به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، پایگاه اینترنتی سازمان یونسکو خبر داد: سازمان علمی و فرهنگی یونسکو ، در تازه ترین گزارش خود درباره تحولات علمی و فرهنگی سراسر دنیا، فصلی را نیز به ایران اختصاص و از دستاوردهای علمی و فرهنگی ایران تمجید کرد.
در این گزارش با اشاره به تحولاتی که بین سالهای دو هزار و ده تا دو هزار و چهارده روی داد، با اشاره به افزایش اولیه قیمت نفت در دنیا که پیامدهای اقتصادی مثبتی برای بسیاری از کشورها داشت اشاره شده است، اجرای تحریم های سخت علیه ایران از سوی سازمان ملل از یک سو و تحریم های یکجانبه ای که آمریکا و اتحادیه اروپا بعد از دو هزار و دوازده اعمال کردند باعث شد ایران به شدت از نظر درآمد نفتی در دشواری قرار گیرد و برای همین در خصوص اولویت بندی های بودجه ای خود، بازبینی کند.
در این گزارش همچنین آمده است شرکای اصلی ایران در همکاری های علمی همچنان کشورهای غربی آمریکا، کانادا، آلمان و انگلیس بودند ولی ایران به مرور، همکاری های خود با کشورهای شرقی و همچنین کشورهای در حال توسعه را نیز افزایش داده است.
در حال حاضر مالزی در مقام پنجم مبادلات علمی و فرهنگی با ایران است و هند بعد از استرالیا، فرانسه، ایتالیا و ژاپن قرار دارد.
فقط یک چهارم از مقالات ایرانیان، نویسنده خارجی دارد، بیشتر مقالاتی که ایرانیان عرضه کرده اند در حوزه مهندسی و بعد از آن شیمی است. همچنین، همکاری های گسترده ای نیز بین دانشگاه های ایرانی و خارجی برای تحقیق و تدریس حاصل شده است و در دو هزار و دوازده، یکی از هفت دانشجوی خارجی در دانشگاه های مالزی، ایرانی بود.
در سال 2013، چهارده هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه های ایران مشغول تحصیل هستند که بیشتر آنان از شهروندان کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه و ترکیه هستند.
شمار دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل برای ایران، بر اساس هدف گذاری برنامه پنج ساله بیست و پنج هزار نفر بود.
ایران همچنین در قالب کمیته همکاری های علمی و فنی سازمان کشورهای اسلامی، در طرح های بین المللی نیز شرکت دارد.
در دو هزار و هشت، شورای ترویج فناوری نانوی ایران شبکه های اکونانو را برای ترویج توسعه علمی و صنعتی فناوری نانو در میان کشورهای عضور سازمان همکاری های اقتصادی، ایجاد کرد.
این کشور همچنین چندین مرکز بین المللی تحقیقاتی از جمله مراکز ذیل را تاسیس کرده است که زیر نظر سازمان ملل قرار دارند: مرکز منطقه ای پارک علمی و توسعه فناوری، مرکز بین المللی نانوفناوری برای تصفیه آب و مرکز منطقه ای آموزش و مرکز تحقیقاتی برای اقیانوس شناسی برای غرب آسیا.