به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت مرکز رشد فناوری فرآورده های گیاهان دارویی و مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی اردبیل، کارگاه آموزشی «کسب و کار مبتنی بر فناوری و دانش بنیان» برای دانشجویان این مرکز برگزار شد.
معاون پارک علم و فناوری استان اردبیل در این کارگاه با تبیین جایگاه پارک علم و فناوری، مراکز رشد و شرکتهای دانش بنیان گفت: برای راهاندازی یک واحد مبتنی بر فناوری، لازم است تا چرخه ی کامل تبدیل ایده به ثروت تشریح شود و کارآفرین آگاهی کاملی از مسیر حرکتی خود به سوی اهداف تعیین شده داشته باشد.
محسن دیندار بیان داشت: فردی که بیکار است هیچ بهانهای برای ایجاد یک فرصت شغلی برای خود ندارد چرا که با ایجاد پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد میتوان وارد چرخه کسب و کار شد و این روش را به شکل فناورانه پیش برد.
وی با بیان اینکه کارآفرینی سن و سال نمیشناسد، تصریح کرد: جسارت مولفه اصلی کارآفرینی است و در روش کسب و کار فنآورانه میتوان به فکر تولید محصولی بود که با عرضه آن ممکن است دهها شغل ایجاد کرد.
دیندار ایده پردازی را اولین گام در راهاندازی کسب و کار فناورانه دانست و ادامه داد: فناوری با تحقیق و توسعه و نوآوری با خلاقیت حاصل میشود و در هر دو مسیر باید یک ایدهپردازی جامع صورت گیرد.
وی سرمایه اولیه، آموزش، اطلاعات و همکاران مرتبط و مشاورههای درست را لازمه ایدهپردازی دانست و گفت: از طریق مراکز رشد، دولت این امکانات را در اختیار کارآفرینان فناور قرار می دهد تا ایده به محصول مناسب تبدیل شود اما مراکز رشد نیز در ریسک حاصل شریک میشوند.
معاون پارک علم و فناوری استان اردبیل افزود: وجود یک ایدهی مناسب و قابل تجاری سازی شرط لازم برای ورود به پارک علم و فنّاوری است تا علاقهمندان از خدمات و تسهیلات آن برخوردار شوند.
دیندار بازاریابی را حلقه مفقوده تجاری سازی و نقطهی آسیبپذیری مراکز تولیدی و شرکتهای دانش بنیان عنوان و خاطرنشان کرد: برند سازی محصولات و حضور در بازارهای جهانی موضوع مهمی است که یک کسب و کار باید در پی داشته باشد.
وی تصریح کرد: پارک علم و فناوری استان اردبیل آمادگی لازم را دارد تا مشاوره های لازم را برای راهاندازی کسب و کار مبتنی بر فناوری و دانش بنیان تقدیم ایدهپردازان کند.
درادامه این کارگاه آموزشی سرپرست معاونت مرکز رشد فناوری فرآوردههای گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اردبیل گفت: شکلگیری شرکتهای دانش بنیان از راهکارهای استقرار اقتصاد مقاومتی میباشد که مورد توجه جدی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است و باید نگاه علمی در راهاندازی کسب و کار اتفاق بیافتد.
مهران محمدی بیان داشت: امروزه يكي از راههاي افزايش ميزان توليد منطقهاي و جذب سرمايه، تقويت و حمايت از مراكز رشد است که یکی از ابزارهای رشد اقتصادی محسوب میشوند تا حمایت لازم را از کارآفرینان تحصیلکرده به عمل آورند.
وی با بیان اینکه مراکز رشد با ارائه امکانات و تسهیلات عمومی، زمینه پا گرفتن شرکتهای جدید را فراهم کرده است، تصریح کرد: در راه اندازی کسب و کار فناورانه، مراکز رشد پويايي، بالندگي و رشد مناسبی را ایجاد میکنند که این نقش، انكار ناپذير است و لازم است مورد توجه قرار گیرد.
محمدی با اشاره به اینکه مراکز رشد فضا و محيط امن و متكي بر علم و فناوري را در اختيار کارآفرینان قرار ميدهند، خاطرنشان کرد: افرادی که به فکر راهاندازی کسب و کاری موفق هستند میتوانند با بهرهمندي از مزاياي همافزايي علمي و مادي، با تعامل و همانديشي و مشاورههاي لازم در مرکز رشد، موفقيتهاي خود را افزايش دهند.
وی یادآور شد: با تاسيس و حمايت از اين مراكز كه پيامد آن اشتغال و ارتقاء بهرهوري بهتر از پتانسيلهاي منطقه با كمك فناوريهاي نوين است، كاهش مشكل بيكاري و كار پراكنده را شاهد خواهیم بود بنابراين امروزه استفاده از مراکز رشد، بهعنوان یکی از ابزارهای پذیرفته شده برای تبدیل خلاقیتها و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی به محصولات قابل ارایه به بازار و توسعه کارآفرینی محسوب میشود.
در پایان این کارگاه آموزشی به سوالات شرکتکنندگان پاسخهای لازم ارائه شد.