گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ مسئولان محترم دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول که از ابتدای بهار ۹۳ و با تغییر ریاست دانشگاه فضا را برای اعمال سیاستهای جدید خود و بر هم زدن معادلات علمی و فرهنگی دانشگاه باز دیدند اینک با تنگ کردن عرصه فرهنگی و علمی دانشجویان زمینه میل آنان به سیاستزدگی را فراهم میکنند.
سال گذشته بود که معاونت فرهنگی دانشگاه طی اقدامی سوال برانگیز با معاونت دانشجویی ادغام شد. مسئلهای که خیلی زود با واکنش فعالین انجمنهای علمی دانشجویی و کانونهای فرهنگی و تشکلهای دانشگاه روبرو شد.
این در حالی است که روند گذشته این معاونت موجب گسترش فعالیتهای دانشجویی و در نهایت برگزیده شدن آن از سوی وزارت محترم علوم شده بود. اما تغییر سبک و صاحبان مدیریتی این معاونت مهم در دانشگاه گویی حدس و گمانهایی را موجب این اعتراضها کرده بود.
چرا که در ادامه تغییر مسئول معاونت فرهنگی با روی کار آمدن فردی بدون ذهنیت فرهنگی و اتفاقاً با سابقهی سیاسی احساس خطر دانشجویان را پررنگتر میکند.
با گذر از فعالیتهای فرهنگی دانشجویان اینبار خود را گریبانگیر مشکلات جدیدی در معاونت دانشجویی دیدهاند. مسئلهای که با بیرون کردن هرچند قانونی اما غیرمسئولانه نیمی از دانشجویان از خوابگاهها شروع شد و با تغییرات عمده در تمهدیات سرویس رفت و آمد و غذای سلف دانشجویان دانشگاه ادامه دارد.
تصمیمی که علیرغم تاکید امام جمعه محترم دزفول، مسئولان هیچگونه حس مسئولانهای تاکنون در قبال این اقدام برای خود نمیبینند. این امر در ادامه موجب شد فعالین دانشجویی که با ادغام معاونتها و ناکارآمدی مسئولان اجرایی عرصه مدیریتی را بر خود تنگ میدیدند، ضربهی مضاعفی را از عدم اختصاص خوابگاه به آنان در مدیریت هر چه بهتر فعالیتهای علمی و فرهنگی خود بکنند. امری که مجب میشود اعتراض دوباره انجمنهای علمی دانشگاه و اعتراضهای چندباره شورای صنفی دانشجویان به اقدامات این معاونتهای ادغام شده نفس تازهای به خود بگیرد.
اما اینک دانشجویان جندی شاپور گویی نه تنها خود را اسیر فضای بسته و غیرمسئولانه معاونت محترم فرهنگی میبینند، بلکه گرد و غبار سیاستزدگی با ضریب چند برابر حد مجاز از منافع ملی، گروههای حزبی را به عرصه دانشگاه کشانده است.
طوری که فعالین اصلاحطلب که به عنوان نامزد نمایندگی مجلس در انتخابات آتی مطرح هستند به طور شاعبهانگیزی فعالیتهای تبلیغاتی خود را به عرصههای دانشجویی کشاندهاند. مسئلهای که انتصاب مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر تشکلهای سیاسی دانشگاه به عنوان مسئول معاونت محترم فرهنگی تاثیر به سزایی در این موج فزاینده سیاسی داشته است.
موجی که با اتاق فکری مدیریت شده در دانشگاه، همچون گردوغبار خوزستان تکاپوی علمی و فرهنگی دانشجویان را تخریب کرده است و حتی قبل از آغاز رسمی فضای انتخاباتی در سال جاری دغدغهای بی وقفه دارد.
مشخص نیست مسئولان محترم معاونت فرهنگی که سوالهای جدیای را در ذهن دانشجویان ایجاد کردهاند، کی و چگونه میخواهند جوابهای قانع کنندهای را به ایجاد این جو مسموم غیر فرهنگی و سیاستزده بدهند؟ گرچه با برخورد نامناسب با سوالها و اعتراضهای قبلی جوابی با لحن تهدید دریافت کردهاند. امید است سال همدلی و همزبانی برای مسئولان این دانشگاه به زودی تحویل شود! هر چند از سال فرهنگ تدبیری خاصل نشد.
احمدی-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.