به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کارگاه آموزشی نقش ارگونومی در کنترل اختلالات اسکلتی عضلانی با حضور بیش از ۴۰۰ نفر از کارکنان دانشگاه در مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد.
در این کارگاه رشید حیدریمقدم، عضو هیات علمی گروه ارگونومی دانشگاه علوم پزشکی همدان و متخصص فيزيولوژي ورزشي، آموزشهای لازم را به کارکنان ارائه کرد.
وی با بیان اینکه کمردرد یکی از شایعترین بیماریها در انسان است، گفت: تقریباً همه افراد حداقل یکبار در طول عمر خود دچار کمر درد میشوند و اگرچه این بیماری در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد ولی بیشتر در سنین 30 تا 50 سالگی دیده میشود.
این متخصص فيزيولوژي ورزشي با اشاره به اینکه کمردرد میتواند شدید یا خفیف، کوتاهمدت یا مزمن باشد؛ تشخیص علت کمردرد را به معاینه فیزیکی دقیق نیازمند دانست.
وی گفت: برداشتن وزنههای سنگین به شکل نامناسب، فعالیتهای سنگین ناگهانی، پرتشدن از بلندی، تصادف، انجام ورزشهای حرفهای یا سنگین، وضع بدنی نامناسب هنگام خوابیدن، بد نشستن و بد ایستادن، خم شدن به مدت طولانی، خم شدن به سمت جلو، حمل کیف یا کوله سنگینوزن بخصوص در مدت زمان طولانی، کشیدگی و صدمه دیدن عضلات کمر و کارکردن در وضعیتهای نامناسب ازجمله عللی است که باعث ایجاد کمردرد میشوند.
حیدریمقدم با تاکید بر این جمله که «زندگی را از امروز آغاز کنید»، تصریح کرد: افراد باید برای ورزش، وقت بگذارند و از کار در وضع بدنی نامناسب و ناراحتکننده، انجام بیش از حد یک کار و برداشتن اجسام سنگین خودداری کنند.
وی با بیان اینکه هزینه برای ورزش، کاهش هزینههای درمانی را به دنبال دارد، افزود: نتایج مطالعات نشان میدهد که سن فیزیولوژیکی بیشتر کارمندان، بیش از سن تقویمی آنان است و این در حالی است که پیادهروی سبک روزانه و کار با وزنه سبک، سلامت را تضمین میکند.
حیدریمقدم به منظور پیشگیری از عوارض چشمی از کارمندان خواست به ازای هر 20 دقیقه کار با رایانه، 20 ثانیه به فاصله 20 فوتی خیره شوند؛ همچنین برای حفظ سلامت، تناسب اندام و برخورداری از بافت عضلانی مناسب، سه روز در هفته ورزش کنند.
تأثیر وضع نامناسب بدن در حال خواب بر سلامت و عوارض کم نوشیدن آب بر کوتاهی قد از دیگر موارد طرح شده توسط دکتر حیدریمقدم بود.