حمید باقری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در رابطه با منشور امر به معروف و نهی از منکر که چندی پیش در دانشگاه فردوسی مشهد به تصویب رسید، گفت: سیستم باید به گونهای عمل کند که یک قاعده کلی و الزام آور در رابطه با حجاب در دانشگاه پیاده شود تا این قانون از هرج و مرج جلوگیری کند.
وی با بیان این مطلب که دانشجو باید خود را موظف به اجرا کردن قانون امر به معروف و نهی از منکر بداند هر چند آن را قبول نداشته باشد، افزود: ما باید قانونمدار باشیم و در دانشگاه به عنوان یک جایگاه خاص علمی باید حدودی رعایت شود که این حدود لازمه تفکر و علم آموزی است.
این فعال دانشجویی ادامه داد: در صورت عملی نشدن و عدم توجه به این مسائل دانشگاه از هدف اصلی خود که علم آموزی است باز میماند.
باقری درباره نقاط ضعف و قدرت این منشور خاطرنشان کرد: در برخی بندهای این منشور حدودی را برای آقایان و خانمها ذکر کردهاند؛ اما تنها به ذکر چند نمونه بسنده شده که این امر جا برای اعمال سلیقه شخصی باز میگذارد.
وی افزود: حدود باید به طور کامل مشخص شوند و دانشجویان، اساتید و کارکنان باید بدانند که موظف به پیاده کردن چه مسائلی هستند تا درگیر رفتار سلیقهای در رابطه با پیاده کردن این حدود نشویم.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: متاسفانه افرادی را به عنوان مجری طرح انتخاب کردهاند که گرفتار مشغله کاری و فکری بسیار میباشند و همین مسئله سبب عدم اجرایی شدن منشور و در نهایت زمین خوردن آن میشود.
باقری حضور کمرنگ قشر دانشجو در عرصه مدیریتی این منشور را ضعف عمده آن دانست و گفت: شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه متشکل از هفت نفر است که تنها یک نفر از آنان دانشجو میباشد و این یعنی مسئولان درک صحیحی از دانشجو ندارند.
وی با تاکید بر این نکته که در دانشگاههای رده بالای علمی دنیا محدودیتهای سنگینتری از نظر حجاب وضع شده است، بیان داشت: این منشور باید در دانشگاه پیاده شود؛ اما با رفع نواقص و در نظر گرفتن رای دانشجو و جلوگیری از اعمال سلیقه شخصی.
مهمترین معروفها و منکرات مورد در دانشگاه
این فعال دانشجویی در ادامه سخنان خود دعوت به نماز خواندن و تحصیل کردن را دو معروف مهم دانشگاه دانست و تصریح کرد: گسترده معروفات و منکرات در دانشگاه و جامعه بسیار است. متاسفانه امروز تحصیل کردن در دانشگاه فراموش شده و هنگامی که فردی وارد دانشگاه میشود به مسئله تحصیل که هدف اصلی وی در ابتدای ورود به دانشگاه بوده کمتر توجه میکند.
باقری عدم توجه به حجاب را یکی از منکرات موجود در دانشگاه نامید و خاطرنشان کرد: متاسفانه امروز برخی اساتید به ترویج ضد فرهنگ در دانشگاه میپردازند که باید ساز و کاری فراهم شود که بتوان به این اساتید نیز تذکر داد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: همچنین برخی اساتید با سخنانی که عنوان میکنند دانشجویان را نسبت به جایگاه علمی کشور دلسرد میکنند که این امر نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تشکر از مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد برای به تصویب رساندن این منشور، تاکید کرد: این طرح به جا و درست بوده که البته دارای نواقصی است که باید رفع شود.
باقری در پایان یادآور شد: پیاده کردن چنین طرحهایی در یک محیط کوچک مانند دانشگاه باعث میشود تجربه مفید و مناسبی در سطح کلان کشوری به دست آوریم.