هانیه حیدری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در رابطه با منشور امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: اینکه دانشگاه به این فکر افتاده امر به معروف و نهی از منکر را احیا کند، اقدام بسیار ارزشمندی است که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی الویت بندی معروفات و منکرات در این منشور را نقطه قوت این منشور دانست و تصریح کرد: نقطه ضعف این منشور نیز این است که نقش دانشجو در این منشور پر رنگ نیست، این در صورتی است که امر به معروف و نهی از منکر یک واجب همگانی است که باید نقش دانشجو نیز در آن دیده میشد.
این فعال دانشجویی ادامه داد: شورای امر به معروف و نهی از منکر دارای هفت عضو میباشد که متشکل از معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه، نماینده رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری دانشگاه، عضو هیئت علمی حاضر در شورای فرهنگی- اجتماعی دانشگاه، یک نفر از اعضای هیئت علمی به انتخاب شورای فرهنگی- اجتماعی دانشگاه، مدیر فرهنگی دانشگاه به عنوان دبیر شورای، دبیر شورای انضباطی دانشگاه و مدیر حراست دانشگاه میباشد که همه این افراد به جز اعضای هیئت علمی مشغلههای زیادی دارند که عملا به این کار نمیرسند.
حیدری بیان داشت: با وجود اینکه این منشور طرح بسیار مفیدی است؛ اما مشاهده میکنید که برخی در دانشگاه به ایجاد جو سازی میپردازند و میگویند چنانچه این منشور اجرایی شود به طور مثال استفاده از دستبند ممنوع خواهد شد، این در حالی است که چنین نکتهای در این منشور نیامده است.
وی گفت: برای اجرایی کردن این طرح راهکارهای اجرایی مناسبی در نظر گرفته شده که چنانچه طبق همین راهکارها منشور را اجرایی کنند قطعا شاهد تحولات خوبی در مجموعه دانشگاهی خواهیم شد. به طور مثال عنوان شده چنانچه دانشجویی بر خلاف این منشور رفتار کرد ابتدا کارت دانشجویی از وی خواسته میشود و چنانچه دانشجو از دادن کارت امتناع کرد، بروشوری برای مطالعه در رابطه با عفاف و حجاب به او داده میشود. چنانچه بار دیگر اقدام خود را تکرار کرد به یک مشاور دینی ارجاع داده میشود؛ بنابراین مشاهده میکنید که ابتدا با دانشجو برخورد نمیشود.
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری مهمترین معروف را حفظ نظام اسلامی و مهمترین منکر را عدم حفظ این نظام میدانند، خاطرنشان کرد: در دانشگاه نیز ما موظف هستیم برای حفظ دانشگاه اسلامی کوشا باشیم.