به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، ظهر امروز با حضور اعضای فعال تشکل های دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز نشست سیاسی- فرهنگی "دشمن و شناسایی راه های نفوذ دشمن" به همت دفتر نهاد رهبری در دانشگاه های خوزستان در سالن امام رضا (ع) شرکت نفت اهواز برگزار شد.
در این نشست حسین رویوران کارشناس ارشد مسایل سیاسی در جمع دانشجویان اظهار داشت: برای بررسی حوادث منطقه و علت شکل گیری آن و اینکه با چه انگیزه این منطقه را نمی گذارند امن باشد باید به دو مسئله آمریکا و اسرائیل اشاره کرد.
این تحلیل گر مسایل غرب آسیا افزود: رژیم صهیونیستی به عنوان یک کشور ناهنجار و غاصب برای اینکه ماهیت غاصبانه اش حفظ شود از بدو پیدایش دنبال ایجاد ناامنی و نوعی غلبه نظامی در منطقه است.
وی افزود: حفظ موجودیت این غده چرکین در حمله و اشغال کشورهای منطقه است وگرنه این کشور به دلیل ماهیت پوشالی که دارد محکوم به زوال است.
رویوران اظهار کرد: این رژیم غاصب هر جا احساس کند قدرتی در حال شکل گیری است که ممکن است برای امنیت آن خطر آفرین باشد سریع حمله می کند. در سال 1980 زمانی که احساس کرد رژیم صدام دارای سلاح شیمیایی است و ممکن است بعد صدام این سلاح دست مخالفان اسرائیل بیافتد سریعا با موشک آنها را نابود کرد.
وی تصریح کرد: این رژیم جعلی و کودک کش به هیچ معاهده ای بین المللی احترام نمی گذارد و از هیچ جنایتی هم ابای ندارد و در سال 1990 با وجود فتصله زیادی که با تونس دارد ولی به تونس می رود و ابوجهاد معاون ساف را ترور می کند.
این کارشناس مسایل منطقه همچنین به حمله این رژیم کودک کش به سودان اشاره کرد و گفت: این رژیم وقتی احساس خطر می کند حمله می کند و بنادر سودان را به خبال حمل موشک نابود می کند.
وی تصریح کرد: این استراتژی رژیم صهیونسیتی همواره پاسخ داده بود تا اینکه در سال 2006 یک گروه کوچک به اسم حزب الله این رژیم را شکست داد و این قدرت اسرائیل را زیر سوال برد و مجبور با آتش بس شد وگرنه آمریکا دنبال نابودی حماس، حزب الله و ایران بود.
ریوران درباره جنگ 33 روزه حزب الله بیان کرد: در این جنگ به دلیل برخورداری حزب الله از روش جنگ نامتقارن و استتار قدرت موشکس خود در زیر زمین توانست یکی از قدرتمند ترین ارتش های دنیا را شکست دهد.
این تحلیل گر ادامه داد: پس از این شکست مفتضحانه، اسرائیل به این نتیجه رسید که باید از شیوه جنگ و اشغال مستقیم روی بردارد و با ایجاد ناامنی در مناطق دیگر امنیت خود را تامین کند.
وی تصریح کرد: در این پروژه ناامن سازی منطقه برخی کشورها پیمانکار رژیم صهیونیستی در منطقه هستند و کشورهای مثل ترکیه، عربستان و قطر و اردن به شکل برنامه ریزی شده در تامین امنیت این رزیم تلاش می کنند.
رویوران تاکید کرد: قطعا امنیت این رژیم رو به زوال است و کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه در حال تامین امنیت اسرائیل هستند.
این کارشناس مسایل سیاسی با گریزی به تحولات منطقه در 4 سال گذشته به 4 عامل اصلی در تحولات منطقه پرداخت.
وی گفت: یکی از این حوادث مهم و اثرگزار حمله گروهک تروریستی القاعده به آمریکا در یازده سپتامبر است.
رویوران بیان کرد: القاعده فرزند و تربیت یافته مکتب آمریکایی هستند و آمریکا در جنگ سرد و نیابتی که شوروی در افغانستان داشت نیروهای القاعده و سلفی را از مصر و عربستان جمع آوری کرد و به افغانستان فرستاد.
وی افزود: این گروه های سلفی توسط علمای وهابی شستشوی مغزی شده بودند و براین اساس که طبق قاعده نفی سبیل چون الان شوروی در افغانستان مصداق کفر جهانی است باید علیه آن جنگید و این گروه ها بعد شوروی دچار تضاد شدند.
این تحلیلگر ادامه داد: 11 سپتامبر در واقع محصول تغییر مصداق کفر جهانی القاعده از شوروی به آمریکا است و این گروه های تکفیری جاهل براساس همان تزی که آمریکا تربیت شان کرده بود علیه آمریکا حمله کردند.
وی افزود: القاعده به دو نماد آمریکا یعنی پنتاگون نماد قدرت و برج های دوقلو نماد اقتصاد آمریکا حمله کردند.
رویوران در ادامه بررسی مسایل منطقه به مسئله خاورمیانه جدید اشاره کرد و گفت: طرح خاورمیانه جدید آمریکا در واقع حذف نیروهای مقاومت از منطقه بود و در واقع خاورمیانه بزرگ یعنی جهان اسلام از هندوستان تا مرزهای مغرب و در پهنه به این وسعت ایران محور و کانون مقاومت است.
وی با اشاره به اشغال عراق و افغانستان از سوی آمریکا بیان کرد: آمریکا براساس همین خاورمیانه بزرگ آمریکا شرق و غرب ایران را اشغال کرد تا ایران را مهار کند.
این کارشناس ادامه داد: بعد از اشغال این دو کشور آمریکا پس از صرف 2 هزار میلیارد دلار و دادن چند صد هزار کشته متوجه شد که در چه باتلاقی گیر کرده است بنابراین مجبور شد با ایران هماهنگ کند چون قدرت در عراق دست نیروهای مردمی است و نیروهای مردمی و انقلابی الگوی قدرت را از ایران گرفتند و این ها به طور طبیعی با آمریکا مخالف هستند.
وی گفت: بعد از همین افتضاحاتی که بوش پسر به بار آورد اوباما با شعار تغییر و گفت و گو با ایران از سوی آمریکایی ها انتخاب شد و اینکه مقام معظم رهبری بارها اعلام می کنند که آمریکا به مذاکره نیازمند است به همین خاطر است چرا که اصلا مردم به خاطر این که اوباما می خواست با ایران گفتگو کند به وی رای دادند.
رویوران در ادامه به سومین مسئله سیاسی اخیر اشاره کرد و گفت: سومین حادثه مهمی که در منطقه رخ داده است مسئله بیداری اسلامی است.
وی گفت: بدون شک این بیداری ضد آمریکایی و علیه متحدان و نوکران آمریکا در کشورهای منطقه بوده است و رژیم های دیکتاتور منطقه که به رژیم های عمیق بین خود اعراب شهرت داشتند در یمن، لیبی، مصر و تونس برکنار شدند، رژیم های که هیچ حمله نظامی نمی توانست آنها را نابود کند ولی مردم از صحنه حذف کردند.
این کارشناس مسایل سیاسی گفت: در این موج بیداری اسلامی مردم به سفارت های آمریکا، اسرائیل و عربستان حمله کردند چرا که مردم خوب فهمیده بودند که غرب و عربستان دنبال حمایت از دیکتاتورها بوده اند.
وی با اشاره به چهارمین حادثه مهم در سال های گذشته به مسئله بیداری اسلامی در بخش فکری اشاره کرد و بیان کرد: بعد از بیداری اسلامی تحولات زیادی در حوزه های سیاسی و فکری رخ داد ولی مهم ترین این رخدادها تحول فکری مردم منطقه بود.
رویوران افزود: همواره بعد پیامبر اکرم بین اهل تسنن و تشیع روی اصول حکومت داری اختلاف وجود داشت و اهل تسنن بر اساس فقه خود بر تئوری غلبه معتقد بودند و اعتقاد داشتند هر حاکمی که قدرت دارد و حاکم است اولاامر است.
وی ادامه داد: بر همین اساس در طول تاریخ همواره تسنن همراه با حکام بوده و تشیع چون برای حاکم ویژگی های چون عدالت و فقاهت را قائل بودند همواره در مقابل جریان های حاکم ظالم بودند.
این کارشناس حوزه منطقه غرب آسیا گفت: ولی پس از بیداری اسلامی برای اولین بار در مصر طیف اخوان المسلمین اجازه اجتهاد را داد تا د رفقه سیاسی بررسی کنند که ایا مبارک صلاحیت حکومت را دارد یا نه و برای همین گروهی تشکیل شد و براساس آیات قرانی به این نتیجه رسید که مبارک حکومت دینی و مشروعی نیست پس حکم جهاد علیه مبارک را صادر کرد.
وی افزود: ولی همواره استکبار دنبال تفرقه افکنی است و در این مقوله بیداری اسلامی مشاهده کردیم بیداری با این ویژگی چطور منحرف شد و به جنگ شیعه وسنی تنزل پیدا کرد و برای همین منظور و همچنین تضعیف جبهه مقاومت به سوریه حمله کرد.
رویوران گفت: داعش و جبهه النصره در واقع همان نسل دوم طالبان استکه جنبه داخلی دارد و فقط در حوزه بین شیعه وسنی جنگ می کند و مثل طالبان بعدا برای آمریکا مشکل ایجاد نمی کند.
وی بیان کرد: بررسی نشان می دهد آمریکا دنبال ایجاد یک هلا سنی آمریکایی در منطقه است که از ترکیه و اردن شروع و در عربستان تمام می شود و دنبال نابود کردن حزب الله است.
این کارشناس سیاسی با اشاره به مسئله سوریه گفت: ایران با فعال کردن روسیه در مواجهه با داعش قدرت نیروهای مقاومت را تقویت کرد و سردار سلیمانی در ملاقاتی که با پوتین داشت به وی گفت که بزرگترین تهدید علیه امنیت روسیه بیش از 3 میلیون گروه تکفیری چچنی است که اگر به روسیه برگردند مسکو را تبدیل به جهنم می کنند.
وی تصریح کرد: با ورود روسیه الان 7 محور در سوریه آزاد سازی شد و نیروهای تکفیری بسیار آسیب دیدند و اروپا هم اکنون بعد از حمله به پاریس متوجه شده است که باید با داعش مبارزه واقعی کند.
این مدیر سابق شبکه العالم گفت: غرب اگر با داعش مبارزه نکند در آینده با دو مشکل روبرو می شود یکی اینکه مهاجرین دائم در حال ورود به غرب هستند که این حجم جمعیت علاوه بر تغییر ترکیب جمعیتی می توانند یک درصد قدرتمندی را تشکیل دهند و دوم اینکه این مهاجرین داعشی همه اروپایی هستند که اگر به کشورهای خود برگردند موجی از حرکات ترورها را ایجاد می کنند.
وی گفت: اکنون بیش از 180 هزار تکفیری از 70 کشور جهان در سوریه هستند که ترکیه بهترین پشتیبانی اطلاعاتی و لجستیکی می کند و البته با پیشروی های صورت گرفته تنها 97 کبلومتر مرز سوریه و ترکیه تحت کنترل داعش است که اگر این مناطق هم گرفته شود به خودی خود داعش نابود می شود.
رویوران با اشاره به حمله عربستان به یمن گفت: غرب از سوریه ناامید شده بود به یمن حمله کرد و تصور می کرد دو روزه می تواند یمن را اشغال کند ولی اکنون بیش از 3 استان عربستان در تصرف نیروهای یمنی است.