهمان رفتار انسانی و اسلامی داشته باشیم چرا که براساس آموزه های دینی آنها اسیر ما هستند.
فرمانده نیروی انتظامی همچنین یادآور شد: باید تجربیات افسران عملیاتی خود را مکتوب تا بتوانیم از دانش آنها بهره برداری کنیم.
سردار اشتری یکی از مهمترین تهدیدات حال و آینده جوامع بشری را معضل مواد مخدر دانست و تصریح کرد: اهدای هزاران شهید در مبارزه با مواد مخدر به جهانیان ثابت کرد که مبارزه جمهوری اسلامی ایران تنها در شعار نیست بلکه در عمل است.
وی با اشاره به اینکه، از کل موادی که قاچاق می شود حدود 30 درصد به سمت کشور ما می آید، بیان داشت: با تلاش پلیس، امسال 20 درصد از کشفیات مواد مخدر نسبت به سال گذشته، افزایش یافت.
این مقام ارشد انتظامی با اشاره به اینکه دغدغه امروز ما مواد مخدر صنعتی است، بیان داشت: مواد مخدر صنعتی هر روز با ترکیبات جدید تولید می شود هرچند اقدامات خوبی در راستای مبارزه با این مواد انجام شده اما کافی نیست بلکه در این عرصه با برنامه ریزی بیشتر، استفاده از تمامی تجهیزات و ظرفیت تمامی دستگاه ها باید تلاش بیشتری کنیم.
سردار اشتری با بیان اینکه مواد مخدر عنصر اصلی بروز بسیاری از جرایم از جمله جرایم جنایی است، خاطرنشان کرد: 50 درصد از سرقت ها، سرقت های خرد هستند که توسط معتادان انجام می شود و اعتیاد عنصر اصلی بی هویتی و پایه و اساس جرایم است. لذا اگر می خواهیم بخشی از جرایم کاهش یابد باید جلوی اعتیاد و شیوع مواد مخدر را بگیریم.
وی، یادآور شد: یکی از مسئولان سیاسی آمریکا تحلیلی کرده بود که براساس آن مردم ایران را با جنگ نمی توان تسلیم کرد چراکه آنها مصمم تر و وحدتشان نیز بیشتر خواهد شد لذا باید با آلوده کردن جوانان ایرانی به اعتیاد از درون ضربه بزنیم تا آنها انگیزه مقابله با دشمن را نداشته باشند. این همان شبیخون و تهاجم فرهنگی در حوزه های سیاسی ، اخلاقی و فرهنگی است که مقام معظم رهبری به آن اشاره فرموده بودند. اگر دلسوز مردم، جوانان، خانواده ها و کشورمان هستیم باید در مبارزه با مواد مخدر همت داشته باشیم چرا که در پشت پرده، موضوع سیاسی نهفته است.
فرمانده ناجا با اشاره به اینکه در برخورد با باندها و شبکه های مواد مخدر به توفیقات خوبی دست یافته ایم، تصریح کرد: پلیس برای برخورد با خرده فروشان و جمع آوری متعادان متجاهر آمادگی کامل دارد و می توانیم ظرف یک هفته تا 10 روز آنها را جمع آوری کنیم اما باید اردوگاه و کمپ هایی برای نگهداری آنها وجود داشته باشد. به هرمیزان پلیس در مبارزه با باندهای مواد مخدر موفق باشد اما مشاهده معتادان در خیابان های شهرمان باعث می شود تا مردم فکر کنند که نظام در این مبارزه قدمی برنداشته است.
سردار اشتری پژوهش و نوآوری را بستر خوبی برای انجام بهتر ماموریت های پلیس دانست و افزود: باید از ظرفیت های علمی مراکز آموزشی و تحقیقاتی استفاده کنیم که از گذشته در این راستا گام های خوبی برداشته شده اما باید آن را ارتقاء دهیم.
وی بر مدیریت جهادی نیز تاکید کرد و گفت: اگر امکانات و تجهیزات نیز نداشته باشیم باید کارمان را خوب انجام دهیم و مصداق مدیریت جهادی همان هشت سال دفاع مقدس بود که با وجود تمامی مشکلات و نبود تجهیزات، رزمندگان درعرصه مقابله با تهاجم دشمن پیروز شدند.
اشتری، روحیه جهادی را همان توکل برخدا و استفاده از تمام ظرفیت و فرصت ها دانست و بیان داشت: در نیروی انتظامی به خصوص در پلیس مبارزه با مواد مخدر به دلیل نوع ماموریت، باید روحیه جهادی را ارتقاء دهیم.
فرمانده ناجا به اهمیت خدمت در نیروی انتظامی اشاره کرد و یادآور شد: شما ماموران مبارزه با مواد مخدر به اهمیت خدمت تان واقفید و می دانید یک دقیقه با برنامه و جدیت عمل کردن باعث نجات جان یک نفر می شود لذا باید قدر این فرصت را که برای همه ما ایجاد شده، بدانیم و در سایه آن خداوند نیز عنایت های زیادی به ما خواهد کرد.