به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، حجت الاسلام مراد ویسی، مدرس حوزه و دانشگاه ایلام در نشست «امر به معروف» که امروز در دانشکده علوم قرآن ایلام برگزار شد، گفت: انسان در دستگاه خلقت به گونه ای آفریده شده که اجتماعی بودن از برجسته ترین ویژگی های او می باشد؛ نقش هر مسلمان در تعیین سرنوشت جامعه و تعهدی که باید در پذیرش مسئولیت های اجتماعی داشته باشد ایجاب می کند که او ناظر و مراقب همه اموری باشد که پیرامون او اتفاق می افتد، این مسئله مهم در فقه اسلامی به عنوان امر به معروف و نهی از منکر تعریف شده است.
وی به آیه ۱۱۰سوره ال عمران مبنی بر شما نیکوترین امتی هستید که از میان مردم پدید آمده؛ بنابراین امر به معروف و نهی از منکر کنید و افزود: معروف به عملی گفته می شود که عقل و شرع به نیکویی آن راشناخته باشد، معروف همان حق است که فطرت انسان آن را می پذیرد و موجبات رشد و کمال فرد و جامعه می شود، منکر نیز به کاری گفته می شود که عقل آن را زشت بداند و جامعه آن را ضد ارزش قلمداد کند.
مدرس حوزه و دانشگاه ایلام ابراز داشت: پیامبر اکرم(ص) فرمودند: یک گنهکار در میان مردم مانند کسی است که با گروهی سوار کشتی می شود و هنگامی که در وسط دریا قرار می گیرد به سوراخ کردن جای خودش می پردازد؛ اگر دیگران او را از این عمل خطرناک بازندارند آب به کشتی نفوذ می کند و همگی غرق می شوند. همه ما وظیفه داریم با زبان مهربان دیگران را به معروف ارشاد کنیم و از منکرات باز داریم، در این زمینه وظیفه ما تذکر لسانی است، همین تذکرات می توند جامعه را اصلاح کند.
حجت الاسلام مرادویسی با بیان اینکه وقتی خدای متعال در زبان تاثیر اطلاح گذاری قرار داده است ما چرا امر الهی را ترک کنیم، تصریح کرد: وارونه شدن شخصیت فرد، شریک شدن در گناه دیگران و محروم شدن از درجات معنوی از عواقب بی اعتنایی به این امر خطیر در زمینه فردی می باشد، در حیطه اجتماعی نیز ترک امربه معروف و نهی از منکر باعث شیوع فساد، زوال نعمت ها و برکات الهی و همچنین تسلط اشرار و سلطه بیگانگان در جامعه می شود؛ همانطور که امام علی (ع) نیز فرمودند: امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنید زیرا در این صورت افراد نادرست بر شما مسلط می گردند، آنگاه دعا می کنید و دعاهایتان مستجاب نمی شود.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان تحت توجه همگان هستند، گفت: اگر می خواهید وارد فلسفه عاشورا شوید، کتاب شهید جاوید اثر صالح نجف آبادی، کتاب شهید آگاه اثر صافی گل پایگانی و کتاب حماسه حسینی از تالیفات شهید مطهری را بخوانید در این صورت است که فلسفه عاشورا را عاشقانه می شنوید و عاقلانه عمل می کنید.
این مدرس دانشگاه و حوزه، ماه محرم ماه را ماه بارش فرهنگ دینی بر جامعه دینی است دانست و تاکید کرد: امام حسین(ع) معروفی را احیا کرد که حتی ارمنی ها نیز برای عاشورا روزشماری می کنند، آمر به معروف و ناهی از منکر با گنهکار مبارزه نمی کند بلکه با نفس منکر می جنگد، ما باید در این حوزه وجدان ها را بیدار کنیم.
حجت الاسلام مرادویسی افزود: عزاداری جامعه ساز است، این انسان ها هستند که جامعه را می سازند؛ بر همین اساس وقتی امام حسین(ع) الگوی جامعه شد، ایثار و گذشت یک مادر در عملیات کربلای ۵ که چهار فرزندش را به انقلاب تقدیم کرده است؛ به گونه ای می شود که بعد از خاکسپاری فرزند آخرش، می گوید: ای مردم در قیامت شهادت دهید که اگر فاطمه(س) حسن و حسین (ع) را داد من چهارمین فرزندم را هم دادم، خدایا من چهارمین فرزندم را تقدیم می کنم این امانتت را نیز از من بپذیرد.
وی با بیان اینکه عزادرای برای امام حسین (ع) تاثیر تربیتی دارد، گفت:ما باید الگوسازی کنیم، باید عزاداری از راه معرفت باشد؛ به گونه ای که روضه ها افکار و فضایل حسین(ع) را در ذهن عزادار زنده کنند، بچه های ما باید با علی اکبر و قاسم (ع)آشنا شوند.
این مدرس حوزه و دانشگاه با تاکید بر این مطلب که عدم پرداخت خمس و زکات در جامعه، ترک نماز اول وقت، ضربه زدن به خود در مراسم سینه زنی، و غیره از منکرات هستند خاطرنشان کرد: یکی از منکرات در حوزه اعتقادی و غیر اعتقادی، عدم تحمل نظر مخالف است، خیلی مواقع نمازهای ما منکر هستند؛ چون که در نماز تمرکز حواس نداریم.