به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، از مشهد جوکار امشب در بخش دانشگاهی اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا علیه السلام که در هتل خورشید مشهد برگزار شد بیان داشت: یکی از مباحثی که در دانشگاه های اسلامی به صورت چالش مطرح است این است که آیا ما اساسا هنر اسلامی داریم یا اینکه هنر ما هنر دوران اسلامی است.
وی ادامه داد: دانشگاه و وزارت علوم نیز باید به این امر بپردازند و بدانند که ما مفهومی به نام هنر داریم و تعریفی در این رابطه داریم که بسیار جامع است و معتقد است که هنر علم عشق هنر مرد عاشق و اثر هنری جلوه ای از عشق است.
عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصهفان یادآرو شد: چنانچه عشق به امامت و خاصه امام هشتم علیه السلام نبود این جشنواره شکل نمی گرفت و اثری خلق نمی شد بنابراین عشق است که همه این تحولات را به وجود می آورد.
جوکار ریشه هنر اسلامی را اخلاق اسلامی دانست و با طرح این پرسش که چگونه هنری هنر اسلامی است خاطرنشان کرد: در ایران هنر به دو بخش قبل از اسلام و پس از اسلام تقسیم می شود البته علاوه بر این تقسیم بندی نوع دیگری از هنر اسلامی به نام هنر در جغرافیای اسلام وجود دارد که در این جغرافیا هنرمندان به هنر با رویکرد اسلامی معتقدند به طوری که پدیدآورندگان آن صرفا مسلمان نیستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان ضمن اشاره به اینکه هنگامی که رویکردهای ما مبنای اسلامی داشته باشند هنرمان اسلامی خواهد شد گفت: چنانچه می خواهیم چنین جشنواره هایی را اعتلا دهیم باید سرفصل دروس هنر در دانشگاه های هنر مورد بازنگری قرار گیرند همچنین باید به این مسئله بپردازیم که دانشجو را به گونه ای تربیت کنیم که به سمت و سوی خلق هنر اسلامی هدایت شوند.
وی در پایان تصریح کرد: هنر رضوی یک هنر بالنده است که منهای مطالعه بر روی سیره و معارف اهل بیت علیهم السلام پرداختن به آن امکان پذیر نخواهد بود.
در پایان مراسم از برگزیدگان این دوره جشنواره تقدیر و تشکر به عمل آمد.